نشست کتابخوان ویژه زندانیان استان مرکزی برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در استان مرکزی، عصر امروز نخستین نشست کتابخوان ویژه زندانیان با همکاری اداره زندانهای مرکزی و اداره کتابخانههای عمومی شهرستان اراک و با حضور مدیرکل کتابخانههای عمومی، مدیرکل زندانهای استان، رییس زندان مرکزی اراک و مددجویان و کارمندان زندان در بند نسوان زندان مرکزی اراک برگزار شد.
هدف از اجرای نشست کتابخوان بند نسوان افزایش میزان خدمات کتابخانهای به زندانیان، رشد و تقویت عادت به مطالعه و کتابخوانی، غنیسازی اوقات فراغت زندانیان و افزایش اطلاعات و کمک به زندانیان برای به دست آوردن شرایط مطلوب برای بازگشت به زندگی در اجتماع است.
در شرایطی که تنها سرگرمی مفید و مؤثر برای زندانیان خواندن کتاب به نظر میرسد، افزایش فعالیتهای فرهنگی در عرصه اصلاح و تربیت زندانیان نقش موثری دارد و کتاب و کتابخوانی باعث تحول فرهنگ اجتماعی شده و بی شک در کاهش جرائم نقش بسزایی ایفا خواهد کرد.
در این نشست 10 نفر از بانوان مددجو به معرفی کتابهای خوانده شده پرداختند.
کتاب «نهج البلاغه نوین» نوشته محمدرضا جواهر حقیقی از جمله کتابهای معرفی شده در این نشست بود.
کتاب نهج البلاغه نوین محصول تلاش نویسندهای در کنج خانه و خلوت کتابخانهای نیست، بلکه محصول بیبدیل خون و جهاد و شهادت، سکوت و تنهایی و اندوه امام علی علیه السلام است.
این کتاب شامل تمامی جملاتی است از مولی امیرالمومنین در آثار دیگر است.
با خواندن این کتاب با اندیشه و کلام امام علی علیه السلام و مسیری که در راه بشریت و البته شیعیان قدم پیمودهاند آشنا میشویم.
معرفی این کتاب با جملهای از امام علی علیه السلام تمام شد: با درد خود بساز چندان که با تو بسازد.
کتاب «جدال با طوفان» نوشته جیم بوچر نیز در این نشست به حاضرین معرفی شد.
این کتاب یک رمان انگلیسی است درباره فردی به نام هری که به کار جادوگری مشغول است و برای پلیس بخش جنایی نیز کار میکند و در کشف پروندههای قتل به آنها کمک میکند. داستان با درخواست بازپرس بخش جنایی برای حل معمای جنایت از هری شروع میشود و در ادامه داستان هری به کشف معمای جنایت میپردازد.
کتاب «جلوههای نماز» نوشته حسین اسعدی از دیگر کتابهای معرفی شده در این نشست بود.
در این کتاب ارزش و عظمت نماز و نماز در آیینه حیات انبیا و معصومین علیهم السلام بیان میشود.
در جهان هستی هر بنا و پیکره مهم دارای پایه و ستون است که ساختمان آن بنا بر روی آن پایه قرار میگیرد و اگر روزی به پایه آسیب برسد تمام بنا فرو میریزد.
نماز هم نسبت دین و عقاید یک انسان دیدار عنوان ستون و پایه را دارد.
نماز اولیا و انبیاء و مسلمانان به خاطر نیازهای مادی نبوده، بلکه نماز آنان به خاطر انس بیشتر با خدا و یاد خداست و برای آنان انس با خدا از لذتبخشترین حالات زندگی و بهترین دلیل برای عبادت بوده است.
کتاب «خیلی نگرانیم! شما لیلا را ندیدید؟» نوشته رسول یونان نیز از دیگر کتابهای معرفی شده در این نشست بود.
این کتاب رمانی است درباره زندگی دختری 16 ساله به نام لیلا از روستای مرجان که در نزدیکی شهر مرزی بود.
او تنها فرزند رجب آهنگر و جمیله بود که همراه مادر بزرگش زندگی میکردند.
لیلا در ادامه داستان مجبور به ازدواج با ابراهیم راننده تریلی میشود بعد از ازدواج ابراهیم در ترکیه زندانی میشود و لیلا ناچار است به تنهایی در شهری مرزی زندگی کند.
اتفاقاتی که برای لیلا میافتد ادامه داستان را رقم میزند. این داستان را میتوان از دو دریچه نگاه کرد. اول اجتماع محل زندگی لیلا که با عدم حمایت برای تصمیم درست کمک به لیلا نشد و دوم از دریچه سادهلوحی لیلا که بدون اینکه به عاقبت خود فکر کند دست به عمل زده و فریب میخورند و به بیراهههای زیادی کشیده میشوند.
کتاب «پنج پنجره بوی گل» نوشته وهاب محمودپور، کتاب «14 معصوم علیهم السلام» نوشته فاطمه قدیری، کتاب «روزهای مرده» نوشته مارکوس سدویک، کتاب «نامیرا» نوشته صادق کرمیار، کتاب «خاطرات یک الاغ» نوشته سوفی سگور، کتاب «هفت راز موفقیت» نوشته ریچارد وبستر از دیگر کتابهای معرفی شده در این نشست بود./842/پ202/ق