۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۵
کد خبر: ۴۶۴۹۶۳
جهان اسلام در هفته ای که گذشت؛

سامرا بار دیگر در معرض تهدید داعش/ مخالفت علمای پاکستان با طرح ضداسلامی آمریکا

"جهان اسلام در هفته ای که گذشت" بسته ای خبری است که مهم‌ترین اظهارات علمای جهان اسلام و اتفاقات کشورهای اسلامی را پوشش می‌دهد.
جهان اسلام در هفته ای که گذشت

خبرگزاری رسا ـ گروه بین الملل: جهان اسلام این هفته هم دستخوش تحولات و اتفاقات زیادی بود که از مهم‌ترین آنها می‌توان به تصویب طرح بسیج مردمی عراق در پارلمان این کشور،‌ پیروزی‌های محور مقاومت در شرق حلب،‌ صدور حکم آزادی شیخ زکزاکی از زندان در نیجریه و مخالفت شدید علمای پاکستان با طرح آمریکایی اشاره کرد.

عراق: الحاق بسیج مردمی عراق به نیروهای نظامی این کشور
حجت الاسلام نعمانی امام جمعه کوفه در واکنش به توهین روزنامه شرق الاوسط عربستان به زنان عراقی خواستار قطع و تحریم همه شبکه‎ها و رسانه‎های عربستانی شد. وی روزنامه شرق الاوسط را دروغ گو خواند و افزود: «با وجود تکذیب ادعاهای روزنامه‎ شرق الاوسط از سوی سازمان جهانی بهداشت، این روزنامه هتاک حاضر به معذرت خواهی از ملت عراق نشد.»
حجت الاسلام شیخ عبدالمهدی کربلایی نماینده حضرت آیت الله سیستانی بر ضرورت تعامل و کمک رسانی به آوارگان و مناطق تازه آزاده شده تاکید کرد و بیان داشت: «تروریست‎ها برای جلوگیری از پیشروی نیروهای مسلح عراقی و کاهش خسارت‎های خود از سپر انسانی استفاده می‎کنند بنابراین مجاهدان باید مراقب جان آنان باشند.» وی افزود: «رسانه‌ها باید به شکل گسترده‎تری خبرهای نظامی و میدان عملیات را پوشش دهند تا مهری بر دهان دروغگویان و فتنه جویان باشند.»
حجت الاسلام احمد قبانچی، امام جمعه نجف هم با اشاره به تمدید قانون داماتو موسوم به ISA گفت: «کشورهای استکباری از یک سو با جمهوری اسلامی ایران توافق هسته‎ای و رفع تحریم‎ها امضا و از سوی دیگر قانون داماتو را برای 10 سال دیگر تمدید می‎کنند. این گونه اقدامات آمریکا به ضرر ایران نیست زیرا امت اسلامی خستگی نمی‎شناسد و همچنان درپی خواسته‎های خود خواهد بود.»
حجت الاسلام سید علاء موسوی رییس سازمان اوقاف شیعیان عراق "برگزاری موفقیت آمیز مراسم اربعین حسینی را امداد الهی" خواند و تصریح کرد: «مراسم اربعین حسینی هر ساله با حضور میلیون‎ها زائر از سراسر جهان، با انسجام و هماهنگی خاصی بدون آنکه حکومت، مراکز دولتی و رسمی به طوری مستقیم در آن دخالت کنند با موفقیت برگزار می‎شود.»
حجت الاسلام شیخ ستار المرشدی تولیت آستان مقدس عسکریین(ع) در سامرا نزدیک شدن جریان‎های تروریستی به حرم امامین عسکریین (ع) و قتل عام زائران را در هفته گذشته تاسف برانگیز خواند و تصریح کرد: «سامرا خصوصیت‎های ویژه‎ای دارد بنابراین دشمنان از هر حیله و نقشه‎ای برای نزدیک شدن به این منطقه و انجام جنایت دریغ نمی‎ورزند.» وی بر لزوم تلاش بیشتر نیروهای امنیتی جهت کنترل امنیت سامرا تأکید کرد و افزود: «به شرق سامرا باید توجه بیشتری شود زیرا زائران بسیاری از این ناحیه به زیارت می آیند.»
حجت الاسلام سید  عمار حکیم، رییس مجلس اعلای اسلامی عراق با تاکید بر اینکه "تصویب طرح بسیج مردمی مقدمه‌ای برای راه حل سیاسی در عراق است" گفت: «بسیج مردمی نشان دهنده وحدت ملی مردم عراق است. اعضای بسیج مردمی برای دفاع از اراضی و مقدسات عراق بسیار تلاش‎های بسیار انجام دادند و با جان خون در برابر حمله‎های تروریستی داعش می‎ایستند.» او همچنین تاکید کرد که «انتصاب پیروزی‎های بسیج مردمی به یک گروه و یا طائفه‎ مذهبی خاصی مانند شیعیان اقدام بسیار اشتباهی است زیرا بسیج مردمی تشکیل شده از اراده و حضور ملی مردم عراق است.»
حجت الاسلام شیخ اکرم الکعبی دبیرکل مقاومت اسلامی نجباء نیز در واکنش به تصویب طرح بسیج مردمی گفت: «داعشی‎های سیاسی عراق از تصویب قانون بسیج مردمی ناراحت‌ هستند.» وی افزود: «با تصویب این قانون، عراق از زیر سلطه اقلیت مستبدی که با دستمایه قرار دادن تروریسم خواسته‌های خود را به عنوان توافق سیاسی بر کشور تحمیل می‌کردند، خارج شد.»
حجت الاسلام قیس الخزعلی دبیرکل جنبش اهل الحق هم الحاق بسیج مردمی عراق به نیروهای امنیتی این کشور را قدمی بسیار مهم خواند و با تشکر از پارلمان عراق به خاطر تصویب این قانون، تأکید کرد که "بسیج مردمی تا ظهور امام زمان (عج) باقی خواهند ماند."
"حوزه‎علمیه برای مبارزه با اندیشه‎های تکفیری برخیزد" حضرت آیت الله سید محمد تقی مدرسی از علمای عراق با تاکید بر این موضوع تصریح کرد: «حوزه‎های علمیه و رهبران سیاسی باید با اندیشه‎های انحرافی تروریست‎ها مبارزه کنند.» او همچنین خواستار مقابله با "مثلث مال حرام، سلاح غیر شرعی و رسانه‎های گمراه کننده شد که ابزار اصلی تکفیری‌ها است."
حضرت آیت الله شیخ بشیر نجفی از مراجع تقلید نجف اشرف خواستار کنار گذاشتن نزاع‎های داخلی شد و تصریح کرد که خون انسان مسلمان از همه منظومه شمسی با ارزش‎تر است. او افزود: «ما با قدرت با هر کسی که بخواهد خون مردم عراق را به زمین بریزد مقابله می‎کنیم. مردم عراق هیچ گونه تجزیه و تفرقه را نمی‎پذیرند بنابراین باید در شرایط کنونی عقل‎ها را اصلاح کنیم.»
 
لبنان: بازتاب پیروزی‌های اخیر مقاومت اسلامی
شیخ ماهر حمود رییس اتحادیه جهانی علمای مقاومت در واکنش به سخن برخی از سیاستمداران و علما که عملیات‎های استشهاد طلبانه فلسطینیان را غیر واجب دانسته‎اند گفت: «اینها نباید در مسیر خواسته و اهداف دشمنان اسلام و مستکبران قدم بر ندارند. هر کس که در مسیر اهداف رژیم صهیونیستی قدم بر می‎دارد و اقدامات جنایتکارانه‎اش را توجیه می‎کند مستحق لقب عالم نیست اگرچه به درجه اجتهاد رسیده باشد.»
حجت الاسلام سید علی فضل الله امام جمعه بیروت بر ضرورت حفظ وحدت تاکید کرد و بیان داشت که رمز عبور از مشکلات و تشکیل دولت حفظ وحدت ملی است. او همچنین با انتقاد از قانون انتخابات فعلی لبنان گفت: این قانون موجب شده است که تشکیل دولت و توافق برای انتخابات پارلمان آینده لبنان با مشکلات مختلفی مواجه شود. قانون کنونی به پایان رسیده است و نباید آن را مجدد احیا کنیم.
آیت الله عفیف نابلسی امام جمعه صیدای لبنان از همکاری ارتش سوریه و نیروهای مقاومت و بدست آوردن پیروزی در جنگ علیه تکفیری ها ابراز خرسندی کرد و افزود: پیروزی های جدید از تبدیل حلب به یک دولت کوچک در چارچوب تجزیه سوریه جلوگیری می کند. وی ادامه داد: محور مقاومت در حلب در پی شکست اراده استعمارگرایان و تکفیری هاست.
شیخ احمد القطان رییس جمعیت قولنا و العمل لبنان خواستار تشکیل دولت مستقل فلسطین به پایتختی قدس شد و اظهار داشت: حمایت از گروه های مقاومت در سراسر جهان به ویژه لبنان و فلسطین برای شکست دشمن صهیونیستی و همچنین ایستادگی امت اسلامی در برابر پروژه صهیونیستی ـ تکفیری ضروری است.
شیخ صهیب حبلی عضو تجمع علمای مسلمان لبنان با اشاره به اینکه «دخالت عربستان مانع سقوط آل‎خلیفه شده است» گفت: قشرهای مختلف ملت بحرین در این سالها درس آزادی طلبی به صورت مسالمت آمیز را بدون تخریب و اوباشگری به جهانیان دادند. نظام آل خلیفه به دلیل هراس شدید از نتایج همه پرسی، از برگزاری آن جلوگیری می کند.
شیخ نعیم قاسم معاون دبیرکل حزب الله لبنان گفت: تکفیری ها سرطانی برای امت و دین هستند و کسانی که عزت و سربلندی لبنان را می خواهند، باید از چنین عملیات هایی حمایت کرده و از فراهم کردن خاستگاه برای تروریست ها به شدت خودداری ورزند.
 
پاکستان: مخالفت علما با طرح ضداسلامی آمریکا
حافظ محمد سعید رییس جماعة الدعوة پاکستان سرکوب و کشتار مردم بی دفاع کشمیر به دست نیروھای ھندی را به شدت مورد انتقاد قرار داده و گفت: جماعة الدعوة پاکستان در رساندن کمک ھای بشر دوستانه به مردم کشمیر تمام توان خود را بکار خواھد گرفت. وی افزود: «جنبش آزادی مردم کشمیر به ثمر خواھد نشست و بخاطر سیاست ھای استعماری ناراندر مودی نخست وزیر ھندوستان این سرزمین به چند کشور کوچک تبدیل می شود.»
از سوی دیگر روسا و سران نھادھای دینی و رھبران مذھبی پاکستان در بیانیه ای مشترک با درخواست آمریکا مبنی بر تغییر نظام آموزشی و محتوای درسی این کشور به شدت مخالفت کردند. آنان تأکید کردند که "خواسته آمریکا مبنی بر یکسان سازی نظام آموزشی برای پیروان همه مذاهب و حذف مواد اسلامی از کتب درسی این کشور به هیچ وجه قابل قبول نیست."
همچنین پنجاه تن از مفتی های اهل تسنن پاکستان تصویب قانون ممنوعیت گرایش به اسلام پیش از 18 سالگی را غیرقانونی و خلاف شرع توصیف کردند. آنان تصویب چنین قانونی را در یک سرزمین اسلامی غیرقابل پذیرش دانسته و افزودند: «این قانون از نگاہ قرآن کریم و احادیث اسلامی مغایر عدالت و انصاف و نقض حقوق بشر به شمار آمده و با قانون اساسی پاکستان نیز در تضاد است.»
سردار محمد یوسف، وزیر امور دینی پاکستان و محمد گورمز، رییس سازمان امور دینی ترکیه طی دیدار امروز در آنکارا، راه‌های تعمیق همکاری‌های‌ دو جانبه میان نهادهای دینی دو کشور را مورد بررسی قرار داده و بر استمرار فعالیت ها تاکید کردند. وی همچنین بر ضرورت تاسیس شورای علما و مشایخ برای هماهنگی میان ﺑﺎورﻫﺎ و اﻋﺘﻘﺎدات ﻣﺬﻫﺒﯽ و اجرای اصلاحات در روش های آموزش دینی تاکید کرد.

 

مصر: شیخ عباس شومان معاون شیخ الازهر مصر طی سخنانی به اقدام شبکه تلویزیونی الجزیره در توهین به سربازان این کشور واکنش نشان داد و خاطرنشان کرد: «آنچه که الجزیره در روز گذشته پخش کرد در شان این شبکه و کشورهای حامی آن نیست. وی انتقاد از ارتش مصر را فقط مختص به مردم این کشور دانست و تصریح کرد: ارتش مصر عزت و کرامت را برای مردم عرب و مسلمان به ارمغان آورده و از اراضی کشورهای اسلامی و عربی دفاع کرده است.»
احمد الطیب شیخ الازهر مصر با تاکید براینکه "ارتباط رهبران اسلامی و مسیحی رمز گسترش صلح در جهان است" خاطرنشان کرد: «وحدت و رابطه مسیحیان و مسلمانان در مصر نمونه آشکار زندگی مسالمت آمیز پیروان دو دین الهی در کنار یکدیگر است. الازهر رابطه خوبی با کلیسای کانتربری، واتیکان و شورای جهانی کلیساها دارد و نشست‎های مختلفی با آن‎ها برگزار کرده است.»

عربستان: دادگاه جزایی عربستان طی حکمی حجت الاسلام شیخ جعفر الصویلح از روحانیان شهرک الخویلدیه در قطیف را به 3 سال حبس محکوم کرد. طه الحاجی وکیل این شیخ عربستانی تصریح کرد: دادگاه جزایی عربستان شیخ الصویلحی را به اتهام فعالیت در دفاع از آزادی بیان در شبکه اجتماعی فیسبوک متهم کرده است.

بحرین: دادگاه آل خلیفه امروز حکم صادر علیه حجت الاسلام سید مجید المشعل رییس مجلس اسلامی علمای بحرین را اصلاح و حبس وی را به یکسال و نیم کاهش داد. این دادگاه حکم حبس سید مجید المشعل به اتهام مشارکت در تحصن مسالمت آمیز حمایت از آیت الله شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین را از 2 سال به 6 ماه کاهش داد.

نیجریه: حکم آزادی شیخ زکزاکی خبر مهمی بود که از سوی رسانه های نیجریه منتشر شد. گزارش‌ها حاکی از آن بوده که دادگاه حکم آزادی فوری شیخ زکزاکی، رهبر شیعیان این کشور را صادر کرده و از دولت خواسته به این حکم پایبند باشد./983/ب953/ک

ارسال نظرات