روح فرمان ترامپ اسلام هراسانه و ناجوانمردانه است
به گزارش خبرگزاری رسا، نیویورک تایمز در سرمقاله خود نوشت: در مواجهه با فرمان 'دونالد ترامپ' برای اعمال محدودیتهایی در قانون مهاجرت، نخستین حسی که در انسان ایجاد می شود، ظالمانه بودن این قوانین است.
ترامپ جمعه گذشته با صدور فرمان هایی اسکان مجدد پناهندگان سوری در خاک آمریکا را بطور نامحدود معلق گذارد و سفر اتباع هفت کشور مسلمان به آمریکا را هم موقتا ممنوع اعلام کرد.
یقینا اولین قربانیان این فرمان خانواده هایی هستند که به هر دلیل توانسته اند از کشتار و خونریزی و ظلم و ستم حکام ستم پیشه موطن اصلیشان فرار کنند و وارد کشوری شوند که آن را فوق العاده امیدبخش یافته اند.
این فرمانی است متحجر و ناجوانمردانه و سیاستی است که به خود می بازد و مضحک است که 'حفاظت از ملت در قبال ورود تروریستهای خارجی به آمریکا' نام گرفته است.
اولین پس لرزه های این فرمان صبح شنبه (پریروز) تنها چند ساعت بعد از صدور در فرودگاههای آمریکا متجلی شد. روز شنبه یک قاضی فدرال در بروکلین با صدور رای توقف اضطراری دستور داد که مسافرانی که در فروگاه معطل مانده اند به وطن هایشان بازگردانده نشوند.
تکلیف این مسافران مشخص شد منتها تکلیف سایر افراد در مواردی مشابه مشخص نیست. این بازی سرنوشت برای پناهجویانی است که با مواضع سیاسی ترامپ به در بسته خورده اند آن هم بعد از آنکه یک سال مراحل نفس گیر دریافت ویزای ورود به آمریکا را طی کرده اند.
با این ممنوعیت ورود، احتمالا زندگی و شغل و کسب و کار صدها هزار مهاجر را که واجد صلاحیت زندگی کردن در آمریکا تشخیص داده شده و روادید ورود به آمریکا را دریافت کرده اند، مختل خواهد شد.
روز شنبه بسیاری از شهرهای آمریکا صحنه اعتراضات علیه این فرمان بود. کاخ سفید در واکنش به این اعتراضات، قدری سیاست هایش را در این زمینه تعدیل و مهاجران قانونی مقیم آمریکا را از این ممنوعیت مستثنی اعلام کرد.
این فرمان نفس گیر و آتش افروز که دقیقا در روز 'یادبود هولوکاست' صادر شد، ژرفای بی عاطفگی و بی تفاوتی رییس جمهوری را در تاریخ ثبت خواهد کرد و آن را مقابل اصول و باورهای عمیق آمریکا قرار می دهد.
این فرمان فاقد منطق است. این حکم واقعه 11 سپتامبر را منطقی جلوه می دهد، ضمن آنکه هیچ کدام از کشورهایی را که چند تن از شهروندان آنها مسوول به وجود آمدن این نقشه و حادثه تروریستی بوده اند، شامل نمی شود. همین طور هیچیک از کشورهایی که خاندان ترامپ با آنها تجارت دارد هم مشمول این ممنوعیت قرار نگرفته اند.
بعید به نظر می رسد این موضوع تصادفی باشد.
لایحه فرمان ترامپ مشخصا به دین مشخصی اشاره نمی کند، اما در عملی کاملا مغایر با قانون اساسی، مسلمانان را مستثنی اعلام می کند و به دولت این اختیار عمل را می دهد که به صلاحدید خود فقط مهاجرانی را که دینی غیر از اسلام دارند، پذیرش کند.
زبان این فرمان مروج احساس بیگانه ستیزی و اسلام هراسی است و از همان دوران انتخابات سرلوحه تفکرات ترامپ بود و اکنون داغ ننگی است بر پیشانی رییس جمهوری. این تفکرات که کاملا با هویت آمریکایی بیگانه هستند، قالب سیاست آمریکا را در دولت ترامپ شکل می دهند.
در فرمان ترامپ آمده است 'خاطر آمریکا باید آسوده باشد افرادی که برای ورود به کشور پذیرش می شوند، موضعی خصمانه در قبال آن و اصول اعتقادی بنیادی آن نداشته باشند'.
معنای این کلام چیست؟ یعنی اینکه مسلمانان بلااستثنا یک تهدید بالقوه هستند، یعنی اینکه آمریکا خود بکلی مبرا از کسانی است که با زنان با خشونت رفتار می کنند و رفتاری تبعیض آمیز علیه مردم، اعم از تبعیض نژادی، جنسیتی و یا تبعیض علیه تمایلات جنسیتی دارند.
رییس جمهوری که خود به این مباهات می کند که اخلاق فاسدی داشته است، حالا خود را نگران به خطر افتادن اصول و ارزشهای آمریکا جا می زند.
نادرستی این سیاست جدید کفایت می کند که ذهن دادگاه ها را، کنگره را و مقامات مسوول در خود کابینه ترامپ را به اهمیت موضوع حساس کند و این مسوولان در اسرع وقت این حکم را منسوخ اعلام کنند.
مشکل دیگر این حکم فوق العاده خطرناک بودن آن است. گروههای افراطی حالا با این حکم جار خواهند زد و در جهان علیه آمریکا تبلیغ خواهند کرد که 'امروز دیگر شک ما تبدیل به یقین شد که آمریکا با اسلام سر جنگ دارد، نه با تروریستها'.
آرزوی این تروریستها این است که آمریکا، آمریکایی گستاخانه جنگجو باشد.
این فرمان اگر هیچ کاری از دستش برنیاید، حداقل عزم تروریستها را برای هدف قرار دادن آمریکا جزم خواهد کرد و بدیهی است که خود رییس جمهوری هم که بسیار متزلزل و کاملا بی تجربه است، در مقابل دست به یک واکنش افراطی در مقابل آن خواهد زد.
اکنون با وضع پیش آمده، هم پیمانان آمریکا در خاورمیانه این سوال را بحق مطرح خواهند کرد که چرا باید با آمریکا همکاری کنند و تسلیم او شوند، در حالیکه رهبران و مسوولان آن به دین آنها اهانت می کند.
افغان ها و عراقی هایی که با عملیاتهای نظامی آمریکا در کشورهایشان همکاری می کنند نیز دیگر دست از این همکاری خواهند کشید و حاضر نخواهند بود جانشان را قربانی دولتی کنند که آنقدر گستاخ است که بمب بر شهرهای میهن آنها می اندازد، اما می ترسد هموطنان آنها را که بیشترین رنجها را از این ناملایمات متحمل شده اند، به کشورش راه دهد و به آنها پناه دهد. آمریکا حتی خود این افراد را هم که با آمریکایی ها همکاری کرده اند راه نخواهد داد.
جمهوریخواهان کنگره که در قبال این عمل رییس جمهور سکوت اختیار کرده اند و یا در یک اقدام تاکتیکی از آن حمایت می کنند؛ خوب به هوش باشند که تاریخ از آنها به عنوان ' ناجوانمرد' یاد خواهد کرد.
فعلا در دستگاه دولت هیچ کس بهتر از 'جیمز مَتیس' وزیر دفاع کابینه ترامپ این موقعیت را ندارد که از ترامپ بخواهد اجرای حکم را معلق گذارد.
به نوشته ایرنا، متیس از همان دوران انتخابات به خطرات طرح ممنوعیت ورود مسلمانان به کشور آگاه بود و می گفت 'هم پیمانان آمریکا حق دارند متعجب شوند و از خود بپرسند که آیا ما عقل و منطقمان را از دست داده ایم'.
متیس تاکید می کرد 'این قبیل کارها زیانی آنی به ما خواهد زد و امواج شوک آوری را به نظام بین الملل خواهد فرستاد'.
حال متیس خاموش مانده و خاموشیش زنگ خطری است برای همه کسانی که تعهد وی به امنیت آمریکا را می ستایند.
متیس و سایر مقامات بلندپایه دولت، بهتر از همه می دانند که نمی توانند نامشان را به این افتضاح وام دهند. اگر چنین شود آنها بیش از پیش حسن اعتبار خود را از دست خواهند داد. اگر چنین شود، آنها شریک جرم بر باد رفتن اصول و ارزشهای آمریکا و به خطر افتادن جان شهروندان آمریکایی خواهند بود./982/ب102/د