سناريوي غربي-عربي-عبري براي فراموشي آرمان قدس
به گزارش خبرگزاری رسا، صد سال پيش «آرتور جيمز بالفور»، وزيرخارجه وقت بريتانيا در نامه اي به والتر روتشيلد، سياستمدار يهودي تبار اين كشور موضع مثبت لندن برای «ایجاد خانه ملی برای یهودیان در سرزمین فلسطین» را اعلام كرد و همين اعلاميه سرآغازي براي تشكيل اسرائيل شد. با فروپاشي امپراطوري عثماني و قيموميت انگليس بر فلسطين، اجراي اين سناريو در دستور كار قرار گرفت و بلافاصله طرح كوچاندن يهوديان از سراسر جهان به سرزمين هاي اشغالي شروع شد. با اعلام موجوديت رژيم جعلي صهيونيستي در سال ۱۹۴۸، رهبران عربي در حمايت از فلسطين، به اين رژيم اعلان جنگ دادند اما ديري نپاييد كه سياست تقابل با رژيم صهيونيستي به برقراري روابط با اين اسرائيل تغيير يافت و دولت وقت مصر پيشگام اين اقدام شد و با امضاي قراداد «كمپ ديويد» عملا موجوديت اسرائيل را به رسميت شناخت و اين سياست به مرور زمان به صورت مخفيانه در بين ديگر كشورهاي عربي نيز رواج پيدا كرد. اين تلاش ها كه تا چندي پيش به صورت مخفيانه دنبال مي شد الآن با طرح هاي شوم آمريكا براي ايجاد «خاورميانه بزرگ» علني شده و احتمالا در آينده نزديك شاهد برقراري مناسبات سياسي بين شيخ نشين هاي عربي با اسرائيل خواهيم بود.
هرچند انتظار مي رفت در سه جنگ اخير غزه، اعراب موضع گيري هاي تندي عليه جنايات اسرائيل در غزه اتخاذ كنند اما اين كشورها با سكوت خود، اين رژيم غاصب را گستاخ تر كردند. عربستان و ديگر اعراب تاكنون هيچ گلوله اي به سمت اسرائيل شليك نكرده و حتي در پشت پرده صهيونيست ها را حمايت كرده اند. اخيرا يك مقام اسرائيلي مدعي شده است كه عربستان در يكسال گذشته حتي يك دلار هم براي فلسطيني ها خرج نكرده است و اين مسئله بازگوي نزديكي اعراب به اسرائيل است. موضوعي كه غربي ها از دهه ها پيش در پي تحقق آن تا از طريق آن امنيت اسرائيل را بيش از پيش تضمين كنند.
توطئه غربی- عربی- عبری براي فراموشی آرمان فلسطین
فلسطيني ها از كشورهاي غربي كه باني رژيم اشغالگر قدس هستند انتظار حمايت ندارند و تنها نگاهشان به كشورهاي اسلامي است تا با اتحاد عليه اسرائيل، گام مهمي براي آزادسازي فلسطين بردارند. مسئله فلسطين كه تا پيش از تحولات بيداري اسلامي سال ۲۰۱۱ در مركز توجهات جهان اسلام قرار داشت، در سال هاي اخير با رشد قارچ گونه گروه هاي تروريستي در منطقه و تلاش كشورها براي مقابله با آن به حاشيه رانده شده است.
تقويت گروه هاي تكفيري در منطق تنها به نفع رژيم صهيونيستي است و هرچه كشورهاي اسلامي در جنگ هاي داخلي درگير باشند منافع اين رژيم بيش از پيش تضمين خواهد شد و به همين منظور بارها مقامات اسرائيلي حمايت گسترده خود را از اين گروه ها اعلام داشته و حتي تعدادي از تروريست هاي مجروح را در بيمارستان هاي رژيم صهيونيستي درمان كرده اند.
كشورهاي عربي كه در سال هاي گذشته در يك جبهه واحد با غرب و صهيونيسم قرار گرفته اند با تاسيس گروه هاي تكفيري و ايجاد تفرقه در منطقه مسئله فلسطين را از اولويت جان اسلام خارج كرده اند. همچنانكه در جنگ ۵۱ روزه رژيم صهيونيستي عليه مردم بي دفاع غزه در سال ۲۰۱۴، كشورهاي عربي هيچ اقدام موثري در مقابل اين جنايات انجام ندادند. اعراب در انتفاضه جديد فلسطين نيز بر جنايات صهيونيستها كه صدها نفر را شهيد و زخمي كرده اند، سرپوش گذاشته و عملا راه راب راي ادامه اشغالگري اين اسرائيل باز گذاشته اند. عربستان و ديگر كشورهاي عربي به جاي تقويت گروه هاي مقاومت فلسطين حتي در اقدامي وقيحانه «جنش حماس» را در ليست تروريستي قرار داده و در حقيقت نشان داده اند كه آرمان فلسطين ديگر براي آنها اهميتي ندارد.
امضاي قرارداد نظامي ۴۰ ميليارد دلاري آمريكا با اسرائيل و به تبع آن قرارداد ۱۱۰ ميليارد دلاري با عربستان سعودي بيانگر اين است كه واشنگتن در پي ايجاد تغييرات ژئوپلتيكي جديدي در منطقه است كه رياض و تل آويو در مركز اين تحولات قرار دارند.
خوش خدمتي به اسرائيل
كشورهاي عربي براي افزايش ضريب امنيتي اسرائيل، تلاش كردند نظام بشار اسد رئيس جمهور سوريه را كه دشمن درجه يك صهيونيست ها است، سرنگون كنند. تا پيش از بحران سوريه، اسرائيل در پيشبرد برنامه هاي خود عليه محور مقاومت دست به عصا عمل مي كرد اما با ايجاد جنگ داخلي در سوريه عملا فضا براي جولان رژيم صهيونيستي بيش از پيش فراهم شده است. تا جايي كه در سال هاي اخير جنگنده هاي اين رژيم بارها با تجاوز به حريم هوايي سوريه حملاتي را در خاك اين كشور ترتيب داده اند. دولت قدرتمند در سوريه موي دماغ اسرائيل است و لذا اعراب با حمايت واشنگتن سعي دارند يكي از حاميان فلسطين را كنار زده و راه را براي ادامه اشغالگري و شهرك سازي اسرائيل در سرزمين هاي اشغالي فراهم كنند.
از سوي ديگر، اقدام اتحاديه عرب براي قراردادن حزب الله لبنان در ليست تروريستي خوش خدمتي ديگري به اربابان آمريكايي و صهيونيستي بود. اقدام بي شرمانه اتحادیه عرب درحالی است که حزب الله از معدود گروه هایی بوده که توانسته در برابر زیاده خواهی های اسرائیل مقاومت کرده و این رژیم غاصب را به عقب نشینی وا دارد، درحالی است که اعراب با وجود درگیری های گسترده در طي چند دهه اخیر با اسرائیل، مدام شکست های سنگینی را متحمل شده اند.
گسترش موج ایران ستیزی
كشورهاي عربي كه به سركردگي عربستان با پيروزي انقلاب، سياست مقابله با ايران را در پيش گرفته اند پس از بيداري اسلامي بر سياست تهاجمي خود در مقابل ايران شدت بخشيده اند تا راه نفوذ اين كشور در منطقه را بگيرند. هرچند ايران از لحاظ زباني با اعراب اشترك ندارد اما در چهار دهه گذشته به عنوان اصلي ترين حامي فلسطين در مقابل جنايات رژيم صهيونيستي بوده است و حمايت تمام قدر خود را از گروه هاي مقاومت فلسطين اعلام كرده است. به همين منظور اعراب براي اينكه فلسطين را از توجهات افكار عمومي جهان اسلام دور كنند تلاش كرده اند با واژه «ايران هراسي» در منطقه اينگونه القا كنند كه تهديد اصلي مسلمانان ايران است نه اسرائيل. هرچند جبهه عربي-عبري سعي در تخريب چهره ايران در منطقه دارد و درصدد تا نقش موثر ايران در حمايت از آرمان فلسطين را كمرنگ كنند اما كنفرانس حمايت از انتفاضه فلسطين كه سال گذشته در تهران برگزر شد بار ديگر افكار عمومي جهان اسلام را متوجه آرمان آزادسازي فلسطين كرد و علاوه بر اينكه بار ديگر بر نقش تاثيرگذار ايران در تحولات منطقه صحه گذاشت، نشان داد كه با اتحاد اسلامي مي توان رژيم غاصب صهيونيستي را به عقب نشيني از سرزمين هاي فلسطين واداشت.
عادی سازي روابط عربستان و اسراييل
عربستان سعودي كه به لطف دلارهاي نفتي ادعاي نقش رهبري و زعامت جهان اسلام را دارد، به جاي مقابله با اشغالگري هاي رژيم صهيونيستي راه تعامل با اين رژيم را در پيش گرفته است. گزارش هاي زيادي از ديدار مقامات سعودي با صهيونيست ها منتشر شده است كه نشان مي دهد دو طرف به سمت عادي سازي روابط با يكديگر گام بر مي دارند. مقامات صهيونيستي و رسانه هاي اسرائيل به طور مكرر بر اين مسئله اعتراف دارند اعراب ديگر اسرائيل را به عنوان دشمن نمي شناسند و وقت تعامل با عربستان و ديگر شيخ نشين هاي عربي فرا رسيده است. حمايت مقامات صهيونيستي از حملات ائتلاف عربي به يمن و حتي مشاركت جنگنده هاي اسرائيلي در اين جنگ از تعامل گسترده بين دو طرف حكايت دارد. همين حمايت ها سبب شده تا عربستان نيز در مقابل كشتار و سركوب فلسطيني ها از زمان شكل گيري انتفاضه سوم از اكتبر ۲۰۱۵، سكوت كند.
سفر هدفمند دونالد ترامپ، رئيس جمهور آمريكا به عربستان و سپس اسرائيل به خوبي نشان داد كه عربستان و اسرائيل بيش از پيش به هم نزديك شده اند. سفر هوايي مستقيم ترامپ از رياض به تل آويو كه براي اولين بار از زمان تاسيس رژيم صهيونيستي انجام شد مقدمه اي براي همگرايي بيشتر سعودي و اسرائيل است. اظهارات بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرئيل كه مدعي شد اميدوار است به زودي با خط مستقيم هوايي راهي رياض شود، به خوبي گوياي اين حقيقت است كه دشمني ديرينه اعراب و اسرائيل رنگ باخته و الآن دوستي و همكاري جاي آنرا گرفته است. از طرفي، روي كار آمدن ترامپ فرصت مناسبي را براي برقراري روابط اعراب و اسرائيل فراهم آورده است و دولت جديد واشنگتن كه سيست تهاجمي در مقابل ايران در پيش گرفته است، تلاش خواهد كرد تا متحدان عربي و عبري خود را به سمت همگرايي بيشتر سوق دهد. تشكيل ائتلاف نمايشي عربي- غربي بدون ترديد در آينده نزديك يك ضلع ديگري نيز خواهد داشت و با ملحق شدن اسرائيل به اين ائتلاف عملا راه براي از سرگيري روابط باز خواهد شد. زيرا مهم ترين هدف اين ائتلاف مقابله با نفوذ ايران در منطقه است و رژيم صهيونيستي به عنوان دشمن درجه يك ايران بعيد است در اين اتحاد منطقه اي حضور نداشته باشد.
از آنجاكه ديگر شيخ نشين هاي عربي نيز جيره خوار سعودي ها هستند و سياست هاي منطقه اي خود را با عربستان هماهنگ مي كنند، در صورتي كه عادي سازي روابط عربستان با اسرائيل اتفاق بيفتد بايد منتظر اتحاد عربي- صهيونيستي در سطح گسترده باشيم. زماني كه اعراب در مقابل اشغالگري اسرائيل حاضر به جنگ بودند، هيچ اقدام موثري براي بيرون راندن صهيونيست ها از سرزمين هاي اشغالي انجام نشد اكنون كه اعراب در جبهه صهيونيسم قرار گرفته اند، آرمان آزادي فلسطين بيش از هر زمان ديگري سخت تر شده است.
ارزيابي نهايي
به رغم حمايت هاي همه جانبه آمريكا و برخي شيوخ عرب از رژيم صهيونيستي براي توسعه طلبي در خاك فلسطين، اما اين منطقه براي خود فلسطيني ها باقي خواهد ماند. هرچند توطئه بزرگي از سوي جبهه عربي-غربي-عبري براي فراموشي آرمان فلسطين در جريان است اما روز قدس فرصت خوبي است تا بار ديگر افكار عمومي جهان را به سمت جنايات و اشغالگري هاي رژيم صهيونيستي هدايت كرد تا يادآوري شود كه مسله فلسطين همچنان به عنوان اولويت اصلي جهان اسلام است. بايد از طريق تبليغات رسانه اي مسلمانان را از اين مسئله آگاه كرد كه هر گونه تفرقه و ناامني در منطقه تنها به نفع اسرائيل است و براي مقابله با اين غده سرطاني بايد همه مسلمانان متحد شوند./994/ب101/ف
روح الله صالحی