۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۷
کد خبر: ۲۹۹۰۷۷
گفت‌وگو با نویسنده کتاب؛

بررسی نسب شناسان سده های نخست، میانی و معاصر در کتاب «نسب شناسان مسلمان»

خبرگزاری رسا ـ نویسنده کتاب «نسب شناسان مسلمان» اظهار کرد: در این اثر تاریخ نسب شناسی در اسلام و زندگانی علمی نسب شناسان برجسته با توجه به اوضاع زمانی و مکانی و محدوده های کار آنان و سهم هر یک در پیشبرد دانش انساب، بررسی شده است.
نسب شناسان مسلمان

 

حجت الاسلام مرتضی شوشتری، نویسنده کتاب «نسب شناسان مسلمان» در حاشیه آیین رونمایی از این کتاب در هفدهمین دوره نمایشگاه کتاب ناشران ایران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد گفت: کتاب «نسب شناسان مسلمان» به همت بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی منتشر شده است.

 

برگزیده دوازدهمین دوره انتخاب کتاب سال خراسان رضوی افزود: این کتاب در سه بخش شامل نسب شناسان سده های نخست، میانی و معاصر تدوین شده است و مهمترین هدف از انتشار این کتاب ایجاد روح اعتماد به نفس ملی در کشور و جهان اسلام است.

حجت الاسلام شوشتری خاطرنشان کرد: ما در اینجا ابواب و بخش های مختلف کتاب را براساس یک نگاه تاریخی و جغرافیایی مورد نظر قرار دادیم و تنظیم کردیم و آن چه که برای ما اهمیت داشته است مراجعه به متون اصلی و نسخه های قدیمی و متقدم در این عرصه بوده است.

نویسنده کتاب «نسب شناسان مسلمان» بیان داشت: مقدمات کتاب به مقایسه علم انساب در ایران قبل از اسلام در دوره های مختلف و پیش از اسلام در غرب و در میان یهود می پردازد.

وی ادامه داد: فوایدی که در این بین بوده است بهره مندی از سنت شفاهی نسب شناسی است که شیوه نگارش و نسب نگاری که در آغاز اسلام مورد تأکید بوده است بررسی شده است.

حجت الاسلام شوشتری اظهار کرد: از زمانی که تشکیلات متمرکز سادات وخاندان پیامبردر نیمه قرن سوم  شکل گرفته است آن زمان می بینیم که این علم به صورت خیلی جدی احیا شده است وتا حمله مغول مورد توجه و شکوفا بوده است.

وی ادامه داد: با یورش مغولان این علم به افول می گراید و لازم است که دوباره احیا شود و نویسندگان و اهل تحقیق بیشتر به این موضوع بپردازند چرا که روح اعتماد به نفس ملی با این قبیل کارها زنده تر می شود.

وی افزود: در حدود شش سال است که برای تألیف کتاب« نسب شناسان مسلمان» وقت گذاشته ام و مخاطبان این کتاب پژوهشگران تاریخ  وعرصه جامعه شناسی و پژوهشگران تاریخ اسلام و علوم اجتماعی هستند و همچنین کسانی که به صورت خاص در علم انساب مشغول به فعالیت هستند.

حجت الاسلام شوشتری تصرح کرد: تکاپو برای شناخت نیاکان هر قومی را می توان بخشی از بازیابی «هویت» آنان و عاملی در پیدایش «اعتماد به نفس ملی» به شمارآورد. فرایند این شناسایی موضوع علم انساب است.

وی افزود: کتاب« نسب شناسان مسلمان» به منظور احیای دوباره تبارشناسی و برای نمایاندن ثمرات کوشش و تلاش عالمان در این زمینه نگارش یافته است. نسب شناسان همه کوشش خود رابرای حفظ هویت امت اسلامی و به طور ویژه مراقبت بر حفظ انساب خاندان نبوت به کار گرفته اند.

برگزیده دوازدهمین دوره انتخاب کتاب سال خراسان رضوی بیان داشت: در این اثر تاریخ نسب شناسی در اسلام و زندگانی علمی نسب شناسان برجسته با توجه به اوضاع زمانی و مکانی و محدوده های کار آنان و سهم هر یک در پیشبرد دانش انساب، بررسی شده است.

نویسنده کتاب« نسب شناسان مسلمان» اظهار کرد: در نگارش این کتاب به منابع گوناگونی مراجعه شده،اما متن اصلی کتاب انساب در درجه اول اهمیت قرار داشته است./934/پ202/ق

ارسال نظرات