مرکز اطلاعاتی و جاسوسی ویژه ایران در آمریکا
به گزارش خبرگزاری رسا، رسانه های آمریکایی گزارشی را با عنوان تشکیل « مرکز اطلاعاتی و جاسوسی ویژه ایران» در ساختار اطلاعاتی آمریکا منتشر کردند. این خبر توسط روزنامه والاستریتژورنال به تجمیع تمام ظرفیت نهادهای اطلاعاتی آمریکا علیه ایران در یک نهاد عملیاتی و ستادی اشاره دارد. این مرکز قبل تر در یک طرح با نام «خانه پارس» فعال بود اما پس از روی کار آمدن ترامپ و انعقاد قراداد تسلیحاتی 110 میلیارد دلاری با عربستان به یک مرکز عملیات ویژه تبدیل شد. تجمیع ظرفیت، استفاده از تمامی امکانات اطلاعاتی و جاسوسی، افزایش اتاق عملیات و فرماندهی مشترک از بخش های مهم این مرکز است. انتظاری که از سال ها قبل در قالب میز ایران در وزارت خارجه آمریکا و یا میز آمریکا در سیا می رفت اما با هوشیاری ضد جاسوسی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران مهار شد.
تشکیل این مرکز نشان میدهد آمریکایی ها جدی تر به دنبال تقابل مستقیم با ایران هستند. پاکسازی موصل توسط نیروهای حشدالشعبی و رسیدن به مرز سوریه و عراق و عملیات مهم مقاومت در سوریه نشان میدهد، تنش میان مقاومت و آمریکا افزایش یافته و با حضور نظامی گسترده آمریکایی ها در شمال سوریه و محور عملیاتی رقه در صورت ادامه راهبردهای منطقه ای دو گروه بایستی شاهد یک درگیری میدانی باشیم. کما اینکه در ستون کشی ارتش سوریه در محور عملیاتی خود، آمریکایی ها با حمله به این ستون موجب شهادت 8 تن از نظامیان سوری شدند. به عبارت دیگر افزایش تنش منطقه ای میان مقاومت و آمریکا موجب شده تا آمریکایی ها تمرکز خود را بر ضد ایران افزایش دهند .
کشف و خنثی سازی عملیات عمق در خاک ایران توسط گروه های تروریستی به ویژه داعش( در تهران)، افزایش حملات نظامی در نوار مرزی علیه مراکز نظامی ( توسط گروه های تکفیری شرقی و تجزیه طلب های غرب و جنوب) ، اعلام جنگ مسلحانه توسط دمکرات کردستان پس از سالها دوری از عملیات نظامی، نفوذ ابوعایشه کردی به ایران و هدایت داعش ( در ابتدای مرزی توسط نیروهای امنیتی به هلاکت رسید)، باز سازی فعالیت گروهک منافقین و افزایش تنش حقوق بشری در مجامع بین المللی مهمترین اقدامات چند وقت اخیر علیه ایران بوده است. متاسفانه مسئله حقوق بشری و تعقیب بین المللی در ماه های اخیر دستور کار نهادهای سیاسی - رسانه ای غربی قرار گرفت و در داخل با اشتباهات راهبردی به ویژه تحولات انتخاباتی این بهانه افزایش یافته است.
در جمع بندی کارشناسان اندیشکده پیش ببینی می شود با سرعت تحولات منطقه ای، شاهد افزایش فشار بر ایران جهت تمرکز زدایی از صنایع دفاعی و یا کاهش اقتدار نظامی در سطح بین الملل خواهیم بود. اما با این حال فعال شدن گروه های نظامی - تروریستی منطقه ای با دلارهای نفتی عربستان و هدایت عملیاتی سیا و مرکز ماموریت ایران ، در ماه های آتی تنش مرزی افزایش یابد. متاسفانه دستگاه تبلیغات داخلی کشورمان با ضعف های مختلف نتوانست چرایی حضور فرامرزی نهادهای دفاعی را در سوریه و عراق تشریح کند و همین امر موجب شده تا بنگاه های تبلیغاتی معارضان از این فرصت ضد آگاهی بخشی عمومی استفاده نمایند. همراه نشدن بخشی از بدنه جامعه نسبت به حفظ امنیت فرامرزی می تواند خسارت بار باشد. هنوز بسیاری از مردم در پاسخ به سوالات مختلف اقناع نشده و افزایش تنش و تشکیل مرکز ماموریت ایران می تواند در بلند مدت هزینه ساز گردد. این نکته را نبایست فراموش کرد که « مرکز ماموریت ایران» صرفا یک مرکز تسلیحاتی و امنیتی نیست و می تواند در ماه های آتی یکی از ابعاد جنگ رسانه ای را علیه ایران هدایت کند. وضعیت سنجی، افکار سنجی و بررسی تحولات اجتماعی قطعا از ماموریت های این مراکز است و مسئولان می بایست دقت کنند که چه خوراک داخلی و سیاسی را در افکار عمومی منتشر میکنند. موضع گیری های سیاست داخلی در کنار تقویت سیاست خارجی از نکات مهم در قدرت بخشی به اقتدار دفاعی کشورمان است. با تشکیل این مرکز، آمریکایی ها به سراغ اتحاد علیه منافع امنیتی ایران خواهند رفت و این نیازمند دفاع پایدار و حفظ وحدت داخلی و دفاعی است./۹۱۶/ ۱۰۲/ع
منبع: اندیشکده مطالعات جهان اسلام