رییس جامعةالمصطفی با یکی از علمای برزیل دیدار کرد
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مرکز خبر و اطلاع رسانی جامعةالمصطفی، آیت الله اعرافی رییس جامعه المصطفی العالمیه در دیدار با یکی از علمای برزیل ضمن خیرمقدم به وی، به پیشرفت های جمهوری اسلامی ایران در عرصه های مختلف علمی در سال های پس از انقلاب اشاره کرد و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران اکنون رتبه نخست علمی در منطقه و حائز رتبه های برتر جهانی است و این دستاوردها در شرایط سخت تحریم و جنگ بدست آمده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به ارائه گزارشی از مراکز علمی و دانشگاهی فعال در جمهوری اسلامی ایران و تحصیل بیش از چهار میلیون دانشجو در مقاطع مختلف دانشگاهی، خاطرنشان کرد: می توان گفت امروزه هیچ رشته و مقطعی در جهان وجود ندارد که نظیر آن در دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران عرضه نگردد.
رییس جامعة المصطفی در بخش بعدی سخنان خود به فعالیت بیش از دو هزار مدرسه حوزه علمیه در سراسر ایران اشاره و تصریح کرد: جامعةالمصطفی العالمیه میراث دار حوزه های علمیه و بهره مند از جدیدترین روش ها و سیستم های آموزشی پیشرفته است که هم اکنون سی هزار دانش پژوه از صد کشور جهان در آن مشغول به تحصیل هستند و همین تعداد نیز دانش آموخته شده اند.
آیت الله اعرافی، تأکید ویژه بر علوم عقلی و فلسفی را از ویژگی های حوزه علمیه قم دانست و با اشاره به پایه ریزی مکاتب مختلف فلسفه اسلامی در حوزه علمیه ایران به ویژه حکمت متعالیه، ابراز داشت: فلسفه غرب شهات سنگینی را علیه معارف اسلامی مطرح می کند که برای حوزه های علمیه برای پاسخگویی به این شبهات نیازمند بنیه قوی فلسفی و عقلانی است و این بنیه در حوزه های علمیه قم و جامعةالمصطفی جهت دفاع از عقائد اسلامی که میان تمام مذاهب اسلامی نیز مشترک است، وجود دارد.
رییس جامعةالمصطفی، در پایان، توجه به حوزه های عرفان، ادیان و مذاهب و علوم انسانی را از دیگر ویژگی های حوزه علمیه قم و جامعةالمصطفی برشمرد و گفت: جامعة المصطفی به رویکرد مقارن میان تمام مذاهب اسلامی و نگاه تمدن اسلامی تأکید ویژه دارد زیرا ما از هم گسیختگی صفوف مسلمین را مهم ترین خطر پیش روی جوامع اسلامی می دانیم و معتقدیم همه مسلمانان باید با تأکید بر مشترکات خود، زیر پرچم اسلام گردهم آیند.
صادق العثمانی نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از حضور در جامعةالمصطفی و آشنایی با فعالیت های این مرکز حوزوی در عرصه بین الملل، اذعان داشت: نگاه عقلانی و منطقی حوزه علمیه قم ویژگی ممتاز این حوزه نسبت به سایر مراکز علمی و حوزوی کشورهای اسلامی است که برای حل مشکلات امروز جوامع مسلمان مورد نیاز است.
وی با انتقاد از رویکرد افراطی و تند برخی از مراکز علمی کشورهای اسلامی، ابراز داشت: دانش آموختگان این مراکز با رویکرد افراطی خود اصل را بر حرمت و تکفیر قرار داده اند در حالی که در اسلام، اصل بر حلیت و مباح بودن است و خداوند متعال دستور داده تا مسلمان و غیرمسلمان در کنار یکدیگر در صلح و مسالمت آمیز زندگی کنند.
گفتنی است در پایان این جلسه، آیت الله اعرافی و صادق العثمانی، راه های افزایش همکاری های دوجانبه علمی در حوزه های مختلف علوم اسلامی را مورد بررسی قرار دادند./1325/ب102/د