۰۴ تير ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۸
کد خبر: ۴۳۴۳۰۴
عطوان:

پیمانه داعش خالی شده است

سردبیر رای الیوم تأکید کرد که پیمانه داعش با از دست دادن دو شهر مهم و راهبردی فلوجه در عراق و منبج در سوریه آن هم در کمتر از یک هفته، کاملا خالی شده است.
عطوان

به گزارش خبرگزاری رسا،عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه رای الیوم با اشاره به شکستی که داعش در فلوجه و سپس منبج متحمل شده است، گفت: پیمانه این گروه با از دست دادن این دو شهر مهم و راهبردی یکی در عراق و دیگری در سوریه، خالی شده است.

 

درست است که فلوجه برای داعش از اهمیت ویژه ای برخوردار بود زیرا فاصله آن تا بغداد فقط 60 کیلومتر بوده، اما از دست دادن آن با از دست دادن منبج قابل مقایسه نیست؛ زیرا این شهر در مسیر اصلی امداد رسانی به داعش در نقطه مرزی ترکیه و شهر الرقه قرار دارد.

 

این تحولات در حالی است که نیروهای دموکراتیک سوریه روز گذشته وارد منبج شدند و پیروزهای آنان در حلب موجب شد روند تحولات نظامی سوریه اهمیت پیدا کنند.

 

ماموریت این نیروها در این برهه روشن و علنی است. این ماموریت مبارزه با داعش و پایان اشغال آنان در مناطق اصلی شرق و شمال سوریه است و عملیات نظامی آنان با پشتیبانی هوایی و زمینی مشترک روسیه و آمریکا صورت می گیرد.

 

داعش پرچم سفید را بالا نمی برد

در این شرایط هر چند عملیات مبارزه با داعش با موفقیت همراه شده است اما نمی توان گفت که این گروه پرچم سفید را بالا برده و تسلیم خواهد شد و این توقع اکنون زود است بلکه ممکن است واکنش داعش کاملا برخلاف انتظارباشد به این معنی که چه بسا تاکتیک های نظامی خود را تغییر داده و به اقدامات مخفیانه و انتحاری انتقامجویانه متوسل شود که با کمربندهای انفجاری و یا خودروهای بمب گذاری شده صورت بگیرد.

 

در این خصوص می توان گفت که چه بسا انفجار سه روز پیش در ایست نظامی اردن در منطقه رکبان در مرز مشترک با سوریه که کشته شدن هشت نظامی را به دنبال داشت، یکی از شاخص های احتمال بالا یا همان تغییر تاکتیک های نظامی داعش باشد.

 

سقوط منبج نقطه عطف تحولات سوریه

به هر حال تسلط نیروهای دموکراتیک سوریه بر نقطه مرزی مشترک با ترکیه و گذرگاه‌های اصلی آن یکی از مهم ترین تحولات پرونده بحران سوریه از زمان آغاز در سال 2011 به شمار می‌آید، زیرا این گذرگاه‌ها شریان اصلی مالی و تسلیحاتی گروه‌های مخالف مسلح سوریه و نیز گروه‌های اسلامگرای افراطی بودند و به همین دلیل جنگ و بحران در سوریه بیش از پنج سال به طول انجامید تا جایی که زمینه برای دخالت نظامی خارجی از جمله حضور روسیه در سوریه کاملا مهیا شد.

 

نکته قابل ملاحظه اینکه سقوط شهر منبج پس از حملات نیروهای دموکراتیک سوریه نقطه عطفی در بحران سوریه به شمار می آید  و چه بسا زمینه از سرگیری روند سیاسی یا همان گفت وگو بر اساس تفاهمات روسیه و آمریکا را در اواخر تابستان و یا اوایل پاییز فراهم کند.

 

با این حال هرچند روند تحولات سوریه با شتاب رو به جلو در حرکت بوده و همچنان ادامه دارد اما تنها نقطه ثابت و تغییر ناپذیر حفظ کشور یکپارچه سوریه است./982/ب102/د

ارسال نظرات