ترامپ مراقب شکست مفتضحانه خود در خاورمیانه باشد
به گزارش خبرگزاری رسا، روزنامه ایندیپندت امروز شنبه در گزارشی به قلم "پاتریک کاکبرن" نوشت: دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا چه بسا از سیاست های وینستون چرچیل نخست وزیر اسبق انگلیس در برخورد با ایران الهام می گیرد.
وی افزود: ترامپ چه بسا از سیاست های چرچیل در سال 1940 الهام می گیرد و نه سیاست هایش در سال 1915. یعنی زمانی که چرچیل مشاور دولت انگلیس در جریان نبرد گالیپولی (چناق قلعه) بود که در سایه کشتار هولناکی، با پیروزی ترک ها بر انگلیس پایان یافت.
نبرد گالیپولی در جریان جنگ جهانی اول بین امپراتوری عثمانی و نیروهای ائتلاف انگلیس، فرانسه و آنزاکها در تنگه داردانل روی داد که بیش از هشت ماه طول کشید و سرانجام در دسامبر سال 1915 با شکست نیروهای ائتلاف به پایان رسید و از هر دو جبههٔ متفقین و متحدین بیش از نیم میلیون نفر کشته و زخمی برجای ماند و در این نبرد کشتیهای نیروی دریایی متفقین آسیب زیادی دیدند.
کاکبرن نوشت: ترامپ بیشتر از اینکه به رویدادهای جاری در عصر حاضر توجه و اهتمام بورزد به مطالعه تاریخ و بررسی آن توجه می کند.
وی به ترامپ پیشنهاد داد که تاریخ جنگ گالیپولی را خوب بخواند زیرا چرچیل فقط اولین رهبر غربی از بین شش رهبری بود که کشتی های آنها در منطقه خاورمیانه در طول قرن گذشته منهدم شدند.
این نویسنده گفت: منطقه خاورمیانه بیش از هر منطقه دیگری از این قابلیت برخوردار است که در آن جنگ شعله ور شود و اشتباها می تواند به فاجعه ای جبران ناپذیر بیانجامد.
وی افزود: اکثر شش رهبر غربی که شکست مفتضحانه ای در خاورمیانه خوردند، از مشاوران و معاونان سیاسی بهتری از ترامپ برخوردار بودند و در نتیجه ترامپ باید مراقبت باشد و محتاطانه رفتار کند تا به هفتمین رهبر غربی در این زمینه تبدیل نشود.
کاکبرن نوشت: از این شش رهبر غربی، سه نفر انگلیسی و سه نفر آمریکایی بودند. اولین نفر چرچیل بود که در میزان قدرت ترک ها اشتباه کرد که باعث کشتار ناوگان دریایی انگلیس شد.
دومین نفر دیوید لوید جورج بود که دولتش در سایه تهدید به جنگ با ترکیه در سال 1922 میلادی سقوط کرد.
دیوید لوید جرج در آن زمان در برابر اولتیماتوم تُرکها برای گشودن راه عبور از تنگه، تصمیم به برخورد نظامی با ترکیه گرفت، اما افکار عمومی تمایل چندانی برای ورود به جنگی دیگر نداشت، در نتیجه دولت لوید جرج در اثر این بحران که خود آن را بحران "چانکایا" نامید، سقوط کرد.
به نوشته کاکبرن، سومین رهبر غربی آنتونی ایدن نخست وزیر وقت انگلیس بود که خودش را در بحران کانال سوئر در سال 1956 میلادی غرق کرد و در نهایت مجبور به استعفا شد. این درحالی است که تونی بلر نخست وزیر اسبق انگلیس نیز به خاطر جنگ علیه عراق وجهه خودش را از دست داد.
به گزارش تسنیم، کاکبرن تصریح کرد: اما سه رهبر آمریکایی جیمی کارتر و رونالد ریگان و جورج بوش پسر بودند. جیمی کارتر، انقلاب اسلامی در ایران و اشغال سفارت آمریکا در تهران در سال 1979 میلادی را به خود دید و رونالد ریگان در مدیریت دخالت آمریکا در لبنان در جریان جنگ داخلی شکست خورد و 241 تفنگدار دریایی آمریکا در سال 1983 میلادی کشته شدند و علاوه بر آن، رسوایی ایران کونترا باعث سوخته شدن سیاسی او شد.
این نویسنده تصریح کرد: جورج بوش پسر آخرین حلقه از زنجیره ناکامی ها و پایان های ناامید کننده بود. تصمیم او برای یورش به عراق در سال 2003 میلادی باعث احیای گروه القاعده شد و این گروه بعد از آن گسترش یافت واعضایش افزایش یافتند و از دل آن یک سری گروههای متعصب تر و با قدرت تر بیرون آمد./982/ب102/د