۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۹
کد خبر: ۲۹۴۷۵۴
رییس دانشکده علوم و معارف اسلامی دارالحدیث مطرح کرد؛

نقش مؤثر شیعیان در تدوین و ترویج علوم اسلامی

خبرگزاری رسا ـ رییس دانشکده علوم و معارف اسلامی دارالحدیث با بیان اینکه شیعیان در تدوین و ترویج علوم اسلامی نقش مؤثری داشتند، گفت: در دورانی که اهل سنت به نگارش و تدوین علوم بی‌اهمیت بودند؛ امامان معصوم علیهم السلام یاران خویش را تشویق و ترغیب به نگارش و تدوین علوم می‌کردند.
حجت الاسلام رسول رضوي رييس دانشکده علوم ومعارف اسلامي دارالحديث

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام رسول رضوی، رییس دانشکده علوم و معارف اسلامی دانشگاه قرآن و حدیث، امروز در مراسم رونمایی از کتاب «دین و مبانی ارتباطات»، با بیان این که شیعیان در تدوین و ترویج علوم اسلامی نقش مؤثری داشتند، گفت: شیعیان نوشتن را وظیفه دینی خویش می‌دانستند و ائمه اطهار علیهم السلام بر این مسأله تأکید داشتند که علوم را در جامعه نشر و ترویج دهند و با نگارش آن را حفظ کنیم.

 

حجت الاسلام رضوی بیان کرد: در روایتی از امام صادق علیه السلام نقل شده است که علم را در میان برادران خویش ترویج و گسترش دهید و این علوم را بنویسید و این نوشته‌ها را میان فرزندان خویش ارث بگذارید، زیرا روزگاری می‌رسد که در جامعه هرج و مرج می‌شود و فقط کتاب‌هایی که از شما باقی مانده است می‌تواند مرجع اصلی دین قرار گیرد.

 

رییس دانشکده علوم و معارف اسلامی دانشگاه قرآن و حدیث ابراز کرد: در زمانی که اهل سنت به نگارش و تدوین علوم بی‌اهمیت مشغول بودند؛ امامان معصوم علیهم السلام یاران و شاگردان خویش را تشویق و ترغیب به نگارش و تدوین علوم می‌کردند.



وی عنوان کرد: آیت الله مرعشی بیان کرده است که در جوانی به مدارس علمیه می‌رفتم و مشاهده کردم که طلبه‌ها کتاب‌های خطی را کنار گذاشته و روی به کتاب‌های چاپی آورده‌اند، بنابراین من این کتاب‌ها را جمع‌آوری کردم و در این زمان مرجع همان کتاب‌های چاپی این کتاب‌های خطی شده است.

 

حجت الاسلام رضوی عنوان کرد: زمانی که رایانه و نرم افرازهای کتابخانه‌ای به وجود آمد، برخی معتقد بودند نیاز به کتاب‌های چاپی در جامعه از بین رفته است در حالی که این دو امر مقابل هم نیستند و کتاب اهمیت و جایگاه خویش در تمام زمان‌ها را حفظ می کند.


وی به ضرورت تدوین کتاب‌های درسی برای دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: معاونت پژوهش مؤسسه دارالحدیث برای تدوین کتاب‌های درسی جلسات متعددی برگزار کرده و از استادهای مختلفی دعوت به همکاری کرده است و در این جلسات آیین‌نامه تدوین کتاب‌های درسی به تصویب رسیده است.


رییس دانشکده علوم و معارف اسلامی دانشکده قرآن و حدیث در پایان سخنانش به ضرورت تدوین کتاب دین و مبانی ارتباطات اشاره کرد و گفت: علم ارتباطات بسترساز و زمینه‌ساز و زیرساخت علوم است و مباحث کلامی و اعتقادات می‌تواند در این علم بررسی می‌شود./998/پ202/ق

ارسال نظرات