اسلام هراسی با رسانه ها ارتباط مستقیم دارد
به گزارش خبرگزاری رسا، نتایج یک تحقیق نشان می دهد نیوزیلندی هایی که بیشتر با خبر و رسانه مواجه هستند، اسلام هراسی و تنفر بیشتری در قبال مسلمانان دارند.
تارنمای رادیو نیوزیلند امروز با استناد به نتایج این مطالعه که در مجله 'پلاس وان' منتشر شد و بخشی از یک مطالعه 20 ساله در ارتباط با ارزش ها و نگرش های نیوزیلند است، اعلام کرد اسلام هراسی با خبرهایی که رسانه ها ارائه می کنند ارتباط دارد.
در این مطالعه که بیش از 16 هزار پاسخگو در آن شرکت کرده اند از پاسخگویان سؤوال شده است چه میزان در مواجهه با اخبار از منابع مختلف هستند و این اخبار چگونه بر استقبال و یا عصبانیت آنها از گروه های مختلف از جمله مسلمانان، اعراب و آسیایی ها تاثیر می گذارد.
براساس نتایج این مطالعه، افرادی که بیشتر در معرض اخبار قرار داشته اند عصبانیت بیشتر و محبت کمتری از این گروه ها در خود احساس کرده اند.
'حزیم عرفه' رییس فدراسیون انجمن های اسلامی نیوزیلند با عنوان این مطلب که نتایج این گزارش دور از انتظار نیست، گفت: هنگامی که رسانه های خارجی خشونت را به مسلمانان نسبت می دهند، شاهد آزار بیشتری هستیم.
وی با این عنوان که مسلمانان بخشی از جامعه نیوزیلند هستند و مهم که همه افراد احساس ارزش و تعلق کنند، تصریح کرد: رسانه های نیوزیلند به گروه های مختلف این فرصت را می دهند که شنیده شوند و ما قدردان این فرصت هستیم. ما تلاش خود را برای آشنایی بیشتر جامعه نیوزیلندی ها از طریق هفته آگاهی اسلام بکار می گیریم.
'جان شاور' استاد مذهب در دانشگاه 'اوتاگو' که هدایت این تحقیق را بر عهده داشته است، گفت که محققان برای مدت طولانی مشکوک بوده اند که رسانه های خبری باعث اسلام هراسی می شوند، اما تاکنون مطالعه ای در این زمینه انجام نشده بود.
به گفته وی، بخش جالب توجه این مطالعات این است که به نظر می رسد این شرایط در طیف سیاسی نیز وجود داشته باشد. بنابراین گرچه محافظه کاران تمایل دارند دیدگاه متعصبانه ای نسبت به مسلمانان داشته باشد، اما لیبرال ها و مردم عادی نیز که بیشتر در معرض اخبار هستند، تعصب بیشتری در قبال مسلمانان دارند.
این استاد دانشگاه 'اوتاگو' تصریح کرد: در حالی که اغلب مسلمانان در نیوزیلند و سایر نقاط جهان آسیایی و صلح دوست هستند، اما مردم تنها با تصویری از مسلمانان روبرو می شوند که تروریست ها هستند که به مردان بهای بیشتری می دهند.
وی اظهار امیدواری کرد که این مطالعه، رسانه را به چالش بکشد تا تصویر منصفانه تری از مسلمانان ارائه کنند و گفت که نیاز است به مردم نشان داده شود جامعه اسلامی تا چه میزان متنوع است./847/ب102/ف
منبع: ایرنا