۱۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۱
کد خبر: ۴۵۳۷۰۳

کتاب «بانگ ولایت در اذان» راهی بازار نشر شد

کتاب«بانگ ولایت در اذان» درباره دلایل اثبات شهادت سوم در اذان به قلم حجت الاسلام و المسلمین شهرستانی از سوی انتشارات دلیل ما منتشر شد.
 کتاب «بانگ ولایت در اذان »

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کتاب بانگ ولایت در اذان به قلم حجت الاسلام و المسلمین سید علی شهرستانی و ترجمه سید هادی حسینی از سوی انتشارات دلیل ما منتشر شد.

این کتاب از پیشگفتار، در آمد، اقوال در مسأاله ، دو پرسش و دلایل شرعی شهادت سوم تشکیل شده است.

در بخشی از پیشگفتار کتاب بانگ ولایت در اذان می‌خوانیم:

اذان از بزرگ‌ترین شعارهای اسلامی است که قرن‌هاست در طول هر شبانه روز به ویژه در سپیده دم سیاهی شب را می‌شکافد و با آوای رعدرسا، سکوت شهر را می‌شکند و در هر کوی و برزن، طنین می‌افکند و اصل توحید و رسالت و ولایت را بانگ می زند و آدمیان بار به رستگاری و نماز که ستون دین است فرا می‌خواند.

 از آنجا که در دیدگاه شیعه، اذان یک امر عبادی است و کم و کیف آن باید از سوی شارع اعلام شود؛ و نص ویژه‌ای در این که «اشهد ان علیا ولی الله» هادت سوم جزء اذان باشد و در ردیف « اشهد ان لا الا الله و اشهد ان محمد رسول الله» در آید، نرسیده است این بحث مطرح است که آیا این شهادت، جزء اذان می‌باشد ، یا بدعت به شمار می‌رود.

 با توجه به تعالیم قرآن و آموزه­های حدیثی فراوان، تقریر امام سیره علما و امت، شواهد و قرائن بسیار، تبیین «حی علی خیر العمل» شعاریت شهادت سوم، راهکارهای فقهی و می‌توان اقوالی در این زمان در زمینه، مطرح ساخت که از جواز و استحباب می‌گذرد و تا مرز وجوب و جزئیت،؛ پیش می‌رود.

 شیعیان در طول قرن‌ها شهادت بر ولایت را آشکار یا کنایی بانگ زدند و کسی آنان را از این کار باز نداشت و آن کاری نا مشورع ندانست، که خود بیانگر رضایت معصوم علیه السلام بر ای کار به شمار می‌آید و از عدم ناسازگاری آن با احکام شریعت خبر می‌دهد.

این مسأله در کانون توجه فقها نیز قرار گفت و در بحثهای فقهی به آن می‌پردازند و در جواز آن به عنوان علمی محبوب و خدا پسند تردیدی ندارند تا آنجا که در زمانهای اخیر آن را رمز و شعار تشیع می‌انگارند که ترک آن جایز نمی‌باشد.

نویسنده پنچ دلیل همچون دلیل‌های کنایی، تقریر امام، بیان و سیره فقها، شعار شیعه، راهبرادهای فقهی برای اثبات شرعی  شهادت سوم در اذان اشاره کرده است.

در بخشی از «شعار شیعه» می‌خوانیم: تشیع همان اسلام ناب راست و درست است. شعار ما همان شعار اسلامی می‌باشد، لیکن کسانی از سر کنیه توزی با علی علیه اسلام در صدد تحریف اسلام برآمدند. خواست ما بلکه دعوت پروردگار جهانیان وامان می­دارد که خویشتن را از کسانی که این دین تحریف کردند، جدا سازیم.

در بحث شعائر، از شعائر اسلام و از شعائر ایمان سخن به میان می­آید؛ نماز، روزه، زکات و حج از شعائر اسلام‌اند، و «بسم الله» را آشکار گفتن، جشن عید غدیر، عزاداری در روز عاشورا، مسح پاها از شعائر ایمان اند؛ زیرا شاخص‌هایی به شمار می‌ایند که مؤمن شیعه را از دیگران متمایز می‌سازد.

 بی‌گمان، شهادت به ولایت، نشانه خط مشی درست و صراط مستقیم الهی است و از شعائر مذهی شیعه و آیین حنیف اسلام به شمار می‌رود.

شهادت بر ولایت در اذان، امروزه، شعار مذهب شیعه است و هرگاه امری محبوب و خداپسند شعار گشت، حذف آن حرمت می‌یابد؛ چنان که بنا مسجد مستحی است اما ویران ساختن آن، حرام می‌باشد، و یا بنای گنبد و گلدسته برای مساجد یا آرامگاه­های ائمه اطهار علیهم السلام؛ امری مباح به شمار می‌‌آید، لیکن تخریب آنها (آنجا که مصداق خراب سازی مسجد باشد) حرام است.

نویسنده برای نگارش این اثر از 68 منبع و مأخذ همچون: تفسیر القمی، الکافی، روضه المتقین، جواهر الکلام؛ اکمال الدین و اتمام النعمة، معنی الاخبار، شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید استفاده کرده است.

گفتنی است، کتاب بانگ ولایت در اذان با شمارگان 1000 نسخه، در 104 صفحه به قمیت 4500 تومان از سوی انشتارات دلیل ما منتشر شده است.

علاقهمندان برای تهیه این کتاب می‌توانند به خیابان معلم، مجتمع ناشران؛ طبقه همکف، واحد 9، فروشگاه انتشارات دلیل ما مراجعه یا با شماره 37733413 و 3774998 تماس حاصل کنند./998/پ202/ق

ارسال نظرات