۱۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۵
کد خبر: ۴۵۹۱۶۳

نگاهی جدید به تسخیر لانه جاسوسی در یک اثر

کتاب «روز خدا» خاطرات «سیدمحمد هاشم‌پور یزدان‌پرست» از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام درباره تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ایران است که به علاقه مندان کتاب معرفی می شود.
کتاب «روز خدا»

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از سوره مهر، کتاب «روز خدا» دربردارنده خاطرات سیدمحمد هاشم‌پور یزدان‌پرست از بیست و چهار روز نخست تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ایران است که از سوی حسین نصر‌الله زنجانی تدوین و ویرایش شده است.

متن اولیه این پژوهش دربرگیرنده خاطرات شخصی راوی در کنار اطلاعات و گزارش‌های مطبوعاتی موجود در کشور در مورد حادثه تسخیر لانه جاسوسی و مشتمل بر چهار هزار صفحه بوده است که در این کتاب تنها خاطرات راوی از میان آنها استخراج و مورد استفاده قرار گرفته است و نویسنده نیز در کنار آن نیز سعی کرده هرجا که نیاز بوده است پاورقی‌هایی را نیز برای تکمیل اطلاعات موجود در کتاب به کار ببندد.

کتاب «روز خدا» در ابتدا با موضوع بررسی علل و زمینه‌های تسخیر لانه جاسوسی آمریکا درایران آغاز می‌شود و برای این موضوع به موضوعاتی چون قائله گنبد، عدم همراهی دولت موقت با سیاست‌های انقلاب اسلامی و مروری بر فعالیت‌ها و ترور شهید مطهری و نیز فعالیت‌های سیاسی و مطبوعاتی بنی صدر و رحلت آیت‌الله طالقانی می‌پردازد.

متن این کتاب در ادامه شامل روزشمار 24 روز از حضور راوی در لانه جاسوسی است که شامل روزنوشت‌های وی درباره مشاهدات خود در این مکان است.

در بخشی از این کتاب درباره اتاق تایپ سفارت سابق آمریکا در تهران می‌خوانیم: مطالبی که در این اتاق تایپ می‌شد همزمان به چند طریق ذخیره می‌شد. یک نسخه همزمان به سازمان سیا در واشنگتن ارسال و در آنجا ذخیره می‌شد. یک نسخه به صوت پانچ روی نوارهای مقوایی ویژه‌ای بالای کامپیوتر ذخیره می‌شد. یک نسخه روی نوار کاست موجود در کامپیوتر ذخیره می‌شد که اگر آن نوار را داخل ضبط صورت می‌گذاشتی تنها صدای سوت متناوبی از آن به گوش می‌رسد و یک نسخه هم در حافظه کامپیوتر ذخیره می‌شد.

 ورود به این اتاق، فقط برای تعداد معدودی از اعضای سفارت میسر بود. علت آن نیز این بود که مطالبی با درجه‌های مختلف امنیتی و کاملاً سر در آنجا تایپ می‌شد و نامه‌های ارسالی از واشنگتن که به صورت رمز بود، کشف و سپس در اختیار دیپلمات‌ها قرار می‌گرفت؛ در کنار اتاق اسناد و مخابرات نیز اتاق جعل اسناد قرار داشت که ماموران آمریکایی می‌توانستند در آن هرگونه سندی را جعل کنند./998/د102/ق

ارسال نظرات