جمعآوری کمک برای مسلمانان میانمار در کانادا

به گزارش خبرگزاری رسا، حدود 450 نفر از مسلمانان شهر«میسیساگا» و مناطق اطراف آن در استان «آنتاریو» کانادا در برنامه سازمان امداد اسلامی به منظور جمعآوری کمکهای مالی برای مسلمانان میانمار شرکت کردند.
«محمود قاسم»، رییس سازمان امداد اسلامی کانادا در گفتوگو با پایگاه خبری «سیتی نیوز» گفت: هدف از برگزاری این برنامه نه تنها جمعآوری کمکهای مالی بلکه افزایش آگاهی مردم و نمایندگان پارلمان برای کمک به مسلمانان میانمار بود.
رییس سازمان امداد اسلامی کانادا افزود: هماکنون زمان دشواری برای آوارگان مسلمان روهینگیا است و آنها نیاز به کمکهای فوری دارند.
وی تصریح کرد: میدانیم که 60 درصد از آوارگان، مادران و کودکانی هستند که بدون هیچگونه وسیله رفاهی از میانمار گریخته و نیاز فوری به پناهگاه، غذا و سایر ملزومات زندگی دارند.
«کریستا فریلند»، وزیر امور خارجه کانادا اخیراً در گفت وگویی رسانهای اعلام کرد در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک درباره وضعیت وخیم پناهندگان مسلمان روهینگیا سخن خواهد گفت.
بنگلادش رفتوآمد مسلمانان روهینگیا را محدود میکند
مقامات بنگلادشی اعلام کردند: به منظور ایجاد نظم در مرز این کشور با میانمار مقرراتی را برای کنترل آمد و شد مهاجران روهینگیایی در مرزها ایجاد خواهند کرد.
بنگلادش همچنین از آغاز روند واکسیناسیون کودکان به منظور جلوگیری از شیوع بیماری در میان آوارگان روهینگیایی خبر داده است.
این در حالی است که بر اعلام یک نهاد حقوق بشری، در جدیدترین دور از خشونتها علیه مسلمانان روهینگیا که از روز 25 ماه آگوست آغاز شده است، تاکنون 410 هزار نفر از آنان در نتیجه خشونت و سرکوب نیروهای امنیتی میانمار به بنگلادش فرار کردهاند.
جنبش جداییطلب نیجریه؛ متهم آتشسوزی مسجد
اتهام آتشسوزی مسجدی در ایالت «انوگو» کشور نیجریه متوجه جنبش جداییطلب «بیافرا»ی این کشور شد.
یکی از مساجد ایالت «انوگو» در جنوب شرق نیجیریه صبح روز شنبه، 25 شهریورماه، به طور کامل در آتش سوخت، این در حالی است که انگشت اتهام متوجه اعضای جنبش جداییطلب «بیافرا» است.
روزنامه نیجریهای «دیلی پُست» در خصوص این حادثه نوشت: آتشسوزی مسجد، ساکنین این منطقه را به شدت وحشتزده کرده است.
یکی از مسلمانان ساکن منطقه در گفتوگو با دیلی پست بیان کرد که من هنگامی که از منزل برای مشاهده این حادثه خارج شدم، دود بسیار غلیظی از مسجد رؤیت کردم و آتشسوزی بسیار گسترده بود و تمام بخشهای مسجد را سوزاند.
مسلمانان این منطقه بر این باورند که این اقدام توسط جنبش جداییطلب موسوم به «بیافرا» صورت گرفته است و این گروه دوشنبه گذشته نیز حملاتی مشابه را در جنوب و شرق نیجریه پس از درگیری با ارتش این کشور انجام داد.
اعضای جنبش بیافرا که با آغاز جنگ داخلی در نیجریه بین سالهای 1967 تا 1970 ظهور پیدا کرده، تاکنون بارها سرکوب و احیا شده است و هدف این جنبش تأسیس جمهوری بیافرا در مناطق مسیحینشین جنوب شرق نیجریه است.
جدایی بیافرا در جنوب شرقی نیجریه در سال 1967 موجب جنگ داخلی خونینی شد که به کشتهشدن یک میلیون تن در سه سال انجامید، این منطقه غنی از معادن مختلف فلزات است.
تصاویر ماهوارهای از خشونت علیه مسلمانان میانمار
سازمان عفو بینالملل تصاویر ماهوارهای از فجایع میانمار منتشر کرد که اعمال خشونت نیروهای نظامی میانمار برای بیرونکردن مسلمانان روهینگیایی را نشان میدهد.
حدود 400 هزار مسلمان روهینگیایی از اواخر ماه آگوست میلادی (اوایل شهریور) از خشونتهای نظامیان میانمار به بنگلادش گریختهاند.
بر اساس گزارشهای مختلف، از آغاز بحران در میانمار و قتل عام مسلمانان در این کشور تاکنون حدود 1000 نفر جان خود را از دست دادهاند.
بسیاری از آوارگان مسلمان نیز به دلیل نداشتن تجهیزات کافی و واژگونی قایقها بر اثر بارگیری بیش از ظرفیت در مرزهای آبی میانمار با بنگلادش غرق شدهاند./994/ب904/ف