معرفی چهار کتاب برگرفته از سخنان رهبر انقلاب اسلامی + دانلود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا کتاب های چهار گفتار، صورت و سیرت انقلاب اسلامی، حیات طیبه؛ معیشت مؤمنانه و مطلع عشق از آثاری هستند که انتشارات انقلاب اسلامی برگرفته از سخنان رهبر انقلاب اسلامی منتشر کرده است.
چهار گفتار؛ در تبیین زمینهها، علل، و آثار حادثهی عاشورا
این کتاب شامل چهار سخنراني حضرت آيتالله العظمي خامنهاي، رهبر معظّم انقلاب اسلامي است که با توجّه به موضوع مشترک تمامي آنها يعني تبيين و تحليل زمينهها و عوامل مؤثّر در بروز حادثهي عاشوراي سال شصت و يک هجري قمري در کربلا اينک به صورت مجموعه منتشر ميگردد.
در تمامي گفتارهاي چهارگانه هدف از اين مباحث توجّه دادن جامعهي اسلامي به عوامل بروز انحراف جامعهي صدر اسلام به منظور جلوگيري از تکرار فاجعهي عاشورا در دوران معاصر است.
صفحاتی از کتاب
اوّلين عبرتى كه در قضيّهي عاشورا ما را به خود متوجّه مىكند، اين است كه ببينيم چه شد كه پنجاه سال بعد از درگذشت پيغمبر (صلواتاللهوسلامهعليه)، جامعهي اسلامى به آن حدّى رسيد كه كسى مثل امام حسين(عليهالسّلام)، ناچار شد براى نجات جامعهي اسلامى، چنين فداكارىاى بكند؟ اين فداكارى حسين بن على(عليهالسّلام)، يك وقت بعد از هزار سال از صدر اسلام است؛ يك وقت در قلب كشورها و ملّتهاى مخالف و معاند با اسلام است؛ اين يك حرفى است. امّا حسين بن على(عليهالسّلام)، در مركز اسلام، در مدينه و مكّه ـ مركز وحى نبوى ـ وضعيّتى ديد كه هرچه نگاه كرد چارهاى جز فداكارى نداشت؛ آن هم چنين فداكارى خونينِ با عظمتى! مگر چه وضعى بود كه حسين بن علی(عليهالسّلام)، احساس كرد كه اسلام فقط با فداكارى او زنده خواهد ماند، والّا از دست رفته است؟! عبرت اينجاست. روزگارى رهبر و پيغمبر جامعهي اسلامى، از همان مكّه و مدينه پرچمها را مىبست، به دست مسلمانها مى داد و آنها تا اقصى نقاط جزيرةالعرب و تا مرزهاى شام مىرفتند؛ امپراتورى روم را تهديد مىكردند؛ آنها از مقابلشان مىگريختند و لشكريان اسلام پيروزمندانه برمىگشتند؛ كه در اين خصوص مىتوان به ماجراى «تبوک» اشاره كرد. روزگارى در مسجد و معبر جامعهي اسلامى، صوت و تلاوت قرآن بلند بود و پيغمبر با آن لحن و آن نَفَس، آيات خدا را بر مردم مىخواند و مردم را موعظه مىكرد و آنها را در جادّهي هدايت باسرعت پيش مىبرد. ولى چه شد كه همين جامعه، همين كشور و همين شهرها، كارشان به جايى رسید و آن قدر از اسلام دور شدند كه كسى مثل يزيد بر آنها حكومت مىكرد؟! وضعى پيش آمد كه كسى مثل حسين بن على(عليه السّلام)، ديد كه چارهاى جز اين فداكارى عظيم ندارد! اين فداكارى، در تاريخ بىنظير است. چه شد كه به چنين مرحلهاى رسيدند؟ اين، آن عبرت است. ما بايد اين را امروز مورد توجّه دقيق قرار دهيم.
صورت و سیرت انقلاب اسلامی
اثر حاضر با موضوع با شناساندن صورت و سیرت انقلاب با استفاده از بیانات رهبر انقلاب اسلامی، راه حفاظت از آنها را برای ملت شریف ایران اسلامی تدوین شده است.
بخش اول کتاب به معرفی اجزای صورت انقلاب اسلامی اختصاص دارد و در آن به طور جامع به هشت رکن اساسی آن اشاره شده است. بخش دوم کتاب به معرفی سیرت انقلاب و ارکان آن اختصاص یافته است و از آنجا که اهمیت حفظ سیرت به مراتب بیش از صورت آن است، حجم بیشتری از کتاب را در بردارد.
فصل اول این بخش به شاخصهای سیرت انقلاب پرداخته است. در بیان رهبر معظّم انقلاب اسلامی شاخصهای سیرت انقلاب معرفی شده است؛ بنابراین این فصل به شرح اصول خط امام اختصاص یافته است.
فصل دوم کتاب مطالبی با موضوع اهمیت حفظ سیرت انقلاب را در بردارد.
در فصل سوم با عوامل ماندگاری سیرت انقلاب و در فصل چهارم با عوامل آسیبزای سیرت انقلاب آشنا میشویم. فصل پنجم نیز مخاطب را با مسئولیتهای اقشار مختلف اجتماعی، مسئولان و آحاد ملت شریف ایران نسبت به حفظ سیرت انقلاب اسلامی آشنا میکند.
موضوع این اثر بسیار پردامنه میباشد، اما جهت اختصار کتاب از آوردن مطالب شبیه به هم خوردداری شده است و در موارد لزوم به بیانات مشابه، ارجاع داده شده است.
شایان ذکر است، برخی از عواملی که برای حفظ سیرت انقلاب شمرده شده است، میتوانست از عوامل حفظ صورت نیز قلمداد شود و مؤلف برای کاستن از حجم اثر، از تکرار این موارد پرهیز کرده است.
باید دانست که حفظ صورت و سیرت انقلاب اسلامی، عزم همگانی را میطلبد و وظیفهی اختصاصی مسئولان یا قشر خاصی نیست. همه وظیفه دارند برای بقا و بالندگی انقلاب اسلامی تلاش کنند تا بتوانیم از مرحلهی دوم و سوم انقلاب اسلامی گذر کنیم و به مرحلهی آخر که برپایی تمدن اسلامی است دست یابیم و با اتفاق، مقدمهساز حکومت مهدوی باشیم. انشاءالله
حیات طیبه؛ معیشت مؤمنانه
انسان متکامل در بینش الهی، هم به آبادانی دنیا میپردازد و هم به آبادانی آخرت، و حاصل این دو، رسیدن به حیاتی است که در اصطلاح قرآنی از آن تعبیر به «حیات طیّبه» شده است. حیات طیبّه در سایهی رشد اخلاقی فردی و پیشرفت معنوی، علمی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و دستیابی به عدالت اجتماعی به دست میآید.
مؤلفههای متعددی را میتوان برای دستیابی به این هدف و آرمان بلند برشمرد. رهبر معظّم انقلاب اسلامی(مدّظلّهالعالی) با احاطهی بسیار خوبی که بر راهکارهای رسیدن به حیات طیّبه دارند بسیاری از این مؤلفهها را در بیانات خود به صورت شیوا و رسایی بیان فرمودهاند. بر این اساس انتشارات انقلاب اسلامی، با هدف معرفی این مؤلفهها با پژوهش در بیانات معظّمٌله اقدام به چاپ این کتاب نمود.
مطلع عشق
این کتاب، مجموعهای است از پندها و نصایح مقام معظّم رهبری به زوجهای جوانی که توفیق یافتهاند پیوند زناشویی خود را با آهنگ کلام ایشان هماهنگ کنند و در آغاز زندگی از سرچشمهی فیض و حکمت آن عالِم عارف بهره گیرند.
به منظور بهرهمندی همگان از این جاریِ زلال، مؤسسهی پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی مصمّم گردید تا نسبت به تدوین و تنظیم، چاپ و انتشارِ سخنان معظملَه در اینگونه «مراسم» اقدام نماید، که این تصمیم با همّتِ والای حجتالاسلام والمسلمین آقای محمّدجواد حاجعلیاکبری، عملی گردید و اینک آن مجموعه با عنوان «مطلع عشق» به نسل جوان و خواهندگان زندگی بانشاط تقدیم میگردد
ضمنا علاقه مندان می توانند متن کتاب چهار گفتار را از فایل ضمیمه دریافت کنند ۹۲۵/ پ۲۰۴/ش.