کتاب «کدام انتظار؛ انقلابی یا انحرافی؟!» منتشر شد
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل ازدفتر نشر معارف، کتاب «کدام انتظار؛ انتظار انقلابی یا انحرافی؟!» دومین جلد از مجموعه «سبک زندگی انقلابی» است که به قلم محمدصادق شهبازی (پژوهشگر انقلاب اسلامی) از سوی دفتر نشر معارف راهی بازار نشر شده است.
کتاب «کدام انتظار؛ انتظار انقلابی یا انحرافی؟!» با بازخوانی نگاه اسلام ناب، امام خمینی رحمة الله علیه و رهبر معظم انقلاب به پدیده مهدویت و انتظار، خط و مرزهای آن را با جریانهای انحرافی و اسلام آمریکایی تبیین کرده است.
کتاب دو نمونه از این انحرافها را ذیل محوریت دادن به نشانههای ظهور و بازخوانی مبانی فکری و عملی انجمن حجتیه بررسی و بخشی از نگاه ایجابی به انتظار را ذیل وظایف شیعیان کشورهای بیداری اسلامی تبیین کرده است.
این کتاب از مقدمه و سه فصل تشکیل شده است: «نشانه ظهور محوری در تقابل با نگاه اسلام ناب به مهدویت»، «نماز صبحشان قضاست؛ بحثی در شناخت مبانی، تاریخچه و فعالیت های کنونی انجمن حجتیه» و «الگوی انتظار و تجربیات انقلاب اسلامی برای شیعیان کشورهای بیداری اسلامی».
شهبازی در مقدمه کتاب می نویسد: «انتظار منجی» گذشته از آنکه نقطه اشتراک همه حرکتهای توحیدی و الهی است، نقطهای چالشی است که در طول تاریخ، عاملِ حرکتها، دستهبندیها و اقدامات مختلفی شده است. اختلاف انگیزهها و منافع مادی، برداشتهای آغشته به انحراف، تحجّر، التقاط، قدرتطلبی، شُهرتطلبی و نگاه عافیتطلبانه به دین و... موجب اختلافات، سوءاستفادهها، تعابیر غلط و اقدامات انحرافی از این مفهوم فطری شده است.
در نگاه اسلام ناب محمدی، انتظار یک عمل و نه یک حالت است؛ چرا که پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «برترین اعمال امت من، انتظار فرج است.» مبتنی بر این نگاه، انتظار فرج، آمادگی و تلاش برای اجرای احکام اسلام و همراهی با امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف است. در برابر این نگاه اصیل، نگاههای انحرافی دیگری نیز به مرور زمان شکل گرفت. نگاههایی که حاضر نبودند به تمامی این وظایف عمل کنند و از مسئولیتهای اساسی در دوران غیبت، شانه خالی نمودند. مشاهدهمحوری، خوابمحوری و ارتباطمحوری یک نمونه این انحرافات است که راه را بر مدعیان دروغین نیز گشوده است. دینِ عافیتطلب، متحجّر و مخالف مبارزه ـ که مهمترین و معروفترین نمونهاش در زمان ما، انجمن حجتیه است ـ تقلیل انتظار به نشانهمحوری و تطبیق نشانههای ظهور، آماده کردن خود برای نقشآفرینی در ظهور بدون پرداختن به وظایف امروز، تربیت یار در پَستو! و... نمونههایی از این انحرافات هستند که هم درگذشته وجود داشتهاند و هم در دوره ما نمونههایی از آنها قابل مشاهده است.
این کتاب با توجه به این دغدغهها و برای تبیین بعضی از انحرافات در عرصه انتظار و بیان مولفهها و تفاوتهای انتظار مبتنی بر اسلام ناب محمدی ارایه شده است.
کتاب «کدام انتظار؛ انتظار انقلابی یا انحرافی؟!» در 84 صفحه، قطع رقعی و تیراژ 1000 نسخه و قیمت 3500 تومان از سوی دفتر نشر معارف عرضه شده است.
مجموعه «سبک زندگی انقلابی»، سلسله کتبی است که به تبیین انقلابیگری در حوزههای مختلف زندگی پرداخته و خط و مرزهای آن را با نگاههای رقیب و معارض اسلام ناب بازخوانی میکند./998/د102/ق