شیخ محمد عبده از قهرمانان مبارزه با استعمار است
به گزارش مرکز رصد خبرگزاری رسا، اسعد سحمرانی از متفکران و اندیشمند اسلام و کشورهای عربی در گفتوگو با شبکه تلویزیونی المیادین به بررسی شخصیت شیخ محمد عبدُه، فقیه، حقوقدان و اصلاح گر دینی مصری پرداخت و گفت: برخی در جهان اسلام با حمایت داخلی و خارجی درپی تغییر مسیر روشنفکری به ضلالت، راه صحیح به غلط، دین گرایی به مادی و تفکر به تکفیر هستند.
وی افزود: بررسی شخصیت و اندیشمندان موجب عدم گمراهی و مبارزه با سختیهای موجود در جهان اسلام میشود. یکی از این اندیشمندان محمد عبده است که در قرن 19 میلادی زندگی میکرد.
این متفکر و اندیشمند اسلامی تصریح کرد که شخصیتهای مانند شیخ جمال الدین اسد آبادی، محمد عبده، محمد رشید رضا، سید محمد عبدالرحمان الکواکب و غیره به درستی فهمیدند که مشکل اساسی جوامع اسلامی چیست و با تمسک به قرآن و منابع اصیل اسلامی درصدد تصحیح چهره اسلام و مبارزه با اسلام ستیزی بر آمدند.
مدیر شبکه تلویزیونی القرآن کریم مصر شیخ عبده را مخالف افراط گرایی خواند
محمود خلیل، مدیر شبکه تلویزیونی القرآن الکریم مصر نیز گفت: محمد عبده و اندیشمندان هم دوره خود همیشه درپی زنده نگه داشتن نهضت اسلامی بودند. وی با استعمارگری کشورهای مستکبر مانند انگلیس به مبارزه برخواست و اجازه زیادی خواهی را به دشمنان نداد.
وی افزود: شیخ عبده پیرو مکتب عقلانیت بود و هیچ گاه در مسیر افراط و تفریط قدم برنداشت. وی با بیان صحیح اسلام قلبهای مسلمانان و شیوخ عشایر را به تسخیر در میآورد.
معاون رییس اتحادیه علمای شام: شیخ عبده درصدد نجات امت اسلامی از زیر چکمههای انگیس بود
محمد هشام سلطان، معاون رییس اتحادیه علمای شام نیز محمد عبده را یک شخصیت بسیار بزرگ خواند و خاطرنشان کرد که این شخصیت مشاهده کرد که مصر در سختی بسیار زندگی میکند و زیر چکمههای انگلیس قرار دارد بنابراین نهضت اسلامی را در این کشور احیا کرد و به مبارزه با مستعمران پرداخت.
وی افزود: در زمان کنونی احتیاج به افرادی مانند شیخ محمد عبده داریم. علمای اسلام باید با تمسک به افکار و آرای این شیخ مصری باید در برابر استعمار و زیادی خواهی دشمنان ایستادگی کنند.
معاون رییس اتحادیه علمای شام از درخواست شیخ عبده از الازهر مصر خبر داد و گفت: شیخ عبده دانشگاه الازهر را به مقاومت در برابر استعمارگران تشویق میکرد و از آنان میخواست که با پرورش علمای شجاع اجازه پیشروی به دشمنان را ندهند.
وی تاکید کرد: این شیخ مردم را به مقاومت در برابر استعمار تشویق میکرد. وی درپی دور ساختن امت اسلامی و عربی از استعمار بود. تقسیم ثروت و برقرار عدالت اجتماعی از دیگر تفکرات شیخ عبده بود.
گفتنی است شیخ محمد عبدُه، فقیه، حقوقدان و اصلاح گر دینی مصری و به روایت طرفدارانش از اندیشمندان مسلمان و از پیشگامان نواندیشی دینی در دنیای اسلام است.
وی علاوه بر شیخ درویش از محضر شیخ حسن الطویل و سید جمال الدین اسدآبادی بهره برد همچنین به توصیه سید جمال به مطالعه علوم عقلی پرداخت و پس از آن به معلمی پرداخت. او شاگردان زیادی را تربیت کرد که از آن جمله میتوان به محمد رشید رضا، سعد زغلول،، احمد امین، طه حسین، عبدالغادر مغربی، مصطفی عبدالرازق اشاره کرد.
الاسلام الرد علی منتقدیه، اصلاح المحاکم الشرعیه، تفسیر المنار، رساله التوحید، شرح نهج البلاغه، الاسلام و النصرانیة بین العلم والمدنیة از مهمترین آثاری که از شیخ عبده به جای مانده است./994/ب932/د
این تیتری که نوشیتید شیخ عبده از قهرمانان مبارزه با استکباره کاملا اشتباهه
اون مهره انجمن فراماسونری بوده
با منبع بهتون عرض میکنم البته
مورد بعد اینکه سید خسن آقا میری عقایدی دقیقا مثل عبده داره