نظام میانمار درپی نابودکردن مسلمانان است
به گزارش خبرگزاری رسا، «جان مک کیسیک»، عضو کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل متحد در مصاحبه با بی بی سی گفت: نیروهای مسلح میانمار اقلیت مسلمان روهینگیا را در استان راخین میکُشند و بسیاری از افراد این اقلیت را مجبور به مهاجرت به سوی کشور مجاور بنگلادش میکنند.
در حالی که گزارشهای تصویری و ویدیوئی متعددی از کشتار وحشیانه مسلمانان میانمار در سطح جهان منتشر و پخش شده است، نظام حاکم این کشور ادعا میکند که با آنها وحشیانه رفتار نمیکند.
مسوولان میانمار کشتارهای این کشور را به عهده مسلمانان انداخته و ادعا میکنند که خود مسلمانان خانههایشان را آتش میزنند.
خبرنگاران بی بی سی برای تهیه گزارش نمیتوانند وارد استان راخین شوند، زیرا نظام حاکم میانمار ورود خبرنگاران و نیروهای امداد به این استان را ممنوع کرده است.
جمعیت مسلمانان میانمار حدود یک میلیون نفر است که بودائیان افراطی برای توجیه کشتار وحشیانه مسلمانان ادعا میکنند آنها از بنگلادش آمدهاند و مهاجران غیرقانونی هستند.
هر چند دولت بنگلادش مانع عبور غیرقانونی افراد از مرزهایش میشود، اما وزارت امور خارجه اعلام میکند که هزاران مسلمان روهینگیا برای پناهندهشدن به این کشور تلاش کردهاند و گزارشها نیز حاکی از تجمع هزاران مسلمان روهینگیا در مرزهای بنگلادش است.
عضو کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد که دفترش در شهر کوکس بازار در مرز بنگلادش است، گفت: باید تلاشها معطوف عامل اصلی مشکل اقلیت روهینگیا شود و این مشکل در داخل میانمار حل شود.
مک کیسیک افزود: روز ۹ اکتبر ۲۰۱۵ در مرزهای میانمار ۹ نیروی پلیس مرزبانی کشته شدند که برخی از سیاستمداران مسلمانان را به دست داشتن در این اتفاق متهم کردند و از آن روز ارتش و پلیس مرزبانی به کشتار مسلمانان میپردازند و با این کار مرتکب جُرم مجازات جمعی میشوند.
وی بیان کرد: نیروهای امنیتی میانمار عده از مردان را به ضرب گلوله کشتند، عدهای از کودکان را سر بُریدند، به عدهای از زنان تجاوز کردند، تعدادی از خانهها را آتش کشیدند و محتویات آن را غارت کردند و گروهی از مسلمانان را مجبور کردند که با قایق به بنگلادش مهاجرت کنند.
مک کیسیک افزود: در این برهه سخت است که دولت بنگلادش بگوید مرزهایش را باز کرده است، زیرا گفتن این جمله باعث خواهد شد که دولت میانمار بیش از پیش به جنایات وحشیانهاش ادامه بدهد و مسلمانان را بیشتر از قبل مجبور به مهاجرت کند تا به هدف خود که نابودکردن اقلیت مسلمان روهینگیا است، دست یابد.
به نوشته ایکنا، وزارت امور خارجه بنگلادش روز چهارشنبه این هفته سفیر میانمار را برای اعلام نگرانی شدید خود از عملیات نظامی در استان راخین احضار کرد.
بنگلادش اعلام کرد: شهروندان ناامید میانمار برای برخورداری از امنیت و آرامش و پناهندگی از مرزها عبور می کنند. دولت بنگلادش اخیرا صدها نفر از مسلمانان میانمار را در مرزهایش بازداشت کرد و آنها را به کشورشان بازگرداند.
سازمان دیده بان حقوق بشر این هفته تصاویری ماهواره ای منتشر و اعلام کرد که این تصاویر نشان میدهد که در ۶ هفته گذشته بیش از هزار و ۲۰۰ باب خانه در روستاهای مسلمانان روهینگیا سوزانده شده است.
اقلیت روهینگیا چه کسانی هستند؟
بسیاری در میانمار که اکثر جمعیتش بودائی است، معتقدند که مسلمانان روهینگیا از بنگلادش مهاجرت کردهاند و دولت نیز حق شهروندی برای آنها قائل نیست در حالی که مسلمانان روهینگیا نسل اندر نسل در میانمار زندگی کردهاند.
حملات بودائیان افراطی به مسلمانان استان راخین در شمال میانمار در سال ۲۰۱۲ دهها کشته برجای گذاشت و باعث آوارگی بیش از ۱۰۰ هزار مسلمان شد و هماکنون بسیاری از مسلمانان آواره این کشور در اردوگاههای نامناسب زندگی میکنند./982/ب102/د