رییس جمهور پاکستان خواستار گسترش فرهنگ صلح و بردباری در ماه محرم شد
به گزارش خبرگزاری رسا، ممنون حسین رییس جمهوری پاکستان با انتشار پیامی به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم، از مردم کشورش خواست تا در این ماه، همدیگر را برای گسترش فرهنگ برادری، تحمل، بردباری و صلح تشویق کنند.
رییس جمهوری پاکستان در پیام خود فداکاری، از خودگذشتگی و جانفشانی حضرت امام حسین (ع) و یاران باوفایش در کربلا را ستوده است.
ممنون حسین بر دوری از اقدامات خودسرانه، فرقه گرایی و تروریسم و همزمان بر ترویج فرهنگ صلح و دوستی، آسایش مردم و برادری مطابق با آموزه های دین اسلام تأکید کرده است.
رییس جمهوری پاکستان تصریح کرده است:لازم است با پیروی از آموزه های پیامبر اسلام حضرت محمد (ص)، در راستای گسترش فرهنگ برادری و دوستی اقدام شود.
در پیام ممنون حسین خاطرنشان شده است: محرم یکی از چهار ماه مقدس ومحترم است.
ممنون حسین در پایان پیام خود خطاب به مردم کشورش آورده است: احترام و ارزش این ماه مقدس بالاست و شهید این ماه از خانواده حضرت محمد (ص) است که روح تازه ای در کالبد اسلام می دمد.
شیعیان پاکستان با فرا رسیدن ماه محرم، با حضور در امام بارگاه ها (حسینیه ها) و مراکز اسلامی در سراسر این کشور مقدمات مجالس عزاداری برای حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و 72 یار باوفایش را آغاز می کنند.
در این ایام، شیعیان پاکستان هر روز و هر شب به نوحه خوانی، سینه زنی و زنجیرزنی می پردازند و آیین های سوگواری آنان برای شهدای کربلا، در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی به اوج خود می رسد.
عاشقان سیدالشهدا (ع) در پاکستان با سیاهپوش کردن مراکز محل تجمع شیعیان در ماتم جانکاه شهادت امام حسین (ع)، خود را برای عزاداری تا شام غریبان حسینی آماده می کنند.
هیات های عزاداری نیز در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی در خیابان های بزرگ و اصلی شهرهای مختلف پاکستان از جمله اسلام آباد، راولپندی، لاهور، پیشاور، اسکردو، گلگیت، کراچی، کویته، حیدرآباد، مظفرآباد، جهنگ، میانوالی، لارکانا، فیصل آباد، سرگودها، چکوال و کشمیر تحت نظارت دولت پاکستان به سوگواری خواهند پرداخت.
به احترام امام حسین (ع) و عزاداری شیعیان، شبکه های تلویزیونی پاکستان هم با شروع این ایام به پخش مراسم مذهبی و عزاداری می پردازند و به احترام ماه محرم، از پخش برنامه های موسیقی و دیگر برنامه های شاد خودداری می کنند.
روز نهم و دهم محرم که مصادف با روز تاسوعا و عاشورا است، از سوی دولت پاکستان بعنوان تعطیلات رسمی اعلام شده و مردم در این روز، نذورات خود را بین هیات های مذهبی و فقرا پخش می کنند.
سال های گذشته با وجود این که دولت پاکستان اعلام کرده بود تدابیر امنیتی شدیدی برای تامین امنیت مجالس و محافل عزاداری در نقاط مختلف این کشور اتخاذه کرده، اما در شب های تاسوعا و عاشورای دو سال پیش، حملات تروریستی علیه شیعیان در مراسم های عزاداری در ایالت های سند و بلوچستان، دست کم 36 کشته و بیش از یکصد نفر مجروح برجای گذاشت و بسیاری از قربانیان این حملات و انفجارهای تروریستی، زنان و کودکان بودند.
در انفجار انتحاری که در شب عاشورا دو سال گذشته در میان جمعی از عزاداران حسینی در منطقه جیکب آباد واقع در ایالت سند پاکستان رخ داد، دست کم 24 نفر از عزاداران از جمله تعدادی زن و کودک به شهادت رسیدند و دهها نفر دیگر نیز مجروح شدند.
درشب تاسوعای دو سال گذشته نیز انفجار انتحاری دیگری درمقابل امام بارگاه (حسینیه) کاظمیه در منطقه بولان واقع در ایالت بلوچستان پاکستان، دست کم 12 نفر از عزاداران حسینی را از جمله شش کودک به شهادت رساند و دهها نفر دیگر را نیز مجروح کرد.
یکی از خطرناک ترین وافراطی ترین گروه های تروریستی پاکستان موسوم به لشگر جهنگوی مسوولیت هردو حمله تروریستی علیه شیعیان و عزاداران حسینی را برعهده گرفت.
امسال نیز دولت فدرال و دولت های ایالتی مختلف پاکستان برنامه هایی را برای تدابیر امنیتی ویژه محافظت از مجالس و محافل عزاداری اعلام کرده اند./۸۴۷/ب۱۰۲/ف
منبع: ایرنا