۱۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۱
کد خبر: ۴۷۷۲۲۶

ماهنامه سلام بچه‌ها در گام سیصد و بیست و سوم

سیصد و بیست و سومین شماره ماهنامه فرهنگی نوجوانان ایران با عنوان سلام بچه‌ها از سوی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم منتشر شد.
سیصد و بیست و سومین شماره  ماهنامه سلام بچه ها

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، سیصد و بیست و سومین شماره ماهنامه فرهنگی نوجوانان ایران با عنوان سلام بچه‌ها ویژه بهمن 1395 به مدیرمس‍ؤولی محمد حسنی از سوی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم چاپ و روانه بازار شد.

در این شماره از ماهنامه سلام بچه‌ها این مطالب را می‌خوانیم: «صفحه خدا؛ در آن دم که جان، عزم رفتن کند»، «سرمقاله؛ هزارتا تیله»،‌ «شعر؛ انقلاب گل ـ برف بهمن ـ سرزمین ـ تقویم»، «چرخ چرخ تا سیستان؛  روستای شگفت‌ا‌نگیز بندان»، «مقاله؛ وقتی که یک دوست خیابانی شروع می‌شود»، «داستان؛ آقا ابوالفضل خان دیوانه نیست!» و«مکان‌هایی برای یک زندگی هیجان‌انگیز».

«وقتی که یک دوست خیابانی شروع می‌شود» عنوان یکی از مقالات این ماهنامه است که بررسی علل گرایش و انگیزه‌های رابطه و دوستی با جنس مخالف پرداخته است؛ بخشی از آن به این شرح است: هر ارتباط سالمی می‌تواند سازنده باشد، در صورتی که حد و حریمی بر آن قائل باشیم و تعریفی از آن کنیم  و در آن، منطق بر احساسات غلبه کند.

 دختران و پسران در سنین نوجوانی بدون طرح و برنامه خاصی با یکدیگر آشنا و دوست می‌شوند و متأسفانه این روزها حضور فناوری‌های جدیدی مثل تلفن همراه و اینترنت موجب شده است تا دختر و پسر بتوانند با یک پیامک و یا چت کردن با هم آشنا شوند و قرار ملاقات بگذارند؛ و چون بدون شناخت لازم از یکدیگر هستند و آینده‌نگری ندارند؛ چه بسا دچار مشکلاتی بشوند!

گاهی اوقات می‌شنویم که نوجوانان می‌گویند: در دنیا امروزی، دختر و پسر معنایی ندارد وقتی می‌خواهم با کسی دوست شوم، هیچ فرقی نمی‌کند که دختر است یا پسر؛ اما به شما می‌گویم که این گونه نیست، در این رابطه‌ها بیشتر از آنکه عقل و منطق دخیل باشد، شور هیجان موج می‌زند و همین امر باعث می‌شود تا این رابطه‌های به شکل درستی ادامه پیدا نکند؛ چرا که هدفمند نیست.

در ابن روابط، چون دخترها عاطفی و احساسی‌تر هستند،  وقتی با شکست مواجه می‌شوند، بیش‌تر صدمه می‌بینند. گاهی اوقات وجود چنین پیشینه‌هایی در گذشته یک دختر، شرایط بسیار منفی را در زمان ازدواجش به وجود می‌آورد، پسرها هم به همین نوع. اکثر دختران در این گونه رابطه‌ها، جز سرزنش خود کاری نمی‌کنند. دختر و پسر احساس می‌کنند که روح لطیفشان را در یک سری روابط تیره کردند؛ پس دچار سرخوردگی می‌شوند.

دوست خیابانی، بیشتر یک پیوند غریزی است که اگر به ازدواج هم منتهی شود، هیچ گونه پیشتوانه عشق و محبتی ندارد و چنین ازدواجی دوام پیدا نمی‌کند.

در چنین دوستی‌هایی،  فرصت شناخت صحیح یکدیگر به وجود نمی‌آید؛ زیرا دو نفر نمی‌توانند به صورت آگاهانه و عاقلانه یکدیگر را بشناسند و انتخاب کنند و  بدترین آسیب که می‌تواند چنین رابطه‌هایی بر پیکره افکار دختر و پسر بزند این است که بعد از ازدواج اعتماد به یکدیگر نداشته و احتمال وجود رابطه دیگر را می‌دهند.  

«این یک نفر؛ شیخ مفید: دوست استوار»، «گفت‌وگو؛ عکس هرکس را می‌انداختم؛ شهید می‌شد»، «جاده بهشت؛ به من بگویید تراب الحسین علیه السلام»، «داستانک؛ سکانس انقلاب»،  «اگزوز»،«آگهی»،‌ »پرانتز باز، محیط زیست، پرانتز بسته»، «اتاق مشاور»، «داستان؛ تا شاه کفن نشود» از دیگر موضوعات مطرح شده در این ماهنامه است.

همچنین در بخشی از عنوان «این یک نفر؛ شیخ مفید: دوست استوار» آمده است:

شیخ مفید از کلاس درس بیش از هفتاد نفر از بزرگان دین استفاده کرد و از نظر علمی، فرهنگی و استادی در مناظره به جایی رسید که در علوم زمان خود دارای مهارت شد. آن‌قدر که در زمانی که انحرافات فکر و اخلاقی زیادی در جامعه حاکم بود و فرقه‌های گمراه از هر طرفی سردر می‌آوردند و ظاهر می‌شدند، شیخ مفید با ایمان قطعی و علم بالایی که داشت و البته قدرتی که در بیان و دفاع از دین داشت مناظره می‌کرد و با دلایل جالب و علمی، حقیقت را برای همه آشکار می‌نمود.  همین جلسات خیلی از گمراهان را به راه  راست هدایت می‌کرد.

خصوصاً در مناظره‌ای که با قاضی عبدالجبار معتزلی داشت وقتی که قاضی دیگر نتوانست پاسخی به شیخ بدهد از جایش بلند شد و شیخ مفید را به خود نشاند و بعد از این مناظره شیخ از  سوی  «عضدالدوله دیلمی» که حاکم آن زمان بود مورد تشویق قرار گرفت.

شیخ مفید در چهل سالگی ریاست شیعیان را در فقه، کلام و حدیث بر عهده گرفت.  او با کلاس‌های زیادی که برگزار می‌کرد، شاگردان با سواد و مشهوری تربیت کرد، از جمله «شیخ طوسی؛ نجاشی؛ سید مرتضی، سید رضی».

شیخ مفید حدود دویست کتاب و رساله در موضوعات مختلف نوشته است که هنوز با وجود گذشت این همه سال به عنوان بهترین منابع دینی استفاده می‌شود. ازجمله کتب معروف شیخ مفید الارشاد، اوائل المقالات، المقعنه، الأمالی است.

شیخ مفید در دوران زندگی پرافتخارش به خاطر حق‌جویی و بیان حقیقت بارها و بارها از سوی حاکمان ظالم وقت به جاهای مختلف تبعید شد و درگیرهای  شیعه و سنی طرف میانه را می‌گرفت؛ اما لحظه‌ای ازهدف خود، یعنی زنده نگه داشتن اسلام غافل نشد.

در زندگی پرافتخار شیخ مفید یکی از مسائلی که خیلی زیاد به چشم می‌خورد این است که ایشان مورد نظر خاص امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف بودند و امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف از طریق نامه با ایشان ارتباط داشتند که این نامه‌ها در تاریخ موجود است.

در بخشی پایانی ماهنامه نیز موضوعاتی همچون «طنز»، «جدول رفت و برگشت»، «داستان ادامه‌دار»، «ماجراهای شهر درهم و برهم»، «کمیک استریپ؛ آپارتمان‌نشینی» به چشم می‌خورد.

 سیصد و بیست و یکمین شماره ماهنامه سلام بچه‌ها در 60 صفحه به قیمت 3500 تومان از سوی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم چاپ و روانه بازار شده است./998/پ202/ق

ارسال نظرات