فلسطینیان خواستار تداوم انتفاضه قدس هستند
به گزارش خبرگزاری رسا، نتایج نظرسنجی مرکز اطلاع رسانی و ارتباطات "قدس" نشان می دهد که بیش از 56.2 درصد از فلسطینیان از تداوم عملیات های مقاومتی علیه نظامیان و شهرک نشینان صهیونیست استقبال می کنند که این آمار در میان ساکنان غزه به 79.5 درصد هم می رسد.
در بخش دیگری از این نظرسنجی، 69 درصد از فلسطینیان از گزینه تشکیل دو کشور (فلسطینی و صهیونیستی) در برابر تشکیل کشور واحد در سرزمین تاریخی فلسطین حمایت کردند و نشان دادند که اکثریت فلسطینیان خواستار تشکیل کشور مسقل در دو منطقه کرانه باختری و غزه هستند.
شهروندان فلسطینی همچنین در نظرسنجی عملکرد تشکیلات خودگردان فلسطین به ریاست محمود عباس نشان دادند که از عملکرد این تشکیلات راضی نیستند؛ به طوری که میزان رضایت آنها از عملکرد تشکیلات عباس از 52.4 درصد در ماه آگوست گذشته به 45.3 درصد در ماه مارس جاری رسیده است. در همین راستا، میزان رضایت فلسطینیان از عملکرد رامی حمد الله نخست وزیر تشکیلات رام الله از 25.5 درصد در ماه مارس سال گذشته به 22.2 درصد در ماه مارس جاری رسیده است.
این نظرسنجی همچنین بیانگر کاهش سطح رضایتمندی مردم فلسطین از عملکرد برخی سرویس های امنیتی است؛ به طوری که میزان نارضایتی از عملکرد وزارت آموزش و پرورش از 12.9 درصد در ماه اکتبر 2010 به 29.3 درصد در ماه مارس جاری رسیده است و همچنین حجم انتقادها از عملکرد تلویزیون فلسطین از 17.3 درصد در ماه اکتبر 2010 به 29.5 درصد در حال حاضر رسیده است.
افزایش محبوبیت مروان برغوثی
نتایج این نظرسنجی نشان می دهد که محبوبیت مروان برغوثی رهبر اسیر جنبش فتح در زندان های صهیونیستی، افزایش یافته است و میزان افرادی که اعلام کرده اند در صورت برگزاری انتخابات ریاست تشکیلات رام الله به وی رای خواهند داد از 10.5 درصد در ماه آگوست سال گذشته به 15.3 درصد در ماه مارس جاری رسیده است. اما شهروندان فلسطینی اعلام کرده اند که در صورت نامزدی اسماعیل هنیه نایب رئیس دفتر سیاسی حماس و مروان برغوثی در انتخابات، 10.8 درصد به هنیه و 9.9 درصد به برغوثی رای خواهند داد.
این نظرسنجی همچنین بیانگر افزایش حامیان برگزاری انتخابات در مرحله پس از آغاز اجرای آشتی ملی بود؛ به طوری که 54.1 درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی حمایت خود از این مساله را اعلام کردند، اما با این وجود، شهروندان فلسطینی همچنان نسبت به تحقق آشتی ملی قبل از پایان سال جاری میلادی بدبین هستند و تنها 27.8 درصد از آنها احتمال تحقق آشتی طی سال جاری را می دهند.
در بخش دیگری از این نظرسنجی درباره نگاه فلسطینیان به گروه تروریستی داعش سوال شده است که آنها اعلام کرده اند همچنان دیدگاه منفی نسبت به این گروه؛ چه در کرانه باختری و چه در نوار غزه حاکم است؛ به طوری که 82.1 درصد از فلسطینیان از اقدامات داعش اعلام بیزاری کرده اند و 52.1 درصد هم تاکید کرده اند که این گروه تروریستی به مساله فلسطین ضربه می زند.
شرکت کنندگان در این نظرسنجی همچنین اعلام کرده اند که به اتحادیه اروپا بیش از هر طرف بین المللی دیگری اعتماد دارند؛ به طوری که 22.5 درصد این اتحادیه را بهترین گزینه برای میانجیگری میان فلسطینیان و صهیونیست ها در صورت از سر گیری مذاکرات سازش دانسته اند و بعد از آن مصر با 19.2 درصد، کمیته چهارجانبه بین المللی با 16.3 درصد، سازمان ملل با 17.9 درصد و آمریکایی ها با 4.9 درصد در مراحل بعدی قرار دارند./994/ب102/د