۲۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۷
کد خبر: ۳۱۷۲۲۹

گزیده آثار ناصرخسرو به انتشار می رسد

خبرگزاری رسا ـ «گزیده آثار ناصرخسرو» از سوی انتشارات سوره مهر راهی بازار نشر می‌شود.
گزيده آثار ناصرخسرو

 

به گزارش خبرگزاری رسا، «گزیده آثار ناصرخسرو» که به کوشش اسدالله بقایی نائینی گردآوری شده است، از سوی انتشارات سوره مهر راهی بازار نشر می‌شود.

 

بقایی درباره این اثر گفت: ناصرخسرو حکیم و فیلسوف بزرگی است که در خور بزرگی مقام، کمتر شخصیت او مورد توجه قرار گرفته است.

 

بقائی ادامه داد: در طرحی که برای متون کهن فارسی در نظر گرفته شده است، گزیدة آثار 120 نفر از شاعران برجستة کشورمان در نظر گرفته شده است که تا کنون پنج اثر از آثار این بزرگان (شاهنامة فردوسی، دیوان سعدی، آثار مولانا، آثار عطار و خمسة نظامی) به زیور طبع آراسته شده است.

 

این محقق ادبی افزود: به علت تکثر و حجم زیاد آثار شاعران کهن پارسی، فرصت مطالعه این آثار کمتر برای جوانان پیش می‌آید که به نظر من تنها راهی که بین جوانان امروز و متون کهن می‌تواند ارتباط برقرار کند، مناسب‌سازی و تلخیص آثار این بزرگان است.

 

بقائی همچنین درباره گزیده آثار ناصرخسرو گفت: این گزیده شامل دیوان اشعار، سفرنامه حج و برخی دیگر از کتاب‌های فلسفی وی است. سفرنامة ناصرخسرو، شاهکار ادبی این حکیم بزرگ است که کمتر بدان توجه شده است. ناصرخسرو هفت سال از عمر گران‌بهای خود را به سفر، تحقیق و نوشتن سفرنامة خود از بلخ تا کعبه صرف نموده است.

 

وی ادامه داد: در سفرنامة حج آل‌احمد بیشتر روزشمار حج مد نظر است و تنها در صفحات پایانی آن مطالب و جذبه‌های معنوی سفر دربارة «خسی در میقات» به چشم می‌خورد، یا در سفرنامة شریعتی وی بیشتر به حالت معنوی حج پرداخته است.

 

بقائی اضافه کرد: سفرنامه واقعی باید دارای مشاهدات میدانی،کتابخانه‌ای و مصاحبه‌ای باشد که در سفرنامة ناصرخسرو به تمامی این موارد پرداخته شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: با گزیدة آثار ناصرخسرو در واقع خواسته‌ام گَرد ملال را از گنجینة معنوی آثار این شاعر بزرگ بزدایم.

 

این پژوهشگر ادبی همچنین دربارة شخصیت ادبی این شاعر بزرگ گفت: «درخت تو گر بار دانش بگیرد / به زیر آوری چرخ نیلوفری را»... ناصرخسرو هزاران سال پیش دانش گرفتن آدمی در دنیای امروز و به زیر کشیدن چرخ نیلوفری علم و دانش توسط بشر امروزی را به درستی پیش‌بینی کرده بود و راه متعالی بشر دانسته که این تنها نمونه‌ای از اشعار زیبای ناصرخسرو است./998/د102/ق 

منبع: سوره مهر

ارسال نظرات