اروپا تاوان اشتباهات آمریکا در سوریه را میدهد
به گزارش خبرگزاری رسا، همراه با سرازیر شدن آوارگان سوری به سمت کشورهای اروپایی، مواضع جدیدی را از سوی برخی مقامات این قاره شاهد هستیم. مواضعی که اعتراضی است به تمام سیاستهای آمریکا و برخی کشورهای عربی در قبال منطقه به ویژه سوریه.
عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه الکترونیکی رأی الیوم و نویسنده مطرح جهان عرب در این باره مینویسد: در وضعیتی که نشست «دوستان سوریه» و زیر مجموعههای آن از جمله «ائتلاف معارضان» که دو سال پیش نماینده رسمی مخالفان محسوب میشد، به هیچ جایی نرسیده و عملا تعطیل شده است و از سوی دیگر ائتلافی که آمریکا برای مبارزه با داعش تشکیل داده، کاری از پیش نبرده و تکه تکه شده است و بیش از این دیگر نمیتواند دوام بیاورد، سه مسؤول بلندپایه اروپایی روز دوشنبه و سه شنبه در مقابل سیاستهای آمریکا در سوریه ایستادند؛ چه در موضوع نوع برخورد با بشار اسد و چه در مورد درگیر شدن در جنگ با داعش.
به نوشته عبدالباری عطوان: اولین آنها، «خوزه مانوئل گارسیا» وزیر خارجه اسپانیا بود که در سفر به تهران، خواستار گفتوگو با «بشار اسد» برای توقف جنگ شد.
همچنین «سباستین کورتز» وزیر خارجه اتریش پا را از این هم فراتر گذاشت و در صحبتهای مطبوعاتی خود در روز گذشته تأکید کرد: کشورهای غربی باید با رییسجمهور سوریه در جنگ علیه داعش مشارکت کنند و این همان مطلبی بود که دو ماه پیش «دلادیمیر پوتین» رییسجمهور روسیه مطرح کرده بود.
از سوی دیگر «ماتئو رینسی» نخستوزیر ایتالیا در یک برنامه تلویزیونی گفت: ایتالیا در حملات هوایی در چارچوبی که آمریکا علیه داعش داعش در سوریه به راه انداخته است، مشارکت نمیکند؛ چرا که برخی اقدامات نتایج عکس می دهند. وی در ادامه این سؤال را مطرح کرد که آیا عملیات برکناری «معمر قذافی» خوب بود؟
منظور نخست وزیر ایتالیا، به اوضاعی است که در حال حاضر مردم لیبی در آن به سر میبرند است.
عبدالباری عطوان در ادامه مینویسد: بیان چنین مواضعی قابل توجه است و از نظر ما کودتایی علیه سیاست آمریکا در خاورمیانه محسوب میشود، چرا که این سیاست، تأثیر منفی بر امنیت و سیاست اروپا گذاشته است؛ سوای اینکه صدها هزار آواره و پناهجو را به سوی اروپا روانه کرده است و چه بسا که هویت مسیحی اروپا نیز تغییر یابد. علاوه بر اینها، خطر سرایت تروریسم به اروپا نیز وجود دارد.
وی میافزاید: 5 سال است که دولت آمریکا انحصارا پرونده سوریه را بدست گرفته است و در اینجا نتایج فاجعه بارش برای اروپا مانده است؛ قدرت «بشار اسد» به فضل حمایت سرسختانه روسیه و ایران افزایش یافته است، قدرت گروه «داعش» نیز افزایش یافته و در دو کشور عراق و سوریه گسترش یافته است.
در این میان، این اروپاییها هستند که تاوان چنین سیاستهایی از جانب آمریکا را میدهند، چرا که به خاورمیانه نزدیکتر هستند اما آمریکا بیش از ده هزار کیلومتر با خاورمیانه فاصله دارد و اقیانوس اطلس بزرگترین سد مهاجرین است.
این نویسنده سرشناس عرب به نکته قابل تأملی اشاره میکند و مینویسد: آمارهای اروپایی نشان می دهد که بیشتر پناهجویان، از مناطقی در سوریه میآیند که تحت سلطه مخالفان است نه دولت سوریه و در این سالها، جمعیت دمشق، مرتبا رو به افزایش بوده است.
عطوان ادامه میدهد: حل و فصل بحران از طریق نظامی، غیر ممکن است و راهحل سیاسی نیز کماکان دور از دسترس است، در این شرایط کشورهای همسایه سوریه (لبنان، ترکیه و اردن) بیش از نمیتوانند پذیرش پناهجو داشته باشند و کشورهای عربی که در جنگ سوریه غوطهور شدهاند و هر دم روی آتش جنگ میدمند نیز حتی یک پناهجو نیز نپذیرفتهاند و برای راهحل سیاسی شروطی را بیان میکنند که از نظر برخی کشورهای اروپایی در راستای تضعیف راهحل سیاسی است.
سردبیر روزنامه رای الیوم در انتها این سؤال را مطرح میکند که در حال حاضر اعراب کجایند؟
وی چنین پاسخ میدهد: اعراب در حال حاضر مشغول اعزام نیرو به یمن برای آزادسازی صنعا هستند. بدون اینکه در جنگ سوریه پیروز شوند، جنگ دیگری را راه انداختهاند.
سقوط «بشار اسد» نزدیک نیست و غلبه بر داعش نیز سخت تر شده و در این میان اروپایی ها نیز علیه سیاست آمریکا در منطقه در حال ابراز مخالفت هستند و باید از آوارگان سوری ممنون بود که چشمان اروپایی ها را باز کردند./994/ب101/د