کتاب «مباحثه»، جلد سوم از مجموعه مهارتهای طلبگی
به گزارش خبرگزاری رسا، انتقال تجربههای صحیح و مفید بزرگان علم و استوانههای اخلاق و تربیت به نسل نو طلبه، با استفاده از راهکار جدید و در قالب کتابهای مهارتی، محور حرکت گروه سنتهای حوزوی مرکز پژوهشهای جوان وابسته به پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بوده است. مجموعه مهارتهای طلبگی تلاشی در این راستا است. سومین جلد از این مجموعه عنوان "مباحثه" را به خود اختصاص داده است. این اثر بهتازگی به قلم آقای محمود مقدمی، منتشرشده است.
عناوین این مجموعه یازده جلدی در یک طبقهبندی به فردی، خانوادگی و اجتماعی تقسیم شده است و در طبقهبندی ثانوی، ذیل موضوعات فردی، به مباحث علمی، اخلاقی و تبلیغی پرداخته میشود. مباحثه دفتری از فصل علمی این مجموعه است.
نویسنده در این اثر مباحثه را یکی از بهترین وسایل برای رشد علمی طلاب در حوزههای علمیه میداند که از سالهای بسیار دور در حوزههای علمیه معمول بوده است و میتواند سبب بالندگی و شکوفایی افراد در این عرصه گردد.
این کتاب شامل چهارفصل به شرح زیر است.
فصل اول: مباحثه چیست؟
فصل دوم: مباحثه چه شرایط و ویژگیهایی دارد؟
فصل سوم: انواع روشهای اجرایی مباحثه چیست؟
فصل چهارم: مباحثه چه آسیبهایی دارد؟
مقدمی در بخشی از مقدمه کتاب خود چنین مینویسد:
در میان عوامل مختلف رشد علمی در حوزه، مباحثه نقش بیبدیل و منحصربهفردی دارد که با سایر عوامل قابلمقایسه نیست؛ اما متأسفانه در سالهای اخیر شاهد بیمهری به این روش گرانمایه بودهایم.
این نوشتار در پی بیان چیستی، چگونگی، شیوهها، انواع، آداب و آسیبهای مباحثه است. میخواهیم بدینوسیله بهعنوان طالبان علم در حوزه و سایر مراکز علمآموزی، با روشهای صحیح و عمیق درس خواندن آشنا شویم و بار دیگر شاهد احیای هرچه بیشتر و قویتر این روش ارزنده در علمآموزی حوزوی باشیم.
علاقهمندان جهت کسب اطلاعات تکمیلی و تهیه این کتاب میتوانند به نشانی
www.poiict.ir مراجعه کنند.
گفتنی است سومین جلد از مجموعه یازدهجلدی مهارتهای طلبگی با عنوان " مباحثه" اثر محمود مقدمی، باقیمت 6000 تومان توسط انتشارات کانون اندیشه جوان، منتشر و در دسترس مخاطبان قرارگرفته است./807/د102/ق
منبع: روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی