عربستان هیچ کمکی به فلسطین نکرده است/ سلفیها از برگزاری راهپیمایی روز جهانی قدس جلوگیری میکنند
عماد الدیب کارشناس سیاسی مصر در گفتوگو با خبرنگار بخش بین الملل خبرگزاری رسا با اشاره به علت نامگذاری آخرین جمعه از ماه مبارک رمضان به نام روز جهانی قدس گفت: امام خمینی (ره) این مساله را فارغ از موضوعات قومیتی و مذهبی مطرح کرد تا تمامی انسانها در برابر فلسطین مسؤول باشند. ایشان زمینه را برای تمامی آزادیخواهان جهان از هر دین و مذهبی مهیا کرد تا آنان بتوانند در دادرسی به مردم بیگناه و مظلوم فلسطین از هیچ کوششی دریغ نکنند بنابراین هیچ فردی نمیتواند با دستاویز قرار دادن مسائل قومیتی یا مذهبی از مسؤولیت خود در برابر فلسطین شانه خالی کند.
وی با تبیین جنگ رسانهای برخی کشورهای منطقه در مساله فسلطین افزود: رسانههای وابسته به استکبار تلاش میکنند تا موضوع راهپیمایی روز قدس را منحصر به ایران و برخی کشورهای همسو با آن مانند بحرین، یمن، سوریه، لبنان و تونس کرده و اینگونه نشان دهند که کشورهای حاشیه خلیج فارس که به دلیل مسائل اعتقادی و یا سیاسی با ایران مناسبتی ندارند برای روز جهانی قدس ارزشی قائل نیستند. باید دانست که تعداد این کشورها بسیار اندک بوده و چنین مواضعی تنها مرتبط با دستگاههای حکومتی است نه مردم از طرفی یاری نرساندن مردم مظلوم فلسطین به بهانههای اعتقادی و یا مذهبی نیز نشات گرفته از حسادتهای قومیتی و سوء برداشتهای چنین حکومتهایی است و این اقدامات هیچگاه عزم مردم و کسانی که در صف خط مقدم یاریرسانی به مردم فلسطین هستند را تحت الشعاع قرار نخواهد داد.
سلفیها مانع از برگزاری راهپیمایی روز جهانی قدس میشوند
الدیب با اشاره به برخی محدودیتها در کشورهایی نظیر مصر در برگزاری روز جهانی قدس ادامه داد: در کشورهایی که اندیشه سلفیت و وهابیت حاکم بوده و با شیعیان رابطه حسنهای برقرار نیست بزرگداشت روز جهانی قدس از طریق راهپیمایی امکان پذیر نبوده و فعالان سیاسی با برگذاری کنفرانسها و همایشهای فرهنگی و یا نوشتن مقاله اهمیت این موضوع را گوشزد میکنند.
اندیشمند سرشناس مصری با اشاره به خیانتهای برخی کشورهای منطقه نظیر ترکیه در عادیسازی روابط با رژیم اشغالگر قدس خاطر نشان کرد: ترکیه از سویی فریاد همراهی و دفاع از ملت مظلوم فلسطین را سر داده و از سوی دیگر دست به سوی دشمن اسرائیلی دراز کرده و به سیاست «عادی سازی روابط» روی میآورد. این دوگانگی رفتار از ترکیه امری طبیعی است. ترکیه از یک فرهنگ سیاسی متفاوتی نسبت به حزبالله، الحشد الشعبی، حوثیها و ایرانیها پیروی میکند. شیعیان و اهل سنت واقعی امام حسین (ع) را انتخاب کرده و علیه یزید قیام میکنند اما دشمنان امت اسلامی بیعت با حسین (ع) را رد کرده و به یزید روی میآورند. امروز آمریکا و اسرائیل یزیدیان قرن بیست و یک هستند و پرواضح است که موضعگیری پیروان یزید با پیروان حسین متفاوت باشد.
الدیب با تشریح سیاستهای مصر در قبال مردم غزه تصریح کرد: سیاستهای مصر نیز در برابر مردم فلسطین قابل انتقاد است. در روزهای اخیر محاصر مردم افزایش یافته و برخی از تونلهای زیرزمینی با آب پر میشود تا آرزوی جنایتکارانه اسحاق رابین محقق شود که میگفت امیدوارم روزی بیدار شده و ببینم که آب تمامی غزه را دربر گرفته است. متاسفانه مصر در شرایط مبارزه با جریانهای تروریستی نشات گرفته از اندیشه اخوان المسلمین و داعش است که حماس از آنان حمایت میکند. به دلیل آنکه برخی گروهکهای تروریستی مستقر در غزه با حمایت گروهک انصار بیت المقدس همواره به صحرای سینا یورش برده و عملیات تروریستی مختلفی را اجرا میکنند، بهانه لازم در اختیار حکومت قرار گرفته است تا به بهانه مبارزه با تروریسم مرزهای مشترک مصر و فلسطین را بسته و از حمایت مردم غزه چشم بپوشد. با آنکه سیاست فعلی مصر غلط و اشتباه است اما اگر اخوان المسلمین یا داعشیهای مصر حکومت را به دست میگرفتند باید شاهد جنایتهای بزرگتری میبودیم.
عربستان و اسرائیل دو روی یک سکه هستند
کارشناس سیاسی جهان اسلام به نقش عربستان سعودی در تشدید محاصره غزه اشاره کرده و اظهار داشت: رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی دو روی یک سکه هستند که هیچگاه با یکدیگر به تقابل بر نخواهند خواست. عربستان سعودی با آنکه مدعی حمایت از اهل سنت است اما میبینیم که در غزه خلاف این مساله رفتار کرده و همواره شمشیرش را به روی مسلمانان میکشد. آل سعود دین را دستاویزی برای تحقق منافع شخصی قرار داد همانگونه که صهیونیستها شعار سرزمین موعود، معبد سلیمان و ... را بهانهای برای غصب فلسطین قرار دادند. نه شیعه و نه اهل سنت برای عربستان سعودی اهمیت ندارد بلکه تنها مساله مهم برای خاندان سعود منافع مرتبط با رضایت آمریکا و اسرائیل است.
وی با تببین اهداف و چیستی گرایش برخی حکام عرب به برقراری رابطه با اسرائیل گفت: اشتیاق بیش از اندازه برخی حاکمان عربی در برقراری ارتباط با اسرائیل مساله عجیبی نیست. آنان برای به دست آوردن رضایت آمریکا و باقی ماندن در قدرت و تامین منافعشان هر عملی را انجام میدهند تا بیداری اسلامی که در کشورهای عربی شکل گرفته پایههای حکومت متزلزلشان را به لرزه در نیاورده و منجر به سرنگونی حکومت نشود. متاسفانه بیشتر ملتهای عربی از فقدان فرهنگ، حزب سیاسی، فعالیتهای سیاسی و بصیرت و بیداری لازم که آنان را برای مبارزه و مطالبهگری تحریک کنند، رنج میبرند. رسانههای وابسته به حکومتها با مشغول ساختن مردم به مسائل اقتصادی، ورزشی، هنری و حتی مساله اقدامات داعش در منطقه، آنان را از اندیشیدن پیرامون فلسطین و جنایتهای انجام شده علیه مردم مظلوم فلسطین دور ساخته و با شستوشوی مغزی مردم، نوعی از توهم را در جامعه عربی به وجود آوردند اما با این وجود نخبگان به وظیفه خود در روشنگری اذهان عمومی عمل میکنند.
الدیب در پایان با اشاره به تاثیر «روز جهانی قدس» در بیداری کشورهای منطقه تاکید کرد: روز جهانی قدس بزرگترین اجتماعی است که در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان در سراسر کشورهای اسلامی و حتی غیر اسلامی مشاهده میکنیم. به اعتقاد بنده نامیدن این روز به «روز جهانی قدس» از سوی امام خمینی (ره) تنها یک مساله اجتهاد شخصی نبود بلکه ما به وضوح در این نامگذاری الهام الهی را نیز مشاهده میکنیم. مردم هرساله بیش از پیش به اهمیت این روز و عمق نگاه راهبردی امام خمینی (ره) پی خواهند برد. خداوند ایشان و تمام کسانی را که در راه اسلام اصیل قدم برمیدارند مورد رحمت و آمرزش خویش قرار دهد./981/ب985/ک