۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۱
کد خبر: ۴۹۶۴۲۸
در ادامه جنایات آل‌سعود

وبا یمن را فرا گرفت /سایه مرگ بر سر میلیون‌ها زن و کودک

پس از ۲ سال جنگ و محاصره شدید یمن از سوی آل‌سعود، سازمان بهداشت جهانی از شیوع بیماری وبا در این کشور ابراز نگرانی کرد.
یمن

 

به گزارش خبرگزاری رسا، محاصره اقتصادی یمن از سوی عربستان باعث کمبود شدید دارو و تجهیزات پزشکی در این کشور شده است. یکی از تازه‌ترین پیامدهای این محاصره اقتصادی شیوع بیماری وبا در این کشور است.

به گزارش شبکه پرس‌تی‌وی، بیش از 1300 مورد ابتلا به وبا در یمن گزارش شده است. سخنگوی وزارت بهداشت یمن هم اعلام کرده دوسوم این موارد در صنعا پایتخت یمن رخ داده است. «عبدالرحیم الکحلانی» گفته : «موج تازه‌ای از شیوع بیماری وبا دیده شده است. وزارت بهداشت در واکنش به این اتفاق چهار مرکز بهداشتی را برای رسیدگی به مبتلایان به وبا تعیین کرده است.»

کارشناسان محدودیت دسترسی مردم به آب آشامیدنی سالم و ممانعت عربستان از ورود سوخت برای به کار افتادن دستگاه‌های مولد برق و سامانه‌های تصفیه آب را از دلایل اصلی شیوع وبا می‌دانند. این در حالی است که سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده هفت میلیون و ششصد هزار شهروند یمنی در مناطق آلوده به وبا زندگی می‌کنند و خطر مرگ همه این افراد را تهدید می‌کند.

«عبدالله محمد الزهیری» از بیمارستان دولتی الثوره نیز بیان داشته: «با توجه به جنگ و تحریم عربستان علیه یمن بخش بهداشت با چالش‌های فراوانی از جمله کمبود شدید دارو به ویژه داروهای لازم برای درمان بیماری‌های واگیردار مانند وبا، تب دنگی و مالاریا روبه‌روست.» در شرایطی که به نظر می‌رسد بخش بهداشت از ظرفیت لازم برای رسیدگی به این وضع برخوردار نیست، بیماران بسیاری در بخش‌های موقت بیمارستان‌ها که در راهروها یا حیاط بیمارستان‌ها دایر شده بستری هستند.

آل‌سعود با محاصره هوایی و دریایی یمن جان هزاران بیمار را در همسایه جنوبی خود در خطر قرار داده است. پزشکان هشدار می‌دهند با توجه به کمبود دارو و تجهیزات پزشکی شمار تلفات افزایش خواهد یافت. آنها همچنین نگرانی خود را از اینکه محاصره اقتصادی اعمال شده از عربستان مانع دسترسی بسیاری از گروه‌های امدادرسان به یمن می‌شود ابراز کرده‌اند. پیش از این نیز، سازمان حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) درخصوص گسترش نگران‌کننده بیماری وبا در یمن به ویژه در میان کودکان هشدار داد.

دبیرکل سازمان ملل اعلام کرده بود که هر 10 دقیقه یک کودک یمنی به دلیل مشکلات بهداشتی و گرسنگی ناشی از جنگ، جان خود را از دست می‌دهد. این در حالی است که این سازمان نه تنها علیه تجاوز عربستان به یمن اقدامی انجام نداده است بلکه آشکارا در کنار متجاوزان قرار گرفته است و تنها بیانیه‌هایی برای انحراف افکار عمومی صادر می‌کند.

اهداف پنهان امارات در جنوب یمن
از سوی دیگر، سفیر سابق آمریکا در یمن، از طرح‌های ابوظبی در جنوب یمن خبر داده و گفته سرمایه‌گذاری‌های امارات در جنوب یمن با وجود بحران ارتباط با منصور هادی قابل توجه است. «استفان سیچ» گفته «امارات همچنان با افرادی که از سوی «عبدربه منصور هادی» رئیس‌جمهور مستعفی یمن برکنار شده‌اند، ارتباط خود را حفظ کرده تا در صورتی که جنوب یمن موفق به جدایی و استقلال کامل نشود، این فشارها به تحقق خودمختاری‌ بیشتر منجر شود.» براساس گزارش فارس در این مورد، با وجود آنکه دستورکار امارات و اهدافش در جنوب یمن روشن است اما اختلاف میان امارات و دولت مستعفی هادی، در حال تشدید و افزایش است. همچنین در سایه تمام این منازعات، سرمایه‌گذاری‌های امارات در جنوب یمن با وجود بحران در ارتباط با هادی، قابل توجه است.

به گفته این مقام آمریکایی، امارات یک آشیانه هواپیما در جزیره «بریم» واقع در مرکز باب‌المندب ساخته است و کمک‌های زیادی را برای ساکنان جزایر «سقطری» در خلیج عدن، ارسال می‌کند. نیروهای ویژه نظامی امارات نیز از سال 2015، در عدن مستقرند و به نظر می‌رسد که عربستان موافقت کرده با مسئله مسئولیت جنوبی‌ها در اداره مناطق تحت سیطره‌شان، کنار آید. همچنین ماجراجویی امارات مبنی بر حمله زمینی و دریایی به بندر راهبردی الحدیده به منظور پاکسازی آن از انصارالله نیز ظاهرا همین منطق را دنبال می‌کند هرچند که به نظر می‌رسید که قرار نیست هیچ عملیات نظامی‌ به این زودی‌ها در الحدیده صورت گیرد.

«سیچ» در ادامه تاکید کرد: «با وجود تداوم جنگ و عدم آشکار شدن نشانه‌هایی آشکار درباره افق این جنگ، به نظر می‌رسد که اماراتی‌ها مصمم هستند که تمرکز و استقرار خود در یمن را از یک اقدام تاکتیکی کوتاه‌مدت به ثبات استراتژیک طولانی‌مدت تبدیل کنند. رکود روزافزون در جبهه‌های جنگ نیز موجب شده تا امارات را به حمایت از سرمایه‌گذاری طولانی‌مدت در یمن و تضمین بازترسیم نقشه این کشور سوق دهد.»/۹۱۶/ ۱۰۲/ع

منبع: کیهان

ارسال نظرات