چالشی در اندیشه های بنیادین و ریشه های تاریخی «سلفی گری وهابی»
![چالشي در انديشه هاي بنيادين و ريشه هاي تاريخي «سلفي گري وهابي»](/Original/1394/05/08/IMAGE635738950799667333.jpg)
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، این کتاب در سه فصل با موضوعات «تاریخ و ریشههای سلفی گری و وهابیت»، «کاوشی در اندیشههای وهابی گری و سلفی گری» و «راه های رواج وهابی گری» تهیه و تنظیم شده است.
کتاب «سلفیگری وهابی» نگاهی دارد به گوشههای کمتر دیده شده تا مگر نگاه دیگران به فرقه وهابی با آگاهی و شناسایی بیشتری در هم آمیزد و آنچه پیرامون آن می گویند از ذهن و زبانی زلال روان شود. این اثر به بررسی و تحلیل باورهای فوق پرداخته و آنها را یک به یک با دلایل استوار نقد کرده است. مولف این کتاب، سید حسن سقاف از دانشمندان سنی شافعی و اهل اردن است و نزدیک به 80 تالیف دارد که بیشتر آن ها در نقد افکار سلفیان به نگارش در آمده است.
«اسلام دین رحمت و آشتی»، «پایه های 5 گانه اسلام»، «مذاهب 7 گانه اسلام»، «دانش های اسلامی و تلاش های دانشمندان» و «انتشار اسلام در پرتو اخلاق والای اسلامی» از موضوعاتی است که در مقدمه فصول این اثر آمده است.
شناساندن سلفی گری، سلفیه یا وهابیت، پدید آمدن این اندیشه و رشد و ریشه های آن، جزئیات مهم ترین اندیشه های وهابیان سلفی و نمونه نخست سلف در عقاید، از جمله مباحثی است که در بخش «تاریخ و ریشه های سلفی گری و و هابیت» به آن اشاره شده است.
در بخش سخن ناشر کتاب «سلفی گری وهابی» آمده است: ادعای وهابیان این است که آنان بر مذهب سلف صالحند و از این رو است که آنان را «سلفی» نیز می خوانند. وهابیان یا سلفیان همان پیروان مذهب حنبلی هستند که قائل به تجسیم خدایند و پرچم دشمنی با اهل بیت(ع) را بر میافرازند. در حقیقت میان سلفی گری و وهابیت تفاوتی نیست و هر دو، دو روی یک سکه اند.
گفتنی است؛ این کتاب در شمارگان یک هزار نسخه و در قطع رقعی با ترجمه حمیدرضا آژیر و ویرایش محمد رضا نجفی تهیه و تنظیم شده و در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است./1308/د102/ب4