اصلاحات نمایشی در عربستان؛ ابزاری برای جلوگیری از هرگونه انتقاد
به گزارش خبرگزاری رسا، وبگاه شبکه خبری «بلومبرگ» در تحلیلی پیرامون اعطای برخی آزادیهای مدنی از سوی پادشاهی عربستان به اهالی این کشور چون اعطای حق رانندگی به زنان نوشت: منتقدان و مخالفان عربستان ارعاب شده، به زندان افتاده و یا مجبور به همکاری شدند.
بسته شدن اندک فضای باز
در حکومت «شاهزاده محمد بن سلمان» عربستان تلاش دارد تا ورود مجددی به عرصه جهانی داشته، پای اقتصاد خود را به تجارت جهانی باز کند و جامعهاش را به اجرای مواردی که پیشتر از آنها به عنوان « اعمال غیر اسلامی» یاد میشد، سوق دهد. در عین حال، فضای محدودی که برای انتقاد و بحث که در این سلطنت مطلقه وجود داشت، در حال بسته شدن است.
«جیمز دورزی» یکی از کارشناسان امور خاورمیانه در دانشگاه سنگاپور گفت: «پادشاهی عربستان نسبت به گذشته سرکوبگرتر شده است. خانواده سلمانها هر انتقادی را تحمل نمیکنند.»
عربستان و پادشاهی بیم و ترس
بلومبرگ در ادامه این مطلب با اشاره به نقطه نظرهای موافقان با رویکردهای ملک سلمان که عنوان میکنند این کشور در حال گذار از یک سلسله نسلی است و دولت تلاش میکند کشور را با توجه به قیمت پایین نفت و حمله داعش و مسائل مربوط به ایران دوباره بازسازی کند به نقل از «جمال خاشقجی» روزنامه نگار ارشد و مشاور سابق دولت که درحال حاضر در دوران تبعید خود در آمریکا زندگی میکند، نوشت: «عربستان سعودی یک جامعه باز نیست، اما هرگز پادشاهی ترس هم نبوده است. موج دستگیریها بخشی از تلاشها برای بستن فضای آزادی بیان است.»
عربستان، مکان رشد بله قربانگوها
بلومبرگ در خاتمه این مطلب با اشاره به تداوم سرکوب مخالفان در عربستان سعودی و بیصبری سردمداران آن نوشت: این سرکوبها هفته گذشته نیز ادامه یافت به طوریکه بیست و دو نفر بهدلیل «تحریک افکار عمومی» در رسانههای اجتماعی دستگیر شدند.
اینک برخی سعودیهای تحصیل کرده در حال برنامه ریزی برای ترک کشور هستند. یکی از نخبگان عربستانی در گفتوگویی اظهار داشت که بهدنبال راهی برای خروج است.
وی گفت که کشورش را دوست دارد و خواهان تحول آن است، اما نگران بود که تنها «بله قربان گوها» در چنین وضعیتی رشد کنند./۸۴۷/ب۱۰۲/ف
منبع: فارس