موافقت میانمار با بررسی دیپلماتیک اوضاع مسلمانان
به گزارش خبرگزاری رسا، در پی فشار افکار عمومی و نهادهای بینالمللی مبنی بر ضرورت پایاندادن به ظلم، آزار، اذیت و شکنجه اقلیت مسلمان روهینگیا، دولت میانمار از آمادگی خود برای اعزام هیاتی دیپلماتیک به شهر «داکا»، پایتخت بنگلادش برای بررسی اوضاع پناهندگان مسلمان روهینگیا خبر داد.
«آی آی سو»، از مسؤولان وزارت خارجه میانمار در این باره گفت: این گفتوگو بر بررسی اوضاع شهروندان این کشور که در اردوگاههای بنگلادش زندگی میکنند، متمرکز خواهد بود.
مقامات دولت بنگلادش تأکید دارند که از مهرماه سال جاری تاکنون بیش از 50 هزار نفر از اقلیت مسلمانان روهینیگیا در اثر اقدامات ارتش به این کشور پناه آوردهاند، این در حالی است که دولت میانمار مدعی است که تنها 2415 نفر از این افراد از شهروندان میانمار هستند و بقیه این افراد اصالتا بنگلادشیتبار هستند.
محکومیت اقدامات خشونتآمیز دولت میانمار از سوی فرانسه
دولت فرانسه که بهعنوان یکی از کشورهای مهم و تأثیرگذار غربی تاکنون واکنش جدی نسبت به ظلم و ستم ارتش میانمار و شبهنظامیان بودایی علیه مسلمانان این کشور از خود نشان ندادهاند، با انتشار بیانیهای مطبوعاتی اقدامات خشونتآمیز دولت میانمار علیه اقلیت مسلمان روهینگیا را محکوم کرد.
در همین راستا، «ژان مارک ایرولت»، وزیر خارجه فرانسه در گفتوگوی تلفنی با «کوفی عنان»، دبیرکل اسبق سازمان ملل متحد و رییس کنونی کمیته حقیقتیاب میانمار، وضعیت غمانگیز مسلمانان میانمار را بررسی کردند.
«رومن نادال»، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در این بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد: ایرولت و عنان وضعیت اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار و اقدامی را که جامعه بینالمللی میتواند در قبال این مساله غمانگیز انجام دهد، بررسی کردند.
به نوشته ایکنا، این در حالی است که این کمیته حقیقتیاب، روز چهارشنبه گزارش اولیه خود را منتشر و مدعی شد که هیچ تجاوز جنسی، کشتارجمعی و تبعیض دینی و نژادی در استان آراکان(راخین) در شمال غرب میانمار مشاهده نشده است.
عنان در گزارش خود مدعی شد: ادعای تجاوز جنسی، بازداشت غیرقانونی، شکنجه و آتشزدن مناطق سکونت اقلیت مسلمان روهینگیا مستند به هیچ دلیل و مدرکی نیست تا بتوان این قضیه و ادعا را پیگیری قضایی کرد.
نزدیک به یک میلیون مسلمان روهینگیایی در اردوگاههای آراکان زندگی میکنند، آنها به موجب قانون تصویبشده در سال 1982 میلادی از حق شهروندی محروم شدند و دولت آنها را مهاجران غیرقانونی از بنگلادش بهشمار میآورد./847/ب103/د