۲۲ تير ۱۳۹۵ - ۲۲:۳۰
کد خبر: ۴۳۷۶۱۷
جسارت رسانه سعودی به مفهوم مهدویت؛

تلاش برای ربط اندیشه مهدویت به داعش/ ادعای نگاه مشترک شیعیان و تکفیری‌ها به حوادث شامات

رسانه سعودی العربیه که در مدت اخیر پا را فراتر از مسائل سیاسی گذاشته و به هجمه دینی علیه شیعیان می‌پردازد مدعی وجود اندیشه مهدویت در گفتمان داعش شده و تلاش کرده تا اشتراکاتی را بین شیعیان و تفکیری‌ها در مورد حوادث شامات القا کند.
برنامه العربیه درباره مهدویت برنامه العربیه درباره حوادث شامات داعش

به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا، از دیرباز تا کنون جریان وهابی و سلفی حملات ناجوانمردانه ای را علیه مفاهیم اعتقادی شیعه دنبال کرده اند. همچنین موضوع مهدویت یکی از مفاهیم مقدس تشیع است که با شبهه افکنی‌های بسیاری مواجه شده. پس از ظهور رسانه‌های اطلاع جمعی و فراگیر شدن آن، شبکه‌های بسیاری با پول‌های سعودی – صهیونیستی حمایت شدند که با توجه به احساس خطر از تقویت باور مهدویت، تلاش داشتند تا به مبارزه با این اعتقاد پرداخته و اجازه ندهند اندیشه مهدویت ترویج پیدا کند. این مساله در چند سال اخیر با توجه به بروز حوادثی در شامات موج تازه ای گرفت. جالب اینجا بود که برخی شبکه‌های خبری مانند العربیه که سیاست اصلی آنها تحلیلی – خبری است به موضوعاتی از این دست ورد پیدا کردند تا با توجه به مخاطبان بالای خود نسبت به شبکه‌های دینی وهابیت به مقابله با مکتب اهل بیت (ع) بپردازند.
شبکه العربیه که با پول شاهزادگان سعودی اداره می‌شود در یکسال اخیر تمرکز ویژه ای را بر روی ارتباط دادن اندیشه شیعان با داعش و القاعده داشته است. دروغ پردازی درباره وجود اشتراکاتی بین حزب الله و داعش و یا اشتراک نگاه ایران به بحران سیاسی در سوریه با نگاه تکفیری‌ها نیز از جمله سیاست‌های اخیر این شبکه سعودی بوده است.

 

داعش گروهی مهدوی است!
در همین راستا شبکه العربیه این هفته در برنامه "صناعة الموت" به صورت آشکار مفهوم مقدس مهدویت را مورد هجمه قرار داد و تلاش کرد تا با ارتباط دادن آن با داعش، وجهه فکر مهدوی را تخریب کند. كمال حبيب، کارشناس جریان‌های رادیکال در پاسخ به سوال مجری در مورد نحله‌های فکری داعش مدعی شد: "داعش را می‌توان از جمله "گروه‌های مهدوی" دانست، گروه‌هایی که تلاش دارند از احادیث مهدویت در آخر الزمان در راستای تبلیغ پروژه خود استفاده کنند." او که با مغالطه، مفاهیم آخرالزمانی موجود در داعش را "اندیشه‌های مهدوی" تعبیر کرد، گفت: "در گذشته نیز گروه‌ التکفیر و الهجره و گروه جهیمان نیز از جمله گروه‌های بودند که اندیشه مهدویت را مطرح کردند."
کمال حبیب استفاده داعش از نام دابق برای مجله الکترونیکی خود را در همین راستا دانست و گفت: "دابق منطقه ای در سوریه است که امروز به دست این گروه افتاده و آنها با استفاده از احادیثی معتقدند که نبرد بزرگی بین خیر و شر در اینجا به وقوع می‌پیوندد."
در ادامه مجری العربیه با تاکید بر "وجود اندیشه مهدویت در گفتمان داعش"، از میهمان برنامه خواست در این باره بیشتر توضیح دهد که کمال حبیب پاسخ داد: "وجهه آخرالزمانی و مهدوی در گفتمان داعش بسیار پررنگ است. بحث‌هایی از قبیل نبرد با روم در مناطق "دابق" و "الاعماق" را می‌توان در این راستا تبیین کرد. علاوه براینکه داعش با تاکید بر این مفاهیم و انتهای تمدن غرب  برای جذب جوانان اروپایی و آمریکایی استفاده می‌کند."

 

 

ایران مانند داعش از مهدویت سوءاستفاده می‌کند
این کارشناس مصری که تلاش داشت اعتقاد به مهدویت در گفتمان گروه‌های تکفیری، صهیونیستی و شیعیان را مشترک جلوه دهد، مدعی شد: "برخی یهودیان نیز به آمدن مسیح پس از برپایی دولت یهودی باور دارند و معتقد هستند که این اتفاق هر هزار سال یکبار صورت می‌پذیرد که همپایه همان ایمان به مهدی موعود [ (عج) ] در بین مسلمانان است."
مجری العربیه با سوء استفاده از این سخنان، در کنایه ای به جمهوری اسلامی ایران گفت: "برخی دولت‌ها نیز مانند داعش از مهدی منتظر [ (عج) ] برای افزایش طرفداران خود و به عنوان پوششی برای سیطره بر سایر کشورها استفاده می‌کنند." کارشناس مغرض برنامه نیز با تایید ادعای کذب مجری، مدعی شد: "بدون شک ما همین مسئله را در میان شیعه اثنی عشری مشاهده می‌کنیم. آنها معتقد به غیبت فرزند [امام] حسن عسکری هستند و مانند سایر گروه‌های مهدوی (!) ایمان دارند در زمانی که جهان از ظلم و فساد لبریز شده، شخصی ظهور و عدالت را فراگیر می‌کند."
کمال حبیب در ادامه سخنان سخیف خود که همسو با اهداف ضد شیعی رسانه العربیه است، در توهینی آشکار گفت: "مهدی [ (عج) ] اسطوره ای در اندیشه شیعه اثنی عشری است که می‌توان آن را از اصول اساسی آنها دانست." او همچنین به دروغ گفت بسیاری از علمای شیعه معتقد به عدم تولد حضرت مهدی (عج) هستند و مدعی شد: "احمدی نژاد از جمله کسانی بود که به شدت به این مساله ایمان داشت و بر روی ظهور مهدی موعود مانور می‌داد."

 

ادعای وجود اشتراکاتی بین شیعیان و تکفیری‌های در مورد حوادث شامات
حمله هدف‌دار رسانه سعودی به موضوع مهدویت جایی بیشتر نمود پیدا می‌کند که با رجوع به آرشیو این شبکه نمونه‌های دیگری از برنامه‌هایی با همین موضوع را مشاهده می‌کنیم، امری که نشانگر اصرار العربیه بر اشتراک شیعیان و داعش بر سر موضوعات آخرالزمانی و مهدویت است. برای نمونه چندی پیش برنامه المرایا نیز دقیقا برنامه ای را با همین موضوع روی آنتن برده بود. البته این بار به جای  کارشناس با استفاده از کلیپ‌های سخنرانی مفتیان تندروی وهابی و مقایسه آن با سخنان یکی از روحانیان شیعه تلاش کرد تا نوعی همخوانی را بین علمای شیعه با مفتیان تکفیری داعش درباره حوادث شامات القا کند.
مجری برنامه با اشاره به اینکه این روزها شاهد نوعی جنگ مذهبی در سوریه هستیم که طرف‌های مختلف نیز از آن به عنوان جنگ آخرالزمان یاد می‌کنند، گفت استفاده از تعابیر دینی بسیار رواج پیدا کرده است. وی استفاده داعش ازتعبیر "دابق" به عنوان نبرد نهایی با کفار را یکی از این مفاهیم دانست. در ادامه برنامه المرایا کلیپی از محمد حسان، یکی از مفتیان سلفی به نمایش در می‌آید که وی بر "هجوم اهل روم به دابق یا الاعماق به عنوان قلب بلاد شام" تاکید می‌ورزد. این مفتی مصری ادامه می‌دهد که با مراجعه به قاموس قدیم واژگان متوجه شدم که "الاعماق" منطقه‌ای در نزدیکی حلب است.

 


مجری المرایا در ادامه برنامه جهت دهی شده العربیه مدعی وجود همین مفاهیم در اندیشه سیاسی شیعه شد و طرح مسائلی مانند حرم‌های مقدس و مزارات اهل بیت را در همین راستا تفسیر کرد. او همچنین گفت که "شیعیان به این نبرد به عنوان خونخواهی واقعه کربلا نگاه می‌کنند." پس از این اظهارات، کلیپی از سخنرانی حجت الاسلام جلال الدین صغیر، خطیب جمعه کاظمین روی آنتن رفت. این روحانی شیعه عراقی با اشاره به اینکه برخی از علمات ظهور در شام به وقوع میپوندند، می‌گوید: "اصل علامات ظهور را باید در حوادثی جستوجو کرد که در شام به وقوع می‌پیوندد." در پایان این برنامه سخنان دیگری از شخصیت‌های تندرو سلفی پخش شد و مجری برنامه با استناد به آنها تلاش کرد تا نبرد سوریه را به ضرر مردم این کشور و سوء‌استفاده از مباحث دینی القا کند. امری که از سوی گروه‌های تکفیری و شیعیان صورت می‌پذیرد!


به نظر می‌رسد العربیه در این راستا تلاش دارد علاوه بر خدشه وارد کردن به مفاهیم اعتقادی شیعه مانند مهدویت،‌شهادت و... افکار عمومی جهان عرب که اطلاع دقیقی از مذهب تشیع ندارند را نسبت به معتقدات شیعی منحرف کند و باور شیعیان را نوعی خرافه قلمداد کند که سایر گروه‌های تکفیری نیز به آن اعتقاد دارند. حال اینکه حضور مجاهدان شیعه و سنی در سوریه پیش از اینکه به خاطر موضوعاتی از این دست باشد دفاع از سرزمین‌های اسلامی و مردم مسلمان سوریه است که با جنایت‌های هولناک داعش، جبهه النصره و سایر گروه‌های تروریستی مواجه اند. گروه‌هایی که برخلاف آنچه در رسانه‌های سعودی دیده می‌شود از حمایت آل سعود برخوردار هستند. ادعای دروغین اعتقاد داعش به مهدویت درحالی مطرح می‌شود که تکفیری‌ها بارها از حکومت اموی به نیکی یاد کرده و همواره بر لزوم برپایی دوباره حکومت اموی در شامات برای پایان دادن به موجودیت شیعیان تاکید کرده اند.

/983/ب501/ک

 

ارسال نظرات