اعتراف آمریکا به پایگاه مردمی بشار اسد و غلط بودن ارسال هزاران تن سلاح به سوریه
به گزارش خبرگزاری رسا، نماینده ویژه آمریکا در ائتلاف «مقابله با داعش» به اندیشکده «بنیاد خاورمیانه» رفت و درباره مواضع دولت آمریکا برای مقابله با تروریسم صحبت کرد.
«برت مک گورگ» در ابتدا با تمجید از «دستاوردهای» ائتلاف آمریکا در تقابل با داعش، مدعی کارآمدی استراتژی واشنگتن شد.
مک گورک از تلفات آمریکا هم صحبت کرد و گفت: «داعش از دل القاعده برآمد اما 40 هزار جنگجوی خارجی به آن پیوستند که این تهدید آنها را مرگبارتر کرده بود. تاکنون در این کمپین(مقابله با داعش)، دو آمریکایی در سوریه کشته شدند و 5 آمریکایی در عراق کشته شدند».
مقام آمریکایی در ادامه تصریح کرد: «درباره سوال شما درباره عراق و سوریه و سیاست سنیها باید بگویم من در دیدارهای مختلفی که دارم هر وقت من میشنوم که میگویند «سُنیها»، واقعا یه ذره تنم میلرزد چون واقعا چیز واحدی به اسم سُنیها وجود ندارد بلکه اختلاف و تقسیم بندیهای زیادی بین آنها وجود دارد. باید این را بگویم که قربانی شماره اول داعش، سُنیها هستند. داعش در سال 2014 وارد الانبار شد و عملا قبیله ابونمیر را سلاخی کرد. آنها(داعشیها) همه سُنیهایی که با آنها اختلاف نظر داشتند را کشتند. سُنیها کاملا و بنیادی این جنبش(داعش) را رد میکنند».
مک گورگ که از زمان دولت قبلی عهدهدار سمت در ائتلاف آمریکایی است، به حمایت سُنیهای سوریه از دولت بشار اسد اذعان کرد.
او گفت: «در سوریه هم موضوع چیزی بسیار پیچیده تر از مساله سُنیها، علویان و کردها است. ما منابع اطلاعاتی بسیاری داریم اما شما هم میتوانید به منابع اطلاعاتی که در اختیار همگان است مراجعه کنید. یک تحقیق بسیار خوبی در سال 2015 از بنیاد واشنگتن درباره ترکیب جمعیتی و دموگرافی سوریه منتشر شد. اگر به دموگرافی سال 2015 سوریه نگاه کنید، میبینید که 60 درصد از 10 میلیون نفری که در مناطق تحت کنترل رژیم(دولت بشار اسد) زندگی میکردند، سُنی بودند و تنها 2 میلیون نفر(سُنی) در مناطق تحت کنترل اپوزیسیون و داعش بودند. خوب میدانید موضوع چیست. موضوع آن است که بخشهای کلیدی و حیاتی سُنیها در سوریه از رژیم سوریه جدا نشدند و روابطشان را قطع نکردهاند. این البته بدان معنا نیست که آنها رژیم سوریه را دوست دارند. بسیاری از آنها از بشار اسد تنفر دارند اما چیزی را نمیبینند که آنها را مجبور به قطع پیوندها و روابط با رژیم بکند».
نماینده ویژه آمریکا در ائتلاف «مقابله با داعش»، از تهدید حضور القاعده در استان ادلب سوریه واقع در مرز ترکیه و حمایتهای «برخی شرکای آمریکا» از جنگجویان خارجی تروریستها هم سخن گفت.
مک گورک گفت: «استان ادلب بزرگترین پناهگاه امن القاعده از زمان 11 سپتامبر(2001) است و آنها مستقیما با ایمن الظواهری پیوند و ارتباط دارند. این یک مشکل بزرگ است. برای مدتی بوده که این مشکل وجود داشته است. ما روی رهبران القاعده در ادلب تمرکز داشتهایم و میخواهیم مطمئن شویم که آنها نتوانند از آنجا متواری شوند. ما باید از خودمان سوال کنیم که چرا و چطور معاون ایمن الظواهری راهش برای حضور در ادلب هموار شد؟ این موضوع چطور دارد اتفاق میافتد؟ آنها چطور خودشان را به ادلب میرسانند؟ آنها که نظامیان چترباز نیستند. البته من درباره اقدامات خاصی که آمریکا در برخی از بخشهای خاصی از سوریه برای حل این مشکل انجام داده، صحبتی نمیکنم اما مواضع برخی از شرکای ما در ارسال دهها هزار تُن سلاح و بستن چشمانشان به روی آمدن جنگجویان خارجی به سوریه، شاید بهترین موضع نبوده باشد و القاعده به بهترین نحو از این موضوع سود برده است. ادلب الان یک مشکل بزرگ است. ادلب الان دقیقا در مرز ترکیه، یک پناهگاه امن برای القاعده است».
وی افزود: «این قطعا موضوعی است که ما با ترکیهایها در گفتوگوهای نزدیک خواهیم بود و همانطور که ما در برخی دیگر از مناطق برای اطمینان از عدم عبور اعضای داعش مرزها را بستیم، شاید همین کار را باید در استان ادلب هم انجام دهیم چرا که این مشکلی بزرگ است البته ادلب موضوعی متفاوت از مشکل داعش است اما ما باید روی آن تمرکز کنیم»./۸۴۷/ب۱۰۲/ف
منبع: فارس