اثر خطی جغرافیایی کربلا منتشر شد
به گزارش خبرگزاری رسا، احسان خضیر عباس، مسؤول بخش احیای آثار فرهنگی و دینی وابسته به شعبه امور فرهنگی و فکری آستان مقدس حسینی امروز در مصاحبه با خبرنگاران گفت: به توصیه حجت الاسلام شیخ عبدالمهدی کربلای، نماینده حضرت آیت الله سیستانی و تولیت شرعی آستان مقدس حسینی، نسخه خطی جغرافیای کربلای قدیم، اثر عبدالجواد الکلیدار آل طعمه را منتشر کرده و میان مراکز تحقیقاتی و کتابخانه ها توزیع کردیم.
وی افزود: این اثر خطی شامل جغرافیایی قدیم شهر مقدس کربلا، اماکن مهم از قبل از فتح مکه تا اوایل ظهور اسلام است.
خضیر عباس خاطرنشان کرد: پروژه احیای آثار فرهنگی و دینی از مسائل مهم و اولویت دار آستان مقدس حسینی (ع) است. این آثار کهن و گرانبهای شهر کربلا، اندیشمندان، علما، مدارس علوم دینی و کتابخانهها را به نمایش در میآورند.
همچنین مرکز تحقیقات و پژوهش های کربلا پس از دو ماه کار مستمر اولین مرحله سرشماری مساجد و حسینیه های مرکز شهر کربلا را به اتمام رسانید.
تاکنون حدود 205 مسجد و حسینیه در مرکز شهر کربلا ثبت شده و معروف ترین این مساجد، مسجد شیخ عاملی، کبیس و الترک است.
وی افزود: این اقدام در راستای شناسایی و مستند سازی و ثبت اطلاعات بیشتر درباره مساجد و حسینیه های قدیمی کربلا صورت می گیرد، چون بیشتر این اماکن در حال نابودی یا تغییر بنا قرار دارند.
مرکز پژوهشی کربلا همچنین بنا دارد نتیجه این تحقیقات را که دوسال مستمر ادامه خواهد داشت در سه جلد کتاب منتشر کند.
در این زمینه در ماه آوریل گذشته اداره اوقاف شیعه کربلا اسنادی را در مورد حسینیهها و مساجد کربلا در اختیار این مرکز قرار داد تا دانشنامهای در این زمینه تهیه و تنظیم کند و مرکز کربلا نیز چند ماه بعد، تحقیقات خود را در این زمینه آغاز کرد تا دانشنامه ای در این زمینه تالیف و آن را به دانشنامه زیارت اربعین ضمیمه کند./994/ب903/د