سکوت نظام های عربی در قبال مصوبات ترامپ خجالتآور است
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از تسنیم، عبدالباری عطوان تحلیلگر مسائل راهبردی منطقه در مقالهای در پایگاه اینترنتی رأی الیوم به بررسی سکوت رژیمهای عربی در قبال مصوبه دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا برای ممنوعیت مهاجرت کشورهای مسلمان به آمریکا نوشت: طی دو روز گذشته کنترل را برداشتیم و برای پیدا کردن موضعی عربی یا اسلامی قوی، شبکههای رسمی یا شکل رسمی تلویزیون را جابهجا میکنیم تا شاید کمکی از سوی کشورهای عربی ببینیم در قبال برادرانی که برای اجرای سیاستهای نژادپرستانه دونالد ترامپ رییسجمهور جدید آمریکا در فرودگاههای این کشور بازداشت شده اند، اما هیچ نتیجهای از این جستجو به دست نمیآید. شاید بتوان گفت که تنها واکنش در این زمینه از سوی ایرانی ها و مقتدا صدر رییس جریان صدر عراق مطرح شده است.
از سازمان همکاری اسلامی که تجاوز به یمن را تأیید کرد و از عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی استقبال کرد، انتظار داشتیم که از اولین پیشگامان برگزاری نشست فوقالعاده در مقر خود در شهر جده باشد یا رؤسای ستاد ارتش 41 کشور عضو " ائتلاف اسلامی " را به نشست فوقالعاده دعوت کند تا راهکارهای مقابله با این اهانتها و اعمال خفت بار بر ضد شهروندان عرب و مسلمان بررسی شود، اما به نظر میرسد انتظار در این زمینه بیفایده است.
شاید این ملت دستوراتی را از سوی دوستان ترامپ و حتی خود او دریافت کردند مبنی بر اینکه سکوت کنند و نگاه خود را به سمت دیگری بیندازند.
حتی شیوخ توئیتر و اکثریت فعالان آنها در این عرصه به کلی از عرصه غایب هستند، کسانی که میلیونها کاربر دارند، اما ترجیح دادند که در سلامت باقی بمانند و نام آنها در لیست های سیاه آمریکا قرار نگیرد. آنها از خشم ولی امر خود نگرانند، چرا که آمریکا، سوریه یا یمن و عراق نیست که انتقاد از آنها واجب باشد.
نژادپرستی ترامپ تنها به هفت کشوری که ممنوعیت ورود شهروندان آنها به داخل آمریکا اعلام شده، یعنی عراق و سوریه و یمن و سومالی و لیبی و سودان و ایران محدود نمی شود، بلکه اتفاقاتی که در بیشتر این کشورها رخ میدهد و هرجومرج خونینی که در آنها جریان پیدا کرده است، اساساً ساخته و پرداخته آمریکاییها است که به عنوان پوششی برای نژادپرستی و اعلام تنفر آنها از مسلمانان بدون استثنا و بدون توجه به گرایش ومذهب آنها مطرح می شود.
مجادله با دولت نژادپرستی نظیر دولت ترامپ با واقعیتها و نقل دلایل منطقی با این کلمات که این کشور هرگز از سوی مهاجران مورد حمله تروریستی قرار نگرفته، یا یادآوری قانون اساسی آمریکا و ارزشهای اخلاقی و عدالت و مساوات به دولت این کشور، وقت تلف کردن است، مثل اینکه انسان بخواهد با یک فرد احمق و جاهل مجادله کند.
این هفت کشور و شهروندانش هرگز تهدیدی تروریستی برای آمریکا نبودند، بلکه کاملاً برعکس این موضوع درست است. آنها همواره قربانی تروریسم آمریکایی بوده اند. اتفاقاتی که دیروز در شهر البیضاء یمن افتاد و 60 نفر که بیشتر آنها غیرنظامی بودند در حمله آمریکایی ها کشته شدند، موید این مطلب است.
این سکوت هم دستانه عربی برای ما عجیب نیست، شاید مبالغه نیست اگر بگوییم که برخی رهبران عرب از این اقدامات نژادپرستانه ترامپ استقبال میکنند، چرا که آنها نیز همین رفتار را دنبال میکنند یا به دنبال اجرای آن در کشورهای خود و افزایش فشار بر این کشورها هستند.
هنگامی که میبینیم افرادی نظیر جاستین ترودو نخستوزیر جوان کانادا در مقام دفاع از مسلمانان بر میآید و اعلام میکند که هر آواره فراری از ظلم و خودکامگی را در کشور خود می پذیرد، احساس درد می کنیم. یا زمانی که می بینیم آنگلا مرکل صدراعظم آلمان این سیاستهای نژادپرستانه و ضد مهاجرین را محکوم و تأکید میکند که از شهروندانی که تابعیت دوگانه دارند و حقوق کامل آنها در اراضی آمریکا دفاع خواهند کرد، احساس ناراحتی می کنیم.
درد و ناراحتی ما از این روست که هیچ رهبر عربی تا زمان نگارش این مقاله وجود نداشت که موضعی اخلاقی و شجاعانه نظیر مواضع انریکه بینیا نسیتو رییسجمهور مکزیک بگیرد که سفر خود به واشنگتن را لغو و احداث دیوار نژادپرستانه را محکوم کرد و پرداخت حتی یک دلار برای ساخت این دیوار را برای حفظ کرامت خود و ملتش و حضور در کنار حقوق شهروندان خود رد کرده و گفت که با تمامی راهکارهای قانونی از آنها دفاع خواهد کرد.
این درد و ناراحتی اما احترام را به دنبال ندارد و باعث نمیشود ترامپ مواضع نژادپرستانه خود را که همین مواضع وی را به کاخ سفید رسانده است، تغییر دهد. چیزی که باعث جلب احترام شده و عامل بازدارنده نژاد پرستان است، اقدامات مردانه مردان است، ولی آنها کجا هستند؟ اگر می شناسید لطفا به ما هم معرفی کنید./982/ب102/د