نخستین نشست کتابخوان دانشگاهی استان مرکزی در خمین برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در استان مرکزی، به همت کتابخانه عمومی شهید مصطفی خمینی، نخستین نشست کتابخوان دانشگاهی استان مرکزی پیش از ظهر امروز در دانشکده فنی دکتر حسابی شهابیه شهرستان خمین برگزار شد.
در این نشست 11 نفر از دانشجویان به معرفی کتاب پرداختند، کتاب «عارفانه» نوشته شهید دکتر چمران از جمله کتابهایی بود که در این نشست معرفی شد.
این کتاب اثری است که شامل مجموعه دست نگاشتهها و بازگوکننده نگرشهای معرفتی و عرفانی شهید دکتر مصطفی چمران است.
تصویری که از شهید دکتر مصطفی چمران در ذهنها به وجود میآید، مردی با لباس نظامی و اسلحه به دست است که به افقها نگاه میکند، اما حقیقت آن است که چمران مردی بزرگ بود که توانمندی نظامی فقط یکی از شاخصههای وی است.
بعد علمی، عرفانی و هنری وی کمتر مورد نظر قرار گرفته است.
البته سخن گفتن از شهیدی با ابعاد گوناگون از اسوهای که جمع اضداد بود، از شیر عرصه نبرد و عارف شبها، از پدر یتیمان لبنان و دشمن سرسخت کافران بسیار سخت است.
کتاب «نماینده شایسته و مجلس مقتدر از دیدگاه امام خمینی رحمةالله علیه» اثر ارزشمندی است که در این نشست معرفی شد.
در این کتاب به موضوعاتی چون اهمیت انتخابات و حضور حداکثری مردم در انتخابات، آزادی انتخابات و این که انتخابات در انحصار هیچکس نیست و مردم احتیاج به قیم ندارند و باید در تمام انتخاباتها در صحنه باشند و به پای صندوقهای رای هجوم بیاورند، اشاره شده است.
همچنین این کتاب به تبلیغات دشمن در دور کردن مردم از انتخابات اشاره دارد.
کتاب «نگاهی قرآنی به دوست و دشمن» نویسنده محمدرضا کاشفی از دیگر کتابهایی بود که در این نشست معرفی شد.
انسان به دلیل زندگی در محیط اجتماع، موجودی است اجتماعی و دوستی و انس با دیگران از ضروریات سازمان وجودی او به شمار میآید.
این ویژگی گاه به صورت معاشرتی صمیمانه، همدلانه و همراهانه جلوهگر میشود و گاه به صورت روابطی اغواگر و گمراهکننده خود را نمایان میسازد.
در نسخه شفابخش الهی نیز به این مهم توجه شده و در امر سرنوشتساز دوستیابی راه از بیراهه مشخص شده است.
قرآن کریم دوست خوب را بهترین یاریگر انسان در رسیدن به اوج سعادت دانسته و در مقابل، دوست بد را مهمترین عامل ناکامی و فرو غلتیدن در شورهزار شقاوت معرفی کرده است.
کتاب «خاکهای نرم کوشک» نوشته سعید عاکف نیز در این نشست معرفی شد، چند روز قبل از عملیات بدر بارها شهید برونسی به مناسبتهای مختلف از شهادتش در عملیات قریبالوقوع بدر خبر میدهد.
گاهی آن قدر مطمئن حرف میزند که میگوید: اگر من در عملیات بدر شهید نشدم، در مسلمانیام شک کنید! و از آن بالاتر این که به بعضیها، از تاریخ و محل شهادتش خبر میدهد که چند روز بعد همان طور هم میشود. از این دست وقایع اعجاب آور در زندگی شهید برونسی بارها و بارها اتفاق افتاده است.
آن چه ما را به تأمل در زندگی این بزرگوار وا میدارد، رمز همین موقعیتهای بسیارش است در زمینههای مختلف.
کتاب «خلاصه خوبیها» اثر غلامعلی رجایی هم در نشست امروز معرفی شد.
این مجموعه خلاصهای از کتاب سیره شهید رجایی است که حاصل 100 مصاحبه منتشر نشده از کسانی است که با شهید رجایی دوست بودهاند و با او رابطه داشتهاند.
فصل اول در مورد جوانی و نوجوانی ایشان است، فصل دوم در مورد اخلاق و رفتار دکتر رجایی در خانه و بیرون خانه اشاره دارد که با همسر خود مهربان و جدی و با فرزندان خوش رفتار بودند، فصل سوم شمع محفل خویشاوندان بود و به بزرگترها احترام خاصی میگذاشت و...
در نشست امروز همچنین کتاب «غیبت از دیدگاه امام خمینی» اثر محمد تقی خلجی معرفی شد.
غیبت را این گونه میتوان بیان کرد که جامعترین و مشهورترین آن از عالم بزرگ اخلاقی مرحوم مهدی نراقی است که میگوید: «غیبت آن است که چیزی درباره کسی گفته شود که اگر به گوش برسد خوشش نیاید که خواه آن گفته درباره نقص و کاستی در بدن یا گفتار وی باشد، حال اگر این حرفی را که زدهاید واقعاً در وی وجود داشته باشد به آن غیبت گویند و اگر هم نباشد و شما به زبان آورید، بهتان زدهاید.»
غیبت تنها به وسیله زبان تحقق نمییابد، بلکه ابزارهای گوناگونی مثل غیبت با نوشتن دروغ در روزنامهها، کتابها و...(غیبت نوشتاری) گویند و گاه نیز با اشاره به کسی آنچه را میخواهد با زبان بگوید.
کتاب «پدر مهربان» اثر احمد میریان، کتاب «شکست طبس» نوشته مریم جمشیدی، کتاب «فرار از موصل» نویسنده حسین نیری، «پشت پرده تخت طاووس» اثر مینو صمیمی، کتاب «گریانه» نویسنده سعید اسدیفر از دیگر کتابهای معرفی شده در این نشست بود./842/پ202/ق