نشست سیاستگذاری کتابخانههای عمومی کشور برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست سیاستگذاری کتابخانههای عمومی کشور بعد از ظهر دوشنبه 27 تیر در کتابخانه مرکزی تهران با حضور محمدرضا مجیدی ریس کتابخانه مجلس شورای اسلامی و مظفر چشمه سهرابی عضو هیأت علمی گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه اصفهان برگزار شد.
در ابتدای نشست"سیاستگذاری کتابخانههای عمومی کشور" مجیدی با اشاره به حوزه فرهنگی کتاب و کتابخوانی در کشور فرانسه، بیان داشت: سنت کتاب و کتابخوانی در کشور فرانسه بسیار خاص و علمی است.
وی افزود: رویکرد غالب کتاب و کتابخوانی در قرن 20 در فرانسه به صورت خدمت رسانی، اشاعه و ترویج خواندن کتاب نبوده است و کتاب به صورت یک کالای شیک در اختیار اشرافزادگان و خواص بوده است.
رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع تحولات کتاب و کتابداری، ابراز کرد: در ادوار مختلف تاریخی و انقلابهای فرهنگی هر کشور بیشترین و پررنگ ترین تاثیر بر فرهنگ و نظام آموزشی هر کشور بوده است.
مجیدی با اشاره به محوریت کتاب در اسلام، گفت: در ایران بعد از اسلام توجه به کتابخوانی و سوادآموزی از اصول مهم برای جامعه اسلامی ایرانی به شمارمیآید.
وی گفت: دولت باید توجه جدی به مقوله فرهنگ و کتابخوانی داشته باشد آمار و ارقام منتشر شده رسمی کشور در مورد مطالعه دقیق نیست، ملاک و تعریف مشخصی برای مطالعه نداریم.
رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی پیرامون موضوع فرهنگ کتابخوانی، تاکید کرد: در کشور فرانسه بعد از سینما عمده تفریح مردم رفتن به کتابخانه خلاصه میشود 16000 هزار کتابخانه عمومی در کشور فرانسه وجود دارد.
مجیدی با اشاره به بستر سازی مناسب در حوزه کتاب و کتابداری، گفت: از مدرسه تا مسجد باید کتاب در دست داشته باشیم سعادت هر جامعه در گرو تحقیق و مطالعه میباشد خلائهای موجود در سیاستگذاری فرهنگی در حوزه کتاب ونظام آموزشی باید اصلاح شود.
در ادامه نشست "سیاست گذاری کتابخانههای عمومی کشور" چشمه سهرابی در خصوص موضوع کتاب و کتابخوانی، اظهار کرد: در کشور فرانسه حدود 50 در صد جمعیت عضو کتابخانههای عمومی هستند متاسفانه در ایران این رقم به کمتر از 5 در صد میرسد.
وی افزود: عادت مطالعه در کودکی، نظام آموزشی و گرانی کتاب موضوعاتی است که نرخ مطالعه را در ایران پایین اورده است، برگزاری نمایشگاه، حضور نویسندگان در کتابخانههای عمومی و فعایتهای فرهنگی به حضور نوجوانان و جوانان کمک خواهد کرد.
عضو هیئت علمی گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه اصفهان با اشاره به موضوع کتاب و کتابخوانی در ایران، خاطر نشان کرد: رویکرد غالب به موضوع کتاب در ایران سنتی میباشد و ظیفه 50 در صد از کتابخانههای کشور خدمترسانی میباشد که مستلزم جامعهشناسی و مشتریمداری است.
چشمه سهرابی در پایان نشست "سیاست گذاری کتابخانههای عمومی کشور" تاکید کرد: آمار نرخ مطالعه در کشور و سطوح دانشگاهی بسیار پایین و قابل تامل میباشد اختصاص بودجه فرهنگی و تاسیس کتابخانههای مجهز به ترویج کتابخوانی کمک موثری خواهد کرد./856/پ202/ی