کشتار، بی آبی و وبا میراث آل سعود برای مردم یمن
به گزارش خبرگزاری رسا، اکنون دو سال و چهار ماه است که از جنگ و بمباران عربستان علیه مناطق مسکونی و زیرساختهای یمن پس از محاصره دریایی، زمینی و هوایی آن می گذرد و اکنون اهالی مناطق مختلف یمن علاوه بر بمباران روزانه باید شاهد شیوع بیماری کشندهای به نام وبا باشند؛ بیماری که عربستان آن را یک نوع «موفقیت و پیرزوی» برای خود در یک کشور فقیر عربی میداند.
روزنامه الاخبار لبنان با بیان مطلب فوق نوشت: کمیته بین المللی صلیب سرخ روز گذشته اعلام کرد که تاکنون 302 هزار و 488 نفر دست کم به این بیماری مبتلا شدند که از این میان 1713 یمنی جان خود را از دست دادند.
«روبرن ماردینی» مدیر منطقهای خاورمیانه در صلیب سرخ اعلام کرد که «روزانه دست کم 7 هزار نفر در یمن وبا می گیرند.»
از سوی دیگر، «کریستوف پلیارک» سخنگوی سازمان یونیسف علت اصلی ابتلای کودکان به وبا را سوء تغذیه دانست و اعلام کرد که «علت وبا سوء تغذیه و آلودگی آب است و ادامه این روند در یمن برای کودکان بسیار خطرناک است؛ کودکانی که سیستم دفاعی بدن آنها در معرض خطر قرار دارد.» وی افزود: اکنون 7 میلیون نفر در یمن با این بیماری دست و پنجه نرم می کنند که 2.2 میلیون نفر از آن را کودکان زیر پنج سال تشکیل می دهند.
پلیارک افزود: حتی اگر بتوانیم وبا را درمان کنیم، این بیماری در صوتری که آبهای آشامیدنی آلوده باشند، بر می گردد.
سازمان بین المللی «کودکان را نجات دهید» در این باره می گوید که «هر 35 ثانیه یک کودک یمنی به بیماری وبا دچار می شود و در صورتی که اقدام سریعی برای پیشگیری از آن صورت نگیرد، کشور یمن در آستانه فروپاشی کامل قرار می گیرد.
این سازمان بین المللی درباره سرعت شیوع این بیماری گفت: طی دو هفته گذشته میانگین مبتلایان به وبا در یمن به بیش از 3 برابر افزایش یافت.
این بیماری در 21 استان از 22 استان یمن شیوع پیدا کرد و استان سقطری تنها منطقه ای است که هنوز هیچ گونه بیماری وبا در آن ثبت نشده است، این در حالی است که تلفات وبا در استان «حجه» واقع در شمال غرب یمن بیش از سایر استان های یمن است که تعدادی قربانیان آن به 325 نفر رسید و 32 هزار نفر نیز مبتلا هستند.
جنگ علیه آب در یمن
از دلایل اصلی شیوع بیماری وبا آلودگی آب است که منابع و مخازن آن طی دو ساله گذشته از سوی عربستان هدف قرار گرفته است. طی این مدت بیش از 307 شبکه و خزانه آب و همچنین صدها چاه بمباران شدند و همین مساله باعث شد که آبهای آشامیدنی و بهداشتی به روی 14.5 میلیون نفر و 8 میلیون کودک قطع شود که رسانه ها و روزنامه از آن به عنوان «جنگ آبها» تعبیر کردند.
سازمان «دیده بان حقوق بشر» در ماه می گذشته ریاض و واشنگتن را به ارتکاب جنایت جنگی در یمن متهم کرد.
بر اساس آخرین آمار رسمی از تعداد تلفات جنگ عربستان علیه یمن، 30 هزار یمنی طی بیش از دو سال جنگ و جنابت عربستان کشته و یا زخمی شدند و بیش از 403 هزار منزل مسکونی تخریب شدند./۸۴۷/ب۱۰۲/ف
منبع: فارس