یافتههای جدید محققان آمریکایی درباره فواید فیزیکی نماز
به گزارش خبرگزاری رسا، بر اساس یک پژوهش جدید در آمریکا تأکید شده است که نماز نه تنها اضطراب فیزیکی را کاهش میدهد بلکه زوایۀ مناسب در مورد زانوها و پشت هنگام رکوع و سجود میتواند یک درمان بالینی مناسب باشد.
روزنامۀ ایندیپندنتِ انگلیس با انتشار گزارشی دربارۀ این پژوهش نوشت حدود 1.6 میلیارد مسلمان در سراسر دنیا روزی پنج مرتبه نماز میخوانند و ضمن رکوع در سجود پیشانی خود را به سمت کعبه در مکۀ مکرمه بر زمین میگذارند و حرکاتی را تکرار میکنند.
یکی از نویسندگان این پژوهش که در دانشگاه پِن استیت در ایالت پنسیلوانیای آمریکا صورت گرفته است، دربارۀ یافتههای تحقیق میگوید: «حرکات نماز از یک منظر مشابه آن حرکاتی است که در یوگا یا تمرینات درمان فیزیوتراپی کمردرد استفاده میشوند.»
مقالۀ مربوط به این پژوهش تحت عنوان «مطالعۀ ارگونومیک حرکات بدن در طول نماز مسلمانان با استفاده از مدلسازی دیجیتال انسان» در تازهترین شمارۀ مجلۀ بینالمللی صنایع و مهندسی سیستمها منتشر شده است.
در این پژوهش با استفاده از مدلسازی دیچیتالِ بدن مردان و زنان سالم هندی، آسیایی و آمریکایی، تأثیر نماز بر درد کمر مورد بررسی قرار گرفته است.
به نوشته پرس تی وی، براساس نتایج برآمده از این مدلسازی، سجود وضعیتی را در زانوی افراد ایجاد میکند که موجب افزایش قابلیت ارتجاعی مفاصل میشود.
محققان این مقاله میگویند: «سلامت فیزیکی با عوامل اجتماعی-اقتصادی، سبک زندگی و فاکتورهای مذهبی ارتباط دارد.»
این محققان تصریح کردند: «نماز میتواند استرس فیزیکی و اضطراب را از میان ببرد و در همین حال تحقیقات نشان میدهد که ادای نماز میتواند به عنوان یک درمان بالینی مؤثر در درمان اختلال عصبی-عضلانی درنظر گرفته شود.»/982/ب103/د