۰۱ آذر ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۱
کد خبر: ۳۰۴۱۳۲
نیویورک تایمز:

عربستان بدون توجه به شرایط بحرانی کشورش نسبت به ایران کینه ورزی می‎کند

خبرگزاری رسا ـ نیویورک تایمز در مطلبی نوشت: تمرکز وسواس گونه سعودی ها بر روی ایران، آنها را از توجه به مشکلات داخلی غافل کرده است.
نخست وزير بحرين و شاه عربستان

 

به گزارش خبرگزاری رسا، کارول جیاکومو در این مقاله که روز شنبه نیویورک تایمز آن را منتشر کرد می نویسد: عقده وسواس گونه حاکمیت عربستان سعودی در دشمنی با ایران را به وضوح می توان در سرکوب شیعیان این کشور احساس کرد.


نه تنها مسئولان سعودی بلکه همه اعضاء خاندان سلطنتی و صاحب نظران سیاسی این کشور در صحبتهایشان به روشنی ابراز می دارند که به شدت از دست باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا عصبانی اند که کاری برای خلع بشار اسد از قدرت انجام نداده است . اسد رئیس جمهوری سوریه و متحد نزدیک ایران است.


اسعد الشمعان از کارشناسان موسسه مطالعات دیپلماتیک سعودی در این باره می گوید: این نقیصه , بیانگر عجز اخلاقی و استراتژیک اوباماست.


ایران با دستی بر آتش داشتن در بسیاری از درگیریهای منطقه ای ؛ چالش بزرگ عربستان است.


اما واقع مسئله این است که نیت اصلی ریاض از متمرکز شدن تنگ نظرانه بر روی ایران؛ در واقع انحراف اذهان از سایر موضوعات بغرنج است که بسیاری هم کانون آن در عربستان است.


نیویورک تایمز در ادامه می نویسد: تروریست های سنی مذهب داعش تهدیدی مستقیم علیه عربستان اند. سال گذشته وابستگان به این گروه مسئولیت تعدادی از حملات رخ داده در استانهای شرقی عربستان را برعهده گرفتند که در غالب آنها خون های بسیاری از اقلیت شیعه کشور ریخته شد. جمع کثیری از قربانیان این حملات را شیعیان تشکیل می دادند و همین نکته سوخت لازم برای تنشهای فرقه ای در کشور را تامین کرد.


ماه گذشته افراد وابسته به داعش با بمب گذاری در مسجد شیعیان در شهر سیهات پنج نفر را کشتند.


در همین ارتباط , چهارشنبه گذشته در همین شهر, مردان مسلح 2 مامور امنیتی سعودی را هدف گلوله قرار دادند و از پای درآوردند.


یک خبرنگار سعودی در باره این موضوع گفته است: بسیاری از ساکنان شیعه مذهب که کینه دولت مرکزی را به دل دارند وحشت زده اند و احساس می کنند به خاطر مذهبشان هدف حملات مرگبار قرار می گیرند.


این مقاله در ادامه می افزاید: وهابیت که نوعی قرائت از دین اسلام است مبنای شریعت حاکم بر دستگاه حاکمه محافظه کار و جامعه محافظه کار عربستان را تشکیل می دهد. وهابیت، شیعیان را کافر می شمرد و در سراسر کشور تبلیغات ضد شیعی ترویج می شود.


مدتهاست که اغلب جوانان کشور از لزوم اصلاح آئین وهابیت صحبت می کنند. وهابیت شریعتی خفقان آور را به خصوص در قبال زنان بر کشور حاکم کرده است.


اما ملک سلمان پادشاه 79 ساله عربستان که ژانویه گذشته جانشین ملک عبدالله شد جلوی اجرای تمام اصلاحات سیاسی کشور را گرفت.


جلوی اصلاحات گرفته شد؛ اما خاندان سلطنتی قادر به خفه کردن زمزمه های دسیسه آمیز درون دستگاه حاکمه نیست به خصوص در مورد چالش قدرتی که میان ولیعهد 57 ساله 'محمد بن نایف دومین مقام فرماندهی کشور با محمد بن سلمان پسر 30 ساله پادشاه وجود دارد.


واشنگتن رضایت خاطر کامل از تلاشهای ولیعهد در امر مبارزه با تروریسم دارد. اما اقدامات کشور در زمینه مبارزه با تروریسم باعث شده است تا بگیر و ببندهای ناعادلانه و مجازاتها و تنبیه های بیرحمانه در سطح کشور به مورد اجرا گذارده شود.


تازه ترین مصداق این بی عدالتی صدور حکم اعدام  علی محمد النمر است به جرم رهبری تظاهرات ضد دولتی در سال 2012 یعنی زمانی که 17 سال بیشتر نداشت./982/د101/ک

منبع: ایرنا

 

ارسال نظرات