۱۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۴
کد خبر: ۲۸۶۱۱۲

نگاهی به کتاب «سبک زندگی فاطمی1؛ خداباوری و خویشتن بانی»

خبرگزاری رسا ـ کتاب «سبک زندگی فاطمی1؛ خداباوری و خویشتن بانی» از سوی مرکز نشر هاجر وابسته به مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران منتشر شده است.
کتاب «سبک زندگي فاطمي1: خداباوري و خويشتن باني»

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کتاب «سبک زندگی فاطمی1: خداباوری و خویشتن بانی» به قلم سید حسین اسحاقی از سوی مرکز نشر هاجر وابسته به مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران منتشر شده است.

 

این کتاب از سپیده سخن، کلیات و مباحث مقدماتی و دو فصل با عناوین «تقرب و تعامل فاطمه سلام الله علیها با خدای مهربان» و «تهذیب نفس و خویشتن بانی در سیره صدیقه طاهره سلام الله علیها» تشکیل شده است.

 

در فصل اول این کتاب این مطالب را مطالعه می‌کنیم: «انواع ارتباط آدمی»، «چگونگی رابطه انسان با خدا» و «محورهای هفتگانه ارتباط با خدا.»

 

 «روابط انسان با خود در قرآن و روایات» و «محورهای هفتگانه ارتباط با نفس» عناوین مطالبی است که در فصل دوم می‌خوانیم.

 

در قسمتی از «سپیده سخن» این کتاب می‌خوانیم: ضرورت و اهمیت پرداخت به سبک زندگی الهی در تقابل با سبک زندگی غربی تأکیدات مؤکد رهبر دور اندیش انقلاب بر کسی پوشیده نیست و قبل از هر چیز فراهم آوردن دستمایه‌های معرفتی و کاربردی بر اساس آموزه‌های قرآن و روایی ضروری به نظر می‌رسد.

 

 رهبر انقلاب اسلامی نیز درصددند که این فرضیه کلان را اثبات نمایند که «زیستن ایرانی در زمانه کنونی، بر آمده از مواجهه و نزاع دو سبک زندگی غربی و اسلامی» است و باید با تمسک به اصول و مبانی دین، سبک زندگی اسلامی غیر مشوب را فرادید همگان قرار دهیم.

 

در سبک زندگی اسلامی باید در نظر داشت که یک زندگی، زمانی خوب می‌باشد که همانند معرفی قرآن کریم از پیامبر عظیم الشأن اسلام، شامل مجموعه‌ای از مکارم اخلاق باشد.

 

در راستای بازنمایی از سبک زندگی قرآنی بر پایه مشی اهل‌بیت علیهم السلام، این پژوهش با محوریت حیات فاطمی سلام الله ساماندهی شده است و شاکله و هندسه تحقیق نیز بر فهم و معرفت از ارکان و اشواط زندگی، بر اساس معارف قرانی؛ روایت امام صادق علیه السلام و سیره و سخن ریحانه نبوی پی‌ریزی شده است.

 

در قسمتی از بخش «تجمل گریزی و ساده زیستی فاطمه زهرا سلام الله علیها» آمده است: در کنار فقر مصطلح مادی، در یک تقسیم‌بندی دیگر برای فقر، به اختیاری و تحمیلی تقسیم می‌شود.

 

فقرا اختیاری بحثی عرفانی است، آنچه که در زندگی ریحانه نبوی دیده می‌شود، انتخاب فقر اختیاری و پرهیز از تکاثر و مال‌اندوزی و گزینش حیات فقیرانه و همسانی با مردم برای دستیابی به زندگی متعالی است.

 

امیرالمؤمنین علیه السلام و فاطمه سلام الله علیها با اینکه به دنیا و آنچه در آن است اعتنایی نداشتند، درآمد فدک را به فقرا و مستمندان انفاق می‌کردند و خانه خودشان گاهی حتی نان جو وجود نداشت و فاطمه سلام الله علیها چادر وصله‌دار بر سر می‌انداخت.

 

دلیلی وجود ندارد که احادیث در مورد فقر فاطمه سلام الله علیها و علی علیه السلام را رد کرد. اما این فقط مربوط به سال‌ها اول ازدواج آن‌ها بود. یعنی دوره‌ای که بسیاری از اعضای جامعه مسلمانان به مانند آن‌ها فقیر بودند و تنها پس از فتح خیبر بود ک دوران فقر این زوج تمام شد، زیرا آن‌ها توانستند به عنوان یکی از مسلمانان نمونه، سهمی از محصولات این واحه ثروتمند دریافت نمایند.

 

وارستگی و ساده زیستی هم، از نقاط برجسته حیات فاطمی است که در زندگی کوتاه حضرت، نمودهای زیبایی داشته است و زهد و ساده‌زیستی حضرت، به معنای فقر و جبر روزگار نبود. زندگی ساده فاطمه سلام الله علیها حاصل انتخابی عارفانه و عاشقانه بود؛ گویی فاطمه سلام الله علیها از همان آغازین لحظات ورود به خانه امیرالمؤمنین علیه السلام با بخشش لباس عروسی این راه را برگزیده بود.

 

کتاب «سبک زندگی فاطمی1: خداباوری و خویشتن بانی» با شمارگان 3000 نسخه در 370 صفحه به قیمت 13 هزار تومان از سوی مرکز نشر هاجر وابسته به مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران منتشر شده است./998/ن601/ق

ارسال نظرات