جنگ در جبهه شمالی و جنوبی اسرائیل اجتناب ناپذیر است
به گزارش خبرگزاری رسا، در حالی که مقامات رژیم صهیونیستی سعی در قریب الوقوع نشان دادن جنگ احتمالی با «حزبالله» در شمال یا «حماس» در جنوب دارند، اندیشکده امنیت داخلی رژیم تلآویو ضمن «اجتناب ناپذیر» خواندن این نبرد، برنامهای جهت مقابله ارائه میدهد.
ژنرال «عاموص یادلین» رییس سابق بخش اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی و رییس فعلی اندیشکده فوق الذکر، در یادداشتی با بیان اینکه حزبالله و حماس در هر دو جبهه، ویژگیهای یک دولت را پیدا کردهاند، نوشت: «آنها از آرمان خود برای نابودی اسرائیل دست برنداشتهاند و راهکار نظامی را تنها راه حصول آن میدانند.»
به نوشته وبگاه «عاروتص شوع» یادلین ضمن تاکید بر لزوم ضربه زدن به تواناییهای نظامی حزبالله و حماس برای عقب نگه داشتن آنها، ادامه داد: «تواناییهای حزبالله ذخایر موشکی و تسلیحاتی آن هستند که اسرائیل با دقت تلاش میکند مانع از رسیدن پشتیبانی به آنها شود.»
وی جبهه شمال (حزبالله) را «پایدارتر» از جبهه جنوب (حماس) توصیف و دلیل آن را با وجود تمام محدودیتها «توانایی اسرائیل و حزبالله برای پیشبینی حرکات یکدیگر و جلوگیری آسانتر از وخیم شدن اوضاع» عنوان کرد: «اما در جبهه حماس، اصطکاک ثابتی وجود دارد.از جمله محدودیت ورود و خروج، محاصره دریایی و تنشهای حول بازسازی زیرساختهای انسانی نوار غزه.»
به نوشته فارس، رییس اندیشکده تلآویو با بیان اشاره به اینکه جبهه جنوب بدلیل بازیگرهای زیادی که دارد، کار پیچیدهتری نیز مقابل خود میبیند، افزود: «بعضی از آنها برای نفی حماس و نه تهدید اسرائیل، موشک شلیک میکنند. قبل از اینکه هرگونه تخاصم نظامی همه جانبه در هر جبهه رخ دهد، رهبران نظامی و سیاسی اسرائیل باید برخی نکات را در نظر بگیرند.»
یادلین در ادامه به مقامات رژیم صهیونیستی پیشنهاد میکند برای روز احتمالی آغاز نبرد، سوالاتی را از خود بپرسند:
1) اسرائیل از این نبرد چه اهداف استراتژیکی را در نظر داشته و آیا با حمله به زیرساختهای طرف مقابل این اهداف بدست میآیند و برای کوتاه کردن عملیات چه باید کرد؟
2) مبارزه سیاسی در سطح منطقهای و بینالمللی چگونه باید اجرا شود و آیا بازیگران منطقهای با دخالت در نبرد، اسرائیل را تهدید، تحریم یا حتی مقابله نظامی میکنند؟
3) زمان درست عملیات چه موقعی و سطح اطلاعات اسرائیل از تواناییها و نیات طرف مقابل چیست؟ آیا اسرائیل باید برای یک اشغالگری آماده شود یا حضور موقت؟
4) جامعه اسرائیل چگونه باید برای این مبارزه آماده شده و خطرات گشوده شدن جبهه دوم بصورت همزمان با نبرد در یک جبهه چیست و اسرائیل چگونه باید برای آن آماده شود؟
وی در پایان مینویسد: «اگر اسرائیل باید به یک درگیری دیگر در شمال یا جنوب وارد شود، باید برخلاف دفعات قبلی نبرد در لبنان و غزه، با جدیت و عاقلانه آماده شود.»/982/ب102/د