تأكيد ریيس سازمان دیانت ترکیه بر حضور ايرانيان در مراسم حج
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین محسن قمی، معاون بینالملل دفتر مقام معظم رهبری و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با محمت گورمز، ریيس سازمان دیانت ترکیه، ديدار و گفتوگو كرد.
محسن قمی در اين ديدار با قدرداني از نگاه تقریبی محمت گورمز در همفکری و همکاری برای توسعه وحدت و تقریب در جهان اسلام، بر حضور مردم و نگاه درونی بر امنیت و خنثیسازی بحران به ویژه در حادثه اخیر (کودتا 14 جولاي تركيه) و نقش مؤثر سازمان دیانت، مساجد و مردم برای دفع کودتا و توجه به مردم و ارزشهای دینی در تأمین امنیت داخلی كشور را مورد تأكيد قرار داد.
وي همچنين ضرورت توسعه گفتمان دینی با وجود تأخیر در این خصوص، تأکید بر گفتوگوی علما و نخبگان دینی و با توجه به معرفی اعضای هیأت علمای دینی از سوی ایران، درخواست معرفی هیأت علمای دینی ترکیه از سوی سازمان دیانت را مورد اشاره قرار داد و از ارايه خطبههای ارزشمند محمت گورمز در خصوص عاشورا و تأکید بر محبت به اهل بیت (ع) و عاشورا در ترکیه قدرداني كرد.
قمي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به فريضه حج، گفت: حج امری واجب است؛ ولي دولت سعودی حج را سیاسی کرده و بدون توجه به تعهدات لازم و تأمین امنیت و ارايه خدمات کنسولی برای ایرانیان و بیتوجهی برای تشکیل گروه تحقیق و عدم عذرخواهی و پرداخت خسارت و دیه و... در خصوص حجاج ایرانی، قبل از مذاکرات نهایی، و يك جانبه، موضوع را خاتمه یافته تلقی کرد و اقدامات رسانهای انجام داد.
وي ادامه داد: در عین حال در صورت تأمین نظرات قانوني، ایران از هر اقدامی براي حل مشکل حج استقبال میكند.
معاون بینالملل دفتر مقام معظم رهبری همچنين گفت: امیدواریم با تلاش یکدیگر و ايفاي نقش در كشور و جهان اسلام و با همفکری و همراهی عالمان و اندیشمندان، شاهد وحدت و یکپارچگی مسلمانان باشیم.
در ادامه اين ديدار محمت گورمز، رييس سازمان ديانت تركيه، توجه به وحدت مسلمین به خصوص در زمان حاضر با توجه به مشکلات جهان اسلام و نقش عالمان فارغ از سیاسیون برای کنترل و کاهش آلام جهان اسلام و گسترش ارتباط علمایی را مورد تأكيد قرار داد و ضرورت توجه جدی و عملیاتی به موضوع وحدت و ایجاد بستر و فضای لازم برای گفتمان دینی و بحثهای علمی و ارايه نقطه نظرات علمی در خصوص برخی اختلافات برای برداشتن سوءتعبیرها با توجه به مشترکات اصیل و وسیع در مقابل اختلافات را يادآور شد.
وي همچنين با تشریح برخي تلاشهاي خود برای بازگشایی مسیر حج برای ایرانیان، به ضرورت توجه به حضور ایرانیان در حج تأکید كرد.
اين ديدار در حضور اسدزاده، سرکنسول و راشد، وابسته فرهنگي ايران در استانبول، انصاریان، مشاور رییس دفتر و فلاحنژاد کارشناس ارشد دفتر مقام معظم رهبري، برگزار شد./982/ب102/د