مقامات کشورهای مختلف فرارسیدن عید فطر را به مسلمانان تبریک گفتند
به گزارش خبرگزاری رسا، هر چند افق کشورهای مختلف با هم فرق دارد اما در سراسر جهان مسلمانان خود را برای عید سعید فطر آماده می کنند. در این میان مقامات کشورهای مختلف نیز جدای هر دین و آیینی عید سعید فطر را به مسلمانان کشور خود و سایر کشورهای جهان تبریک گفتند.
پیام تبریکی که توجه بسیاری از مسلمانان را به خود جلب کرد، پیام تبریک دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا بود که با وجود سخنان اسلام ستیزانه آشکار خود به مسلمانان آمریکا و جهان عید فطر را تبریک گفت.
نخست وزیر کانادا عید فطر را به مسلمانان جهان تبریک گفت
«جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا به مناسب حلول عید سعید فطر، این عید بزرگ را به تمامی مسلمانان جهان تبریک گفت.
نخست وزیر کانادا عید فطر را در توییتر خود و نیز با صدور بیانیه ای رسمی تبریک گفت.
ترودو در پیام توئیت خود نوشت: «عید مبارک! بهترین آرزوهای من برای مسلمانانی که امشب «عید الفطر» را جشن می گیرند.»
در بیانیه نخست وزیر کانادا نیز آمده است: امروز با غروب آفتاب، مسلمانان کانادا و سراسر جهان «عید الفطر» را جشن می گیرند، که به فستیوال شکستن روزه (افطار) شهره است.
ترودو تصریح کرد: «عید الفطر» یکی از مهم ترین تعطیلات مذهبی برای جامعه مسلمانان است و نشانه ای برای پایان یافتن ماه مبارک رمضان. این زمان شکر گذاری برای رشد معنوی و رحمتی است که در این ماه مبارک دریافت شده است. دراین مناسبت، خانواده و دوستان برای حضور در نماز ویژه صبح گردهم می آیند، و با یکدیگر خوش آمد و هدایا اهدا می کنند و سخاوتمندانه به دیگران بخصوص آنهایی که از نیک بختی اندکی برخوردار بودند، غذاهای تدارک دیده شده جشن را قسمت می کنند.
در بیانیه نخست وزیری کانادا آمده است: «تنوع فرهنگی کانادا یکی از بزرگترین و مستحکم ترین منابع افتخار ما محسوب می شود؛ امسال درحالی که یکصدو پنجاهمین سالگرد کنفدراسیون خود را جشن می گیریم، ما مشارکت و مساعدت فوق العاده با ارزش جامعه مسلمانان برای ساختن کشورمان را ارج می نهیم.»
ترودو در پایان این بیانیه نوشت: «از جانب خانواده، سوفی (همسر نخست وزیر کانادا) و من، بهترین آرزوها را به تمامی آنهایی که عیدالفطر را جشن می گیرند، ابلاغ می کنم. عید مبارک!»
نخست وزیر کانادا درحالی پیام تبریک به مناسبت عید فطر داد که در کشورهایی همچون اسپانیا، کویت، سوریه، صربستان، لبنان، مالزی روز یکشنبه عید فطر اعلام شده و در برخی کشورها عید فطر دوشنبه خواهد بود.
پوتین عید فطر را شادباش گفت/ برگزاری نماز و آیین عید فطر در روسیه و جمهوری های وابسته
پس از یک ماه روزه داری حدود 25 میلیون مسلمان در سراسر کشور پهناور روسیه، نماز عید فطر در شهرهای مختلف برگزار شد و مسلمانان به استقبال ادامه مراسم ویژه این عید در جمع خانواده ها و بستگان رفتند.
ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه نیز در پیام شادباش به مسلمانان این کشور، تلاش برای همگرایی و نزدیک شدن به خداوند را از ویژگی های برتر ماه رمضان خواند و بر ارزشمندی آن تاکید کرد.
در این پیام آمده است: عید فطر یکی از اصلی ترین اعیاد مذهبی است که در قرن های پیاپی پیروان دین اسلام در کل جهان آن را جشن می گیرند.
وی افزوده است: پایان ماه رمضان، معنای روحانی ژرفی دارد و نماد شادی، بازسازی نفس و تلاش برای آمادگی بیشتر با هدف حرکت در راه تکامل و انجام کارهای نیک و کمک به نیازمندان است.
پوتین همچنین نوشته که جای خرسندی است، مسلمانان در روسیه با دقت از میراث گرانبهای دینی و آئینی خود پاسداری می کنند، رسوم و سنت های پدران و پیشینیان را گرامی می دارند و نسل های جدید را نیز با آنها آشنا می کنند.
وی در پایان پیام خود تاکید کرده است: مشارکت سازمان های اسلامی و مسلمانان روسیه در روند زندگی اجتماعی، فرهنگی و میهن دوستی بسیار ارزشمند است و به ویژه نقشی مهم در پاسداری از سازش عمومی و تحکیم دوستی و تفاهم دارد که آن را مهم می دانم.
برپایی عیدفطر
نماز عید فطر در حدود هفت هزار مسجد و مراکز عبادی در سراسر روسیه بویژه شهرهای مسکو پایتخت و سن پترزبورگ در مرکز این کشور و همچنین جمهوری های مسلمان نشین مناطق قفقاز و ولگا با حضور صدها هزار نفر برگزار شد.
نماز عید فطر در مسکو از بامداد امروز در حدود مسجد و مکان از قبل پیش بینی شده در چند نوبت برگزار شد و اصلی ترین آن در مساجد جامع و یادبود پایتخت روسیه بود که براساس برآوردهای اولیه نمازگزاران حاضر در این مراسم بیش از 300 هزار مسلمان روسی و شهروندان کشورهای دیگر بویژه آسیای میانه بودند.
در مراسم مسجد بزرگ جامع مسکو که شیخ راویل عین الدین رییس شورای مفتی های روسیه نیز در آن شرکت کرد، سفیران کشورهای مختلف اسلامی نیز حضور داشتند.
در مساجد و مراکز عبادی شهر سن پترزبورگ که یکی دیگر از مناطق مرکزی دارای جمعیت قابل توجه مسلمانان در روسیه است، نیز نماز عید فطر برگزار شد.
افزون بر مناطق مرکزی، تمرکز جمعیتی مسلمانان روسیه بیشتر در جمهوری های قفقازی چچن، داغستان، اینگوش، کاباردینو بالکاریا، کاراچایوو، چرکسیا و آدی گیا، جمهوری های ولگایی باشقیرستان و تاتارستان می باشد که امروز نیز نماز را برپا داشتند.
اصلی ترین مراسم عید فطر شیعیان روسیه نیز در جمهوری داغستان در ساحل غربی دریای خزر و بزرگ ترین آن در مسجد جامع شهر دربند و همچنین مسجد تاریخی 200 ساله خامنه ای مخاچ قلعه پایتخت این جمهوری است.
سنت عید فطر
افزون بر نماز، آئین عید فطر در جمهوری های مسلمان نشین روسیه واقع در منطقه قفقاز و ولگا برگرفته از آداب و سنن دینی و بومی است که آن را بسیار جذاب کرده است.
استفاده از لباس های نو از سوی بسیاری از زنان، مردان و کودکان، حضور در اماکن از قبل پیش بینی شده، شادمانی و شادباش گویی همگانی، بازارهای کوچک محلی و همچنین استفاده از فرصت عید فطر برای دیدار بزرگان خانواده ها از اصلی ترین جلوه های ویژه عید فطر در جمهوری های مسلمان نشین روسیه به عنوان پهناورترین کشور جهان است که بیش از 17 میلیون کیلومتر مربع مساحت دارد.
اجرای برنامه نیکوکاری مردمی کمک به نیازمندان، تامین مواد غذایی آنها و اقدام های سازمان یافته برای جمع آوری هدایای مالی با پشتیبانی شخصیت های دینی و افراد مختلف از دیگر اقدام هایی است که هر ساله به مناسبت عید سعید فطر از سوی مسلمانان مناطق قفقاز و ولگا برگزار می شود.
بخش دیگری از برنامه های جشن عید فطر در مسکو و شهرهای بزرگ جمهوری های مسلمان نشین روسیه با حضور مفتیان و روحانیون شیعه، شخصیت های مذهبی و اجتماعی مسلمان و مقام های محلی برگزار می شود.
هر چند پراکندگی جمعیت مسلمانان در جمهوری های مختلف سبب شده آیین ها و مراسم مذهبی حتی بین هم مذهب ها در ولگا با مناطق قفقاز و مرکزی تفاوت هایی داشته باشد، اما همه آیین های اسلامی بویژه عید فطر نمادی از وحدت و همگرایی بین پیروان دین اسلام در روسیه است.
نخست وزیر انگلیس عید فطر را تبریک گفت
ترزا می نخست وزیر انگلیس در پیامی ویدیویی عید فطر را به مسلمانان تبریک گفت.
می در این پیام که در حساب توئیتری دفتر نخست وزیری انگلیس منتشر شده است، افزود: گرم ترین آرزوهای خوبم را برای مسلمانان بریتانیا و سراسر دنیا که عید فطر را جشن می گیرند، می فرستم. برای بیش از سه میلیون مسلمان بریتانیایی که کمک بزرگ و ارزشمندی به حیات ملی ما می کنند، عید به راستی یک لحظه خاص است.
وی اضافه کرد: پس از طاعات و عبادات عمیق در ماه مبارک رمضان، عید لحظه دلنشینی برای جشن گرفتن با خانواده و دوستان است.
ترزا می با بیان اینکه به راستی که ما در بریتانیا مفتخریم که یک دموکراسی باز و چند قومیتی و چند مذهبی هستیم، افزود: در بیش از یک ماه گذشته، بسیاری از ملسلمانان بریتانیایی با همسایگان خود از هر دینی که بوده و نبوده اند آداب مقدس رمضان را سهیم شده اند- از کارهای خیریه در اجتماعات محلی خود گرفته تا دورهمی آخر روز برای باز کردن روزه.
نخست وزیر انگلیس گفت: روحیه همکاری و خدمت در دل هر دین بزرگی قرار دارد و این چیزی است که همه ما می توانیم حول آن متحد شویم.
ترزا می به حوادث تروریستی انگلیس طی یک ماه اخیر نیز اشاره و خاطرنشان کرد: متاسفانه این ماه لندن چند حادثه تراژیک و تاریک به خود دید. از جمله حمله واقعا دهشتناک در بیرون از مسجد فینزبری پارک. این دومین حمله تروریستی در خیابان های پایتخت ما در یک ماه گذشته بود. تمام لحظات آن همانند حملات قبلی تهوع آور بود.
پلیس لندن بامداد دوشنبه هفته گذشته اعلام کرد که یک راننده خودرو به عابران پیاده در نزدیکی یک مسجد در منطقه فینزبری پارک در شمال لندن حمله کرد. بنا بر اعلام رسانه ها، این حمله 4 کشته و 12 زخمی برجای گذاشت. قربانیان این حادثه مسلمانان روزه دار بودند.
نخست وزیر انگلیس در پیام خود افزود: پاسخ ما به حملاتی مانند این که در پی جدا کردن ما از یکدیگر است، باید این باشد که بیش از پیش به یکدیگر نزدیک بایستیم و متحدانه تاکید کنیم که نفرت و بدی هرگز پیروز نمی شود.
می در انتهای پیامش گفت: لذا با همان روحیه اتحاد - و از طرف همه مردم بریتانیا - آرزوی جشن های شاد و آرامی را برای شما دارم. عید مبارک.
وزیر خارجه انگلیس عید سعید فطر را به مسلمانان تبریک گفت
بوریس جانسون وزیر خارجه انگلیس ضمن تبریک عید سعید فطر به مسلمانان در سراسر دنیا گفت که کشورش به تلاش خود برای پایان درگیری ها در یمن و سوریه ادامه خواهد داد.
جانسون در این پیام که در تارنمای وزارت خارجه انگلیس منتشر شد افزود: عید فطر را به تمام مسلمانان ساکن انگلیس و سراسر دنیا که مصادف با پایان ماه مبارک رمضان آن را جشن می گیرند تبریک می گویم.
وی اضافه کرد: مسلمانان انگلیس سهم بسزایی در تمام ابعاد جامعه ما دارند و در شکل دهی و درخشش دمکراسی جاری در کشور، ایفای نقش می کنند.
وزیر خارجه انگلیس عنوان کرد: ارزش های مشترک و اعتقاد ما به آزادی تمام ادیان، به ویژه زمانی که فاجعه های اخیر در کشور را مورد توجه قرار می دهیم، به انگلیس جلوه ویژه ای داده است.
جانسون گفت: فکر من همراه آنهایی است که به دلیل شرایطی که دارند، شاید قادر نباشند عید فطر امسال را جشن بگیرند.
وزیر خارجه انگلیس در پایان تصریح کرد: ما به همکاری با دوستان و شرکایمان برای جاری ساختن صلح و آرامش در دنیای اسلام، به ویژه پایان درگیری ها در سوریه و یمن ادامه می دهیم. ما برای آنها دعا می کنیم.
مرکز اسلامی انگلیس روز گذشته در بیانیه ای اعلام کرد که روز دوشنبه مطابق با اولین روز ماه شوال و عید سعید فطر است.
در بیانیه مرکز اسلامی انگلیس آمده است: با تبریک عیدسعید فطر و آرزوی قبولی طاعات شما، به اطلاع می رساند، با توجه به اعلام نظر کارشناسی ستاد استهلال دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی، در انگلیس و سایر کشورهای اروپایی دوشنبه 25 ژوئن 2017 اولین روز ماه شوال و مصادف با عیدسعید فطر می باشد.
جمعیت مسلمانان در انگلیس درحال حاضر نزدیک به 3 میلیون نفر است.
شهردار لندن عید فطر را تبریک گفت
«صادق امان خان» شهردار لندن به مناسبت حلول عید سعید فطر، پیام تبریکی در شبکه اجتماعی توییتر و همچنین با انتشار یک کلیپ ویدیویی منتشر کرد.
شهردار لندن در پیام توییت خود نوشت: از طرف خانواده ام به همگی شما عید مبارک؛ به تمامی آنهایی که در لندن و سراسر جهان (فطر) را جشن می گیرند، «عیدالفطر مبارک».
شهردار لندن همچنین در یک پیام ویدیویی این عید را درحالی که این شهر درجریان ماه مبارک رمضان شاهد حملات تروریستی و حوادث ناگوار بود را به همه تبریک گفت.
وی در این پیام ویدیویی گفت: السلام علیکم، عید مبارک! ما در دوره ای بسیار سخت به سر می بریم، در هفته های اخیر و از زمان آغاز ماه مبارک رمضان شاهد عملیات بزدلانه :پل لندن» و حمله در «فینزبری پارک» (مسجد مسلمانان) و همچنین آتش سوزی دهشتناک گرنفل بودیم. (ما) بعنوان یک شهر همچنان درحال التیام یافتن از این وقایع هستیم. اما اکنون لندنی ها در این میان قوی و متحد می شوند. دراین اوقات دشوار (شاهد) این حقیقت الهام بخش هستیم که چگونه (اعضای) جامعه برای حمایت از یکدیگر گردهم می آیند.
شهردار مسلمان لندن افزود: برای من تمامی این ماه مقدس صرف وقت با دیگران و نشان دادن ابراز همدردی با دیگران بود از نخستین افطار در خانه رییس کلیسای کاتولیک کاردینال نیکلاس تا خانه سعادت مسلمانان (مسجد) فینزبری پارک. پس از یک روزه طولانی مدت رمضان؛ عید، زمان گردهم آمدن اقوام و دوستان و آنهایی را که دوست می داریم است و هزاران لندنی به مرکز تجمع مسلمانان در جشنواره عید در میدان ترافالگار (Trafalgar) ملحق خواهند شد. این جشن بزرگ خانوادگی فرصتی است برای تمامی افراد با هرگونه دین و پشتوانه اعتقادی که جشن بگیرند. به جهان نشان دهیم که لندن (یک جامعه) باز و متحدی است، مشتاق دیدار شما هستم. از سوی خانواده ام به تمامی شما، عید مبارک.
صادق امان خان در انتخابات پنجم ماه مه ۲۰۱۶، با کسب حدود ۵۷ درصد آرا، به نمایندگی از حزب کارگر شهردار لندن شد و اولین شهردار مسلمان یک پایتخت غربی لقب گرفت.
اسپانیا روز یکشنبه را عید فطر اعلام کرد
فدراسیون نهادهای اسلامی و کمیسیون اسلامی اسپانیا در اطلاعیه های جداگانه اعلام کردند: روز یکشنبه نخستین روز ماه شوال در اسپانیا و در نتیجه روز عید فطر است.
این دو نهاد در تارنمای خود نوشتند: به اطلاع همه مومنان مسلمان و افکار عمومی می رسانیم که یکشنبه 25 ژوئن (4 تیرماه) نخستین روز ماه شوال در اسپانیا و نخستین روز جشن پایان رمضان یا عید فطر می باشد.
فدراسیون و کمیسیون همچنین به جامعه مسلمانان اسپانیا به دلیل این جشن بزرگ تبریک گفته و از خداوند خواستند که تلاش و عبادت روزه داران مورد قبول قرار گیرد.
این دو نهاد اسلامی اشاره داشتند که جشن عید فطر، پاداش پروردگار برای آنهایی که در طول ماه مبارک رمضان روزه گرفتند می باشد و یک مراسم تشکر از خداوند به دلیل دادن فرصت و قدرت برای انجام دستوراتش در ماه رمضان علاوه بر روز آشتی ها، وحدت، سازگاری ها و همبستگی است.
مقام های اتریش و آلمان عید فطر را تبریک گفتند
وزیر امور خارجه اتریش و وزیر امور اروپایی آلمان در پیام هایی فرا رسیدن عید فطر را به مسلمانان تبریک گفتند.
سباستین کورتز وزیر امور خارجه اتریش در یک پیام توییتری نوشت: به مناسبت پایان ماه رمضان عید فطری شاد و مبارک آرزو می کنم.
میکاییل رات وزیر امور اروپایی آلمان نیز با انتشار پیامی در توییتر خود برای همه مسلمین و مسلمات یک عید فطر شاد آرزو کرد و افزود: آرزومند تبادل های بیشتر و احترام متقابل هستم.
در کشورهای اتریش و آلمان جمعیت بزرگی از مسلمانان از ملیت های مختلف از جمله ایرانی، ترک و عرب سکونت دارند.
مرکز اسلامی امام علی (ع) وین با صدور اطلاعیه ای اعلام کرده که روز یکشنبه 25 ژوئن مصادف با سی ام ماه رمضان و روز دوشنبه اول شوال و عید سعید فطر است.
اقامه نماز عید فطر در بلگراد/ جشن سه روزه مسلمانان در صربستان
نماز عید فطر روز یکشنبه در 14 شهر و منطقه در مساجد نقاط مختلف صربستان به جا آورده شد و مردم این کشور به مناسبت این عید سعید از امروز سه روز جشن می گیرند.
مراسم عید فطر در مسجد بایراکلی بلگراد با حضور مسلمانان و برخی نمایندگان سفارتخانه های خارجی در بلگراد با قرائت آیاتی از قرآن مجید آغاز شد و سپس نماز عید سعید فطر از سوی امام جماعت مسجد بایراکلی بلگراد اقامه شد.
«سعید نسوفوویچ» رییس العلمای جامعه اسلامی صربستان در بلگراد در خطبه های نماز عید سعید فطر با تبریک این عید به تمامی مسلمانان صربستان و دیگر کشورها، این روز را برای مسلمانان روز بزرگ و مهم خواند و با بیان اینکه از امروز جشن عید فطر شروع می شود، گفت که مسلمانان در ماه مبارک رمضان این فرصت را داشتند که خودشان را آنطور که باید باشند، ببینند.
وی افزود: ماه مبارک رمضان را با دعا پشت سر گذاشتیم و از خدای بزرگ خواهان آن شدیم که صلح را برای ما مسلمانان به ارمغان آورد.
مقامات بلندپایه صربستان در پیام های جداگانه ای عید سعید فطر را به مسلمانان این کشور تبریک گفتند و برای آنها آرزوی سلامتی و خوشبختی کردند.
همچنین به مناسبت عید سعید فطر شب گذشته در آخرین شب ماه رمضان، مراسم افطاری با حضور مقامات سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، مقامات جامعه اسلامی و مسلمانان این کشور در مسجد جامع بایراکلی بلگراد برگزار شد. نمایندگان وزارت دفاع و ارتش صربستان که در صدر آنان زوران جورجویچ وزیر دفاع صربستان بود، حضور داشتند.
مراسم عید سعید فطر امسال در صربستان از روز یکشنبه 4 تیر آغاز می شود و تا سه روز ادامه دارد. بنا بر رسم دیرینه در صربستان، مسلمانان این کشور در نخستین روز عید فطر پس از اقامه نماز فطر و صرف شیرینی و صبحانه، به دید و بازدید آشنایان خود می روند و به یکدیگر هدیه می دهند و هر کدام با توانایی های مالی که دارند به مستضعفان و تهی دستان کمک می کنند.
در این روزهای بزرگ، مسلمانان سراسر صربستان و دیگر شهروندان این کشور میهمان سفره ای هستند که در مرکز شهر بلگراد و دیگر شهرهای صربستان از سوی جامعه فرهنگی مسلمانان صربستان گسترده می شود، هستند.
مقامات بلند پایه صربستان در پیام های جداگانه ای عید سعید فطر را به مسلمانان این کشور تبریک و برای آنها سلامتی و خوشبختی آرزو کردند.
بر اساس آخرین سرشماری های غیررسمی بیش از 300 هزار مسلمان در صربستان زندگی می کنند که حدود 100 هزار تن از آنان در بلگراد و حومه این شهر سکونت دارند.
استقبال مردم هند از عید فطر/رونق و شلوغی بازارها
حدود 200 میلیون مسلمان هندی با نزدیک شدن به روزهای پایانی ماه مبارک رمضان، برای استقبال باشکوه از عید فطر به عنوان یکی از بزرگترین اعیاد اسلامی آماده می شوند.
از چند روز مانده به عید فطر بازارهای هند مملو از مسلمانانی می شود که با خرید البسه نو خود را برای این عید بزرگ اسلامی آماده می کنند.
مغازه ها در این ایام حتی فروشندگان غیرمسلمان، تبلیغات مختلفی را برای جذب مشتریان انجام می دهند.
عید فطر و قربان در هندوستان با توجه به جمعیت مسلمانان با شور وحال خاصی دراین کشور برگزار می شود و در روز عید از هر کوی و برزن صدای موسیقی هندی به گوش می رسد.
مسلمانان این کشور در عید فطر به دیدار اقوام و خویشان خود می روند و مهمانی می دهند.
تعدادی از خانواده ها در روز عید فطر اقدام به توزیع غذای نذری، شربت و شیرینی دربین مردم می کنند.
در روز عید فطر کودکان و بزرگترها لباس های نو و تمیز می پوشند که به طور معمول به رنگ سفید و یا رنگ های شاد است و عید را به یکدیگر تبریک می گویند.
کودکان با انداختن حلقه های گل به گردن بزرگترهای فامیل از آنها عیدی می گیرند.
تعدادی از زنان بویژه دختران جوان به دست و پای خود حنا می گذارند و النگوهای رنگارنگ به دست می کنند.
زیارت اهل قبور و توزیع زکات فطریه بین فقرا و نیازمندان از دیگر برنامه هایی است که مسلمانان هند در نخستین روز عید فطر انجام می دهند.
محله ها، خیابان ها و مساجد نیز به مناسبت عید فطر تزیین و چراغانی می شود.
صبح روز عید فطر خیابان های اطراف مساجد جامع شهرهای هندوستان مملو از نمازگزارانی می شود که برای اقامه نماز عید اجتماع می کنند.جمعیت میلیونی نماز گزاران در شهرهای بزرگ هندوستان از جمله دهلی به حدی است که علاوه بر مساجد جامع تا شعاع زیادی خیابان های اطراف مملو از جمعیت نمازگزاران می شود.
پس از نماز عید فطر، مسلمانان عید را به یکدیگر تبریک می گویند و به دیدار خویشان و اقوام خود می روند.
به گزارش ایرنا، در برخی شهرهای هندوستان جشن های عید فطر تا چند روز بعد نیز ادامه می یابد.
دولت هندوستان نیز به مناسبت این عید بزرگ اسلامی سراسر این کشور را تعطیل رسمی اعلام کرده است.
همزمان، شمار زیادی از مسلمانان که در شهرهای بزرگ زندگی می کنند برای دیدن خویشاوندان و بزرگان خانواده، سفرهای دور و نزدیکی را آغاز کرده اند.
هندوستان با حدود 200 میلیون مسلمان هر سال شاهد شور و حال خاصی در آستانه عید سعید فطر است. برگزاری نماز عید فطر در مساجد جامع این کشور به دلیل کثرت جمعیت و نظم آن یکی از صحنه های جالب است.
کمیته رویت هلال ماه شوال از عصر امروز به مسؤولیت مولانا مکرم احمد امام مسجد جامع فتحپوری دهلی تشکیل می شود، چنانچه ماه شوال رویت شود برای مسلمانان هند روز دوشنبه بعد از 29 روز روزه داری عید فطر اعلام خواهد شد.
ماه مبارک رمضان در هند روز یکشنبه هفتم خرداد یک روز پس از ایران آغاز شد./۸۴۷/ب۹۰۱/ف