انتشار کتاب «از عشقاباد تا عشق آباد»
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از انتشارات سوره مهر، کتاب «از عشقآباد تا عشق آباد » رمان دو جلدی منصور انوری است که به تازگی از سوی سوره مهر منتشر شد.
منصور انوری درباره کتاب «از عشقآباد تا عشق آباد» گفت: این کتاب به موضوعاتی چون زیارت، شفا، مسائل سیاسی و حضور متفقین در ایران پرداخته است. همچنین در روند داستان به وقایع بعد از 15 خرداد، ساواک و مبارزان انقلاب اسلامی اشاره شده است.
وی در ادامه داد: کتاب در چهار فضای زمانی متفاوت سپری میشود. ماجرای اصلی آن بر اساس یک داستان واقعی است که در ایران در حوالی دهه 40 شمسی رخ داده است.
انوری درباره تم داستان اصلی این کتاب گفت: فرزند یکی از اعضاء حزب کمونیست ترکمنستان دچار سرطان میشود و پزشکان از وی قطع امید میکنند. اما پدربزرگ این کودک که از قضا در دهه 20 شمسی به همراه ارتش سرخ در مشهد حضور داشته و شاهد شفای بیماری در حرم امام رضا علیه السلام بوده است تصمیم میگیرد تا به همراه این کودک به ایران سفر کند.
پدر کودک به دلیل اعتقادات کمونیستی با این اقدام مخالفت میکند اما پدربزرگ به همراه یکی از دوستانش کودک را به طور مخفیانه وارد ایران میکنند. در مسیر حرکت آنها به سوی مشهد، این کودک و پدربزرگ شناسایی می شوند و مجبور به ترک ایران می شوند و...
این نویسنده همچنین درباره شباهتهای تاریخی رمانهای «از عشقاباد تا عشق آباد » و «جاده جنگ» خاطرنشان کرد:هر دو این آثار رمانهای تاریخی هستند که از نظر تکنیک نگارش متفاوت هستند اما از منظر مستند نگاری و پرداختن به مسایل تاریخی در قالب رمان اشتراکاتی بین این دو اثر وجود دارد.
وی ادامه داد: عمده هدف من بیان مسایل و رویکردهای مذهبی و تاریخی خصوصا انتقال مفاهیم مذهبی از طریق رمان است که به زعم من اثرگذاری رویکردهای مذهبی از طریق قصه و رمان به مخاطبان بسیار زیاد است.
انوری در پایان درباره سختیهای رمان نویسی تاریخی اذعان داشت: تلفیق عناصر داستاننویسی که تخیل نیز شامل آن میشود با مستندات تاریخی کار دشواری که در این رابطه نویسنده باید دقت فراوانی داشته باشد.
منصور انوری در چهارمین دوره جایزه جلال آل احمد با رمان «جاده جنگ» توانست، عنوان رمان برگزیده سال 1390 را از آن خود کند.
لازم به ذکر است که جلد هشتم رمان «جاده جنگ» از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده است و هم اینک منصور انوری در حال نگارش جلد دوازدهم این مجموعه است./998/د102/ق