۰۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۴
کد خبر: ۵۲۰۶۹۶

واکنش‌های گسترده به حملات داعش علیه نمازگزاران شیعه در افغانستان

حمله تروریستی گروه داعش به نمازان گزاران شیعه حین ادای نماز جمعه در مسجد امام زمان (ع) واکنش‌های گسترده‌ سیاستمداران افغان و دیگر کشورها را در پی داشت.
حمله داعش به مسجد شیعیان در کابل افغانستان

به گزارش خبرگزاری رسا، در حمله گروه تروریستی داعش که روز گذشته به نمازگزاران شیعه در کابل صورت گرفت دست‌کم حدود 40 نفر شهید و 90 تن دیگر زخمی شدند.

این حمله وحشیانه که از سوی گروه تروریستی داعش صورت گرفت واکنش‌های گسترده‌ سیاستمداران افغان، جامعه علما و کشورها را در پی داشت اما بار دیگر «حنیف‌اتمر» مشاور امنیت ملی افغانستان در برابر این جنایت سکوت اختیار کرده و هیچ واکنشی در صفحات رسمی وی در توییتر، فیسبوک و دفتر شورای امنیت ملی افغانستان به چشم نمی‌خورد.

همچنین «گلبدین‌حکمتیار» رهبر حزب اسلامی افغانستان که به کوچکترین موضوع در این کشور واکنش نشان می‌دهد نیز در امر محکومیت حمله داعش به نمازگزاران سکوت اختیار کرده است.

اشرف غنی رییس‌جمهور افغانستان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که «وحدت و هم‌پذیری مذهبی ملت افغانستان در سطح کشورهای اسلامی نمونه و الگو است که هیچ جریانی با انجام اعمال تروریستی نمی‌تواند این وحدت را خدشه‌دار سازد».

«حامدکرزی» رییس‌جمهور سابق افغانستان نیز این حمله را جنایتی نابخشودنی و بر خلاف تمام موازین اسلامی و بشری دانسته که از سوی دست‌های خارجی در افغانستان به منظور ایجاد اختلافات مذهبی صورت گرفته است.

وی تاکید کرده است که ملت مسلمان افغانستان متفق هستند و هیچگاه به دشمنان وحدت و صلح در افغانستان اجازه برهم زدن برادری ملت افغانستان را نمی‌دهند.

حامدکرزی منظورش را از «دست‌های خارجی» مشخص نکرده است ولی آمریکا و برخی کشورهای عربی در افغانستان همواره به حمایت از گروه تروریستی داعش در این کشور متهم هستند.

عبدالله عبدالله رییس اجرایی افغانستان نیز این حمله را محکوم کرده و گفت که دشمنان مردم افغانستان بار دیگر با حمله نمازگزاران در کابل قساوت قلب خود را به نمایش گذاشتند.

«محمد محقق» معاون ریاست اجرایی و از اعضای محوری شورای عالی ائتلاف نجات افغانستان گفت که حمله به نمازگزاران نه تنها جنایتی نابخشودنی در آموزه‌های اسلامی بلکه جنایتی نابخشودنی است که در تمامی قوانین بشری و ادیان الهی محکوم است.

وی در ادامه حمله به مسجد و نمازگزاران را تنها در منطق تکفیری‌ها که بقایای عقاید خوارج هستند قابل توجیه دانست.

محقق از حکومت خواسته است تا با عمل به طرح ارائه‌شده امنیتی از سوی وی امنیت اماکن مذهبی برای جلوگیری از فجایع را تامین کند.

ژنرال «دوستم» معاون اول ریاست جمهوری افغانستان در واکنش به این حمله از گروه تروریستی داعش به عنوان خوارج قرن بیست‌ و یکم یاد کرده و تاکید کرده است که خوارج برای راه‌اندازی جنگ با کشتار نمازگزاران برای راه‌اندازی جنگ مذهبی تلاش می‌کنند.

«عطامحمدنور» والی بلخ از اعضای شورای عالی ائتلاف نجات افغانستان با انتقاد از ضعف عملکرد سران نهادهای امنیتی در حکومت گفته است که باید راهبرد امنیتی تغیر کرده و حکومت برنامه‌هایی را برای تامین امنیت و جلوگیری از حمله به مساجد و تکایا در دستور کار قرار دهد.

«امرالله صالح» رییس سابق امنیت ملی و رییس روند سبز افغانستان تاکید کرده است که هیچ اختلافی بین مذاهب اهل تشیع و تسنن وجود ندارد.

وی از شورای عالی صلح افغانستان خواسته تا بر اساس توافقنامه صلح با حزب اسلامی از «حکمتیار» که قبل از این با گروه تروریستی داعش بیعت کرده بود خواستار ارائه جزئیات و همکاری در سرکوب داعش شود.

«رحمت‌الله نبیل» رییس سابق امنیت ملی و رییس «حزب محور مردم افغانستان» به نمایندگی از این حزب اعلام کرد که تروریست‌ها و حامیان بیگانه‌ آنها با هدف قرار دادن مکرر پیروان یک مذهب اسلامی در افغانستان تلاش برای راه‌اندازی جنگ‌های مذهبی در این کشور می‌کنند.

وی به نمایندگی از این حزب سیاسی از حکومت وحدت ملی خواسته تا به وظیفه‌ای اساسی خود در تامین امنیت شهروندان افغان توجه کند.

نبیل برخورد سیاسی رهبران حکومت وحدت ملی با نهادهای امنیتی باعث شده است تا نهادهای امنیتی توان جلوگیری از حملات تروریستی را از دست بدهند.

«زاخیلوال» سفیر افغان در اسلام‌آباد گفت که این حمله تروریستی از سوی دشمنان افغانستان به منظور ایجاد تفرقه مذهبی صورت گرفته است اما ملت افغان در برایر این دسیسه آگاه و متفق هستند.

«ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی گروه طالبان در افغانستان هرگونه ارتباط این گروه را با حمله به نمازگزاران را رد کرده و این حملات را به منظور ایجاد نفاق دانسته که از سوی جریان‌های فتنه گر و سازمان‌های اطلاعاتی در این کشور صورت گرفته است.

با وجود واکنش‌های گسترده از سوی مقامات و احزاب سیاسی «حنیف اتمر» مانند بار گذشته نسبت به کشتار شیعیان از سوی گروه تروریستی داعش سکوت اختیار کرده و واکنشی نشان نداده است.

این در حالی است که حتی فرماندهی ماموریت نیروهای ناتو و آمریکایی و نماینده اتحادیه اروپا نیز این حمله را محکوم کرده‌اند.

با این حال حنیف اتمر، «مسلمیار» رییس سنای افغانستان «معصوم ستانکزی» که از افراد نزدیک اشرف غنی محسوب می‌شوند قبل از این بارها به همکاری و حمایت از گروه تروریستی داعش متهم شده‌اند.

جریان‌های سیاسی و بویژه منتقدان حکومت وحدت ملی بارها نسبت به توطئه‌ای برای راه‌اندازی اختلافات مذهبی و قومی در این کشور هشدار داده‌اند./۸۴۷/ب۱۰۲/ف

منبع: تسنیم

ارسال نظرات