بازنویسی داستان های مثنوی معنوی در کتاب نردبان آفتاب
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، مثنوی معنوی اثر سترگ جلال الدین محمد بلخی یکی از کم مانندترین آثار ادب، عرفان و اندیشه در جهان است. این اثر چندین قرن است که علاوه بر فارسی زبانان، اندیشه و احساس شبه قاره هند، جهان عرب و آناتولی را به خود مشغول کرده است.
مولانا در اثر جاودانه خود، مانند قرآن کریم و دیگر کتاب های آسمانی، اندیشه های خود را در قالب داستان و حکایت عرضه کرده است، اما در لا به لای داستان ها به آیات قرآن، روایت پیشوایان دین، اندیشه های معنوی و عرفانی پرداخته و از دانش های زمانه خود سود برده است. به همین دلیل باوجود ظاهر ساده داستان ها، فهم ودرک آن ها برای غیر اهل فن ساده نیست.
مجموعه «نردبان آفتاب»، بازنویسی داستانهای مثنوی به نثر ساده است؛ داستان هایی همراه با ایجاد جذابیت های هنری و شکلی با استفاده از عناصر داستان نویسی نوین. گزیده ای از شعرهای عرفانی، اخلاقی، دینی و اجتماعی هر داستان نیز آورده شده است.
برای مطالعه و شناخت ابعاد شخصیت یک انسان، دانشمندان به مطالعه در محیط اجتماعی، خانواده و فضای آموزشی او می پردازند؛ زیرا شخصیت هر انسان به طور عمده از این چند عامل متاثر می شود. شخصیت مولانا جلال الدین محمد بلخی و نیز اندیشه و هنر او یک روزه و ناگهانی پدید نیامده است؛ بلکه از کودکی آغاز شده و تا پایان زندگی او ادامه یافته است.
به همین منظور لازم است علاقه مندان به شناخت شخصیت و اندیشه های مولانا با محیط اجتماعی، خانواده و استادان و مربیان وی آشنا شوند و نیز از دانش و فضل فکری و هنری او در مثنوی شریف شناختی دقیق تر پیدا کنند.
سید اسحاق شجاعی نویسنده این اثر سعی کرده با استفاده از منابع معتبر، دانستنی های مختصری از محیط اجتماعی، خانواده، استادان و نیز دانش و تعبد مولانا را در دسترس خوانندگان قرار دهد.
خام بدم پخته شدم سوختم، دعا برای ظالمان و بدکاران، گلخن برای شما، در روشنایی تاریکی، ترازوی کج، از این حسن تا آن حسن، کارسازترین درس تاریخ، پندهای فراموش ناشدنی، بازگشت عاشق گریز پا، دستی که خورشید ماه داشت و... بخشی از مطالب این کتاب است.
کتاب «نردبان آفتاب» در شمارگان یک هزار نسخه در قطع رقعی تهیه و تنظیم شده و در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است./1308/د102/ق
منبع: پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی