تبیین اندیشه مهدویت از منظر ادیان و مذاهب در ترکمنستان
به گزارش خبرگزاری رسا، همزمان با فرا رسیدن خجسته میلاد حضرت امام مهدی (ع) ، به همت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در عشق آباد در مسجد فاطمه زهرا(س) این شهر جشن باشكوهی برگزار شد.
در این شب با بركت و معنوی، پیروان اهل بیت(ع)، ایرانیان و آذریهای مقیم عشقآباد، دانشآموزان و کارکنان ادارات و نهادهای ایرانی این شهر شركت كرده و در فضایی معنوی ضمن ابراز لطف و ارادت به ساحت حضرت بقیة الله الاعظم، این عید بزرگ را گرامی داشتند.
در ابتدای مراسم نماز جماعت مغرب و عشا به امامت رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی اقامه و طبق سنت جاری دعای كمیل قرائت شد و مجلس جشن با تلاوت آیاتی از قرآن کریم آغاز شد.
سپس محمدجواد ابوالقاسمی ابوالقاسمی، رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران با تبریک میلاد امام مهدی(ع) درباره اهمیت و جایگاه نیمه شعبان سخن گفت و در ادامه بحث جامعی را درباره مهدویت، امید و انتظار مطرح كرد.
همه مذاهب بر اصل وجود منجی از نسل حضرت فاطمه(س) اتفاق نظر دارند
وی با استدلال به آیات و روایات و اسناد تاریخی اثبات كرد كه مسأله مهدویت در تمامی ادیان و مذاهب وجود داشته و دارد و همیشه پیامبران از منجی بعد از خود خبردادهاند و در اسلام هم همه مذاهب بر اصل وجود منجی و مهدی از نسل حضرت فاطمه(س) اتفاق نظر دارند، تنها بایك تفاوت؛ چون برخی از مذاهب میگویند این فرد از نسل فاطمه(س) زاده خواهد شد ولی شیعه میگوید زاییده شده است و دلایل فراوانی ارائه میدهند كه زمین نمیتواند بدون قطب، حجت و یا امام باشد و این فرد هم نمیتواند غیر معصوم باشد.
وی با نقل روایتی از صحیح بخاری(از کتب حدیث اهل سنت) و شرح آن از سوی ابن حجر عسقلانی(از علمای بزرگ حدیث و فقه شافعی) اظهار کرد: در آخر زمان حضرت مسیح(ع) و حضرت مهدی(عج) در بیت المقدس فرود خواهند آمد و در آن روز نماز جماعت به امامت امام مهدی(عج) برگزار میشود و حضرت مسیح (ع) به ایشان اقتدا میكند.
رایزن فرهنگی کشورمان در ترکمنستان در ادامه به بحث اهمیت و جایگاه امید پرداخت و بیان کرد كه سِرّ حیات جامعه و حتی حیوانها امید است.
وی با بیان حدیثی از پیامبر اكرم(ص) گفت: اگر امید نبود حتی مادر به بچه خودش شیر نمیداد و انگیزهای برای بچهآوری نداشت و هیچ درختی در روی زمان كاشته نمیشد.
ابوالقاسمی در ادامه با بیان كلامی از رهبر معظم انقلاب اسلامی، بیان داشت كه راز ماندگاری مذهب و مكتب اهل بیت(ع) در میان این همه طوفانهای تاریخی، امید وانتظار به یك منجی از نسل حضرت فاطمه(س) بوده است.
پس از سخنرانی با توجه به حضور تركهای آذری، بخشهای عمده سخنرانی به تركی ترجمه و مدیحهسرایی به دو زبان تركی و فارسی اجرا شد./۸۴۷/ب۱۰۲/ف
منبع: ایکنا