۱۷ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۹
کد خبر: ۳۰۰۷۶۲

انتخابات میانمار و محرومیت مسلمانان از شرکت در انتخابات

خبرگزاری رسا ـ در حالی که حدود ۵ درصد از جمعیت ۵۱ میلیونی میانمار مسلمان هستند، اما به دلیل افزایش فشار از سوی جنبش «ولتراناسیونالیست» بودایی، مسلمانان حق ندارند در این انتخابات شرکت کنند.
شکايت مسلمانان آمريکا از دولت ميانمار

 

به گزارش خبرگزاری رسا، برای مدت 5 دهه است که میانمار تحت حکومت یک حزب نظامی قرار دارد که در سال 2010 به طور ظاهری یک دولت غیرنظامی را تشکیل داد.


امروز این کشور جنوب شرق آسیا که پیش از این برمه نامیده می‌شد شاهد برگزاری یک انتخابات پارلمانی است که ادعا می‌شود آزادانه و عادلانه برگزار می‌شود.‌‌‌‌


انتخابات پارلمانی میانمار امروز یکشنبه هشتم نوامبر برگزار می شود و نتایج اولیه دهم نوامبر اعلام خواهد شد، گرچه روزها و شاید هفته‌ها طول خواهد کشید تا نتایج رسمی اعلام شود.


بیش از 6 هزار کاندیدا و 91 حزب سیاسی برای شرکت در این انتخابات ثبت نام کرده‌اند که بسیاری از آنها نماینده جمعیت‌های اقلیت قومی بزرگ در میانمار هستند. این افراد برای به دست آوردن 498 کرسی برای یک دوره 5 ساله در پارلمان میانمار رقابت می‌کنند.


اما نگاه‌ها بیشتر به حزب حاکم اتحاد برای همبستگی و توسعه (USDP) با پشتیبانی نظامی و لیگ ملی دموکراسی (NLD) به رهبری سوچی است. با این حال از آنجا که سوچی از شوهر انگلیسی خود دو پسر انگلیسی دارد، قانون اساسی اجازه رییس جمهور شدن به او نمی‌دهد. در واقع تا سال 2016 و زمانی که نمایندگان انتخاب شده به رهبر جدیدی رأی ندهند، رییس جمهوری انتخاب نخواهد شد.


در سال 1990 برای نخستین بار پس از سال 1960 که دیکتاتوری نظامی حاکم شد، کشور میانمار شاهد برگزاری نخستین انتخابات چند حزبی بود. از آن زمان این نخستین بار است که اتحادیه اروپا بر این انتخابات نظارت می‌کند تا انتخاباتی آزاد برگزار شود.


اما چندین رویداد در حال وقوع است که به غیردموکراتیک شدن این انتخابات کمک می‌کند. مهمترین رویداد این است که مسلمانان روهینگیا از عادی‌ترین افراد تا فعالان سیاسی حق شرکت در این انتخابات را ندارند. حتی وین میامیا که رییس پیشین لیگ ملی دموکراسی در ماندالی بوده است، به دلیل عقاید مذهبی برای کاندیداتوری در این انتخابات رد شده است.


این درحالی است که دست کم 5 درصد از جمعیت 51 میلیونی میانمار مسلمان هستند اما به دلیل افزایش فشار از سوی جنبش اولتراناسیونالیست بودایی، مسلمانان حق ندارند در این انتخابات شرکت کنند.


دیده‌بان حقوق بشر سازمان ملل هفته گذشته اعلام داشته است که این فشارها و محدودیت‌ها درستی این انتخابات را تهدید می‌کند./982/ب102/د

منبع: ایکنا

ارسال نظرات