بررسی دلایل پذیرش شکست از سوی بن سلمان در تهاجم به یمن
به گزارش خبرگزاری رسا، تمایل محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی برای پایان بیش از دو سال جنگ در یمن، معانی زیادی را در دل خود جا داده است از جمله اینکه نشان می دهد او به دنبال نجات کشورش از باتلاق یمن و هزینه سنگین حاصل از این جنگ است.
اخبار مطبوعاتی در مورد گفت وگوی مسؤولان سابق آمریکا با یوسف العتیبه سفیر امارات متحده عربی در واشنگتن در خصوص تمایل محمد بن سلمان ولیعهد سعودی به یافتن راه حلی برای برون رفت از جنگ یمن، جای تعجب ندارد زیرا عملیات توفان قاطعیت هیچ یک از اهداف مورد نظر و از همه مهم تر تسلیم جنبش انصار الله و بازگرداندن عبدربه منصور هادی به صنعا را محقق نساخت.
نکته قابل توجه از اخباری که در این خصوص درز کرده است، گفت وگوی العتیبه با مارتن اندیک سفیر سابق آمریکا در تل آویو و استفان هدلی مشاور امنیت ملی در زمان جرج بوش است و اینکه العتیبه در این گفت وگوها در چارچوب تاکید بر تمایل بن سلمان به یافتن راه حلی برای پایان جنگ در یمن، او را عملگرا ترین فرد در عربستان سعودی توصیف کرد.
تمایل ولیعهد سعودی به نجات کشورش از باتلاق یمن
نکته دیگر اینکه چه بسا سفر اسماعیل ولد الشیخ فرستاده سازمان ملل در یمن به عربستان، عمان و ایران با اشاره و تشویق ولیعهد سعودی و در راستای تمایل او به نجات کشورش از باتلاق یمن صورت گرفت زیرا انصار الله ولد الشیخ را مرد سعودی دانسته و از تعامل با آن خودداری می کنند و محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران نیز هنگامی که ولد الشیخ را به حضور پذیرفت اظهار داشت سازمان ملل باید در بحران یمن بیطرف باشد و این شرط اصلی حل و فصل مسالمت آمیز بحران یمن است.
به هر حال سفر ولد الشیخ به تهران به معنی اعتراف رسمی و بینالمللی به نقش تاثیرگذار ایران در جنگ یمن است.
عدم پیروزی عربستان در جنگ یمن
نکتهای که در خصوص جنگ عربستان علیه یمن باید به آن توجه داشت، اینکه عربستان جنگ در یمن را نباخت اما قطعا در آن پیروز نیز نشد زیرا این جنگ به عامل فرسایش انسانی و مالی ائتلاف عربی تبدیل شد که رهبری آن را ریاض برعهده دارد تا جایی که ادامه این جنگ از هر نظر برایش پرهزینه خواهد بود.
به نظر نمی رسد تصمیم پایان جنگ یمن فقط در اختیار عربستان و یکجانبه باشد زیرا نظر طرف مقابل که با وجود امکانات بسیار اندک بیش از دو سال مقاومت کرد، بسیار مهم و سرنوشت ساز است و موافقت آن بار هرگونه راه حل سیاسی، اساسی بلکه حتمی است و به نظر نمی رسد بدون گفت وگوی مستقیم با عربستان و امارات و آمادگی آنان برای پاسخ به بیشتر خواستهای یمن و یا همه این خواسته ها، آماده حل و فصل باشند./۸۴۷/ب۱۰۱/ف
منبع: تسنیم