ماهنامه شمیم یاس در یکصد و پنجاهمین گام
![يکصد و پنجاهمين شماره ماهنامه شميم ياس](/Original/1394/05/19/IMAGE635748327024466716.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، یکصد و پنجاهمین شماره ماهنامه اجتماعی، سیاسی و فرهنگی ماهنامه شمیم یاس به مدیر مسؤولی مصطفی رنجبر شیرازی از سوی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران منتشر شد.
در این شماره از «ماهنامه شمیم یاس» این مطالب را مطالعه میکنیم: هفته حج، دلالتهای نام سال پسامذاکره، خانهداری مبتکرانه، سبک زندکی اسلامی، پرچمی در آن سوی مرزها، آرمان شهر، روح و جان کعبه ولایت است، آسیبشناسی استفاده از ماهواره، غذاهای انرژیزا و خوش اخلاق کننده، بوستان خانگی، گنجینه، شطی از ستاره و فانوس، اخبار مرکز، خواندنی و زنانه.
مقاله «آسیبشناسی استفاده از ماهواره» به قلم زهرا مؤمنی است، نویسنده در این نوشتار «ترویج خشونت»، «سست شدن بینان خانواده»، «افزایش دختران فراری»؛ «ترویج بد حجابی و زنان خیابانی»، «تأثیر منفی بر روابط خانوادگی»، «ترویج هوس خوانهی و تنوع طلبی»،» هجوم فرهنگی»، «الگوگیری غلط»، «زیر بردن فرهنگ ایثار و شهادت»، «دخالت سیاسی» و «تبلیغ ضد دین» را از آسیبهای استفاده از ماهواره دانسته است.
در بخشی از این مقاله میخوانیم: این روزها آمارهای ضد و نقیضی از درصد استفاده کنندگان از ماهواره در کشور به گوش میرسد که از میان این آمار در خوشبیانانهترین حالت، حدود 15 درصد و در بدبینانهترین گمانهزنیها 55 درصد از خانوادههای ایران از ماهواره استفاده میکنند، بیشک خانوادههای استفاده کننده از ماهواره را میتوان قربانیان تبعات بسیار بد و پر هزینه برای جامعه دانست.
شاید بتوان یکی از آشکارترین آسیبی را که با گسترش استفاده از ماهواره در جامعه دچار آن شدهایم «ترویج خشونت» دانست. همین چند وقت پیش بود که خبرگزاریها خبری وحشتناک را مخابره کردند، جوانی تحت تأثیر برنامههای ماهواره اقدام به قتل خواهر و خواهرزاده کودک خویش کرده بود.
در برنامههای تولید شده در تلویزیونهای ماهوارهای عموما صحنههای خشن بدون سانسور و توجه به سن مخاطب به وفور نشان داده میشود و مسلما افراد چه بخواهد و چه نخواهد، دیدن چنین صحنههایی در ضمیر ناخودآگاه تأثیر میگذارد.
گاهی این صحنهها به حدی هنرمندانه و واقعی ساخته شدهاند که افراد با دیدن این صحنه گویی دارند آموزش نحوه بروز خشونت در چنین شرایطی را میبینند و همین مطلب سبب میشود؛ افرادی تحت تأثیر ماهواره در شرایط مشابه از خودشان رفتارهایی خشونتآمیز بروز دهند.
«سست شدن بنیان خانواده» از دیگر تبعات حضور بدون کنترل و حتی با کنترل ماهواره در خانواده است. ورود ماهواره به خانه را میتوان به منزله ورود یک فرد نامحرم و لاابالی دانست که دوست ناباب برای فرزندان است؛ درصدد اختلاف بین زنها و شوهرها است؛ به ناموس افراد چشم طمع دارد؛ دین افراد را میگیرد، مرزها و حریمهای خانواده را میشکند؛ به آسانی حقیقت سیاسی و اجتماعی را وارونه جلوه میدهد.
مجاز شمردن خیانت زن به شوهر و زشتیزدایی از روابط قبل از ازدواج و حتی حاملگی بدون روال قانونی؛ اهانت به والدین و بیتوجهی به آنها؛ نفوذ جن و طلسم در زندگی روزمره بازیگران؛ همه و همه باعث شده فیلمها و سریالهای ماهوارهای به طور هدفمند عفت و اخلاق اجتماعی را نشانهگیری کنند.
یکصد و پنجاهمین شماره ماهنامه شمیم یاس در 64 صفحه به قیمت 2000 تومان از سوی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران منتشر شده است./998/ن602/ق