۳۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۵
کد خبر: ۵۳۳۱۰۵

واکنش لایه‌های نفوذ صهیونیسم در روسیه برای جبران مافات رژیم صهیونیستی

اینکه پرچم فلسطین طی سه روز به اهتزاز در نیامد باز با مسامحه ممکن است غیرعمد تلقی شود اما اقدام برخی رسانه‌های روس زبان، به هیچ وجه نمی‌تواند اتفاقی باشد و حکایت از نفوذ صهیونیست‌ها در روسیه دارد.
پرچم رژیم صهیونیستی

به گزارش خبرگزاری رسا، در ایامی که در شهر سن‌پطرزبورگ روسیه یکصد و سی و هفتمین نشست پارلمان‌های دنیا در حال برگزاری بود، در شهر سوچی روسیه نیز جشنواره‌ای اجتماعی با عنوان «جشنواره اجتماعی جوانان و دانشجویان ضد امپریالیزم و نژادپرستی» با حضور جوانان و دانشجویانی از سرتاسر جهان آغاز شد. به‌رغم اینکه خبر اخراج هیأت پارلمانی رژیم صهیونیستی از اختتامیه نشست پارلمان‌های جهان در سن‌پترزبورگ، در خبرگزاری‌های منطقه به‌شدت منتشر شد، اما اتفاقی که در سوچی افتاد چندان انعکاس نیافت.

غافلگیری شرکت‌کنندگان در جشنواره

جوانان شرکت‌کننده در نوزدهمین جشنواره جوانان و دانشجویان ضد امپریالیزم و نژادپرستی (WFYS2017) هنگام ورود به محل برگزاری این جشنواره اجتماعی در المپیک پارک سوچی، با صحنه‌ای غافلگیرکننده مواجه شدند؛ در حالی که حضور صهیونیست های شرکت‌کننده در این کنفرانس بسیار پررنگ و برای همگان قابل لمس بود، اما میان پرچم کشورهای شرکت‌کننده در این کنفرانس، اثری از پرچم فلسطین نبود. این نخستین بار بود که در جشنواره‌ای از جشنواره‌های اتحادیه جوانان ضد امپریالیزم و نژادپرستی چنین اتفاقی می‌افتاد.

پس از آنکه جوانان حاضر در این جشنواره با نبود پرچم فلسطین مواجه شدند، عرصه جشنواره تبدیل به میدان مبارزه با صهیونیسم شد. گروه‌های جوان حاضر از کشورهای عربی و حامی فلسطین، مراسم افتتاحیه را تحریم کرده، در آن شرکت نکردند. در مقابل سلسله تظاهرات اعتراض‌آمیزی از سوی این گروه‌ها مقابل مقر کمیته اتحادیه برگزارکننده، شکل گرفت. با وجود درخواست رسمی و اعلام وزارت امور خارجه روسیه، اما کمیته برگزارکننده جشنواره، تا روز سوم جشنواره اقدامی نکرد. این امر موجب شد هیأت های معترض، با ادامه اعتراض و تظاهرات، سقف خواسته‌های خود را بالاتر برده، خواستار اخراج هیأت صهیونیستی شرکت‌کننده در این جشنواره شوند. وقتی عرصه بدین‌گونه تنگ شد، سرانجام دولت روسیه وارد عمل شد و با ارسال پیام عذرخواهی رسمی برای هیأت فلسطینی، قضیه را خاتمه داد.

در حالی که مقامات رسمی روسیه تلاش می‌کردند با پیام معذرت، خشم به وجود آمده در گروه‌های معترض حامی فلسطین را خاموش کنند، برخی رسانه‌های روسی، حمله‌ای رسانه‌ای را علیه معترضان آغاز و اقدام به شایعه‌پراکنی علیه آنها کردند. این رسانه‌ها به‌دروغ نوشتند گروه‌های معترض حمله وحشیانه‌ای به هیأت صهیونیستی کرده‌اند یا اینکه گروه‌های معترض شعارهایی افراطی سرداده‌اند که یکی از آنها مرگ بر یهود بوده است. رسانه‌های نامبرده، از این هم پا را فراتر نهادند و نوشتند معترضان، هیأت صهیونیستی را ستون پنجم و جاسوس، خطاب کرده‌اند.

تخلف از آئین‌نامه اتحادیه

در حالی این اتفاق در سوچی افتاد که براساس آئین‌نامه‌ای که همه اعضا آن را امضا کرده‌اند اولاً، رژیم صهیونیستی عضو اتحادیه جهانی جوانان دموکراتیک نیست، از سوی دیگر در هیأت صهیونیستی شرکت‌کننده،  تعدادی از اعضای احزاب تندرو و راستگرای رژیم صهیونیستی حضور دارند، در حالی که مشی این جشنواره و اتحادیه گرایش به چپ‌ها دارد. به‌گفته برخی حاضران این نخستین بار است که کسانی با رویکرد راستگرا آن هم از رژیم صهیونیستی در این جشنواره حاضر شده‌اند، امری که با رویکرد و اهداف «اتحادیه جهانی جوانان دموکراتیک ضد امپریالیزم و نژادپرستیِ حامی جنبش‌های آزادی‌بخش و جوانان در جهان» کاملاً در تعارض است.

دو نکته مهم

در حوادثی که به آن اشاره شد توجه به دو نکته، در پاسخ به دو سؤال ذیل آن، ضروری است:

اول آنکه، با کنار هم قرار دادن دو ماجرای سن‌پترزبورگ و سوچی، نخستین سؤالی که به ذهن متبادر می‌شود این است که آیا پس از ماجرای سن‌پترزبورگ ــ که طی آن هیأت صهیونیستی به‌شدت در جلسه منزوی شد ــ چه دست هایی تلاش کرد با به اهتزاز در نیاوردن پرچم فلسطین در جشنواره سوچی، برای صهیونیست‌ها جبران مافات کند؟

دوم اینکه، با توجه به اقدامی که از سوی برخی رسانه های روسی در این رخداد به وجود آمد و با عنایت به اقدامی که سرانجام دولت روسیه را مجبور به عذرخواهی برای خاتمه دادن به غائله کرد، می توان به میزان نفوذ صهیونیست ها در روسیه پی برد.

این همان دو نکته‌ای است که توجه به آن می‌تواند حامیان فلسطین را در آینده منطقه از محاسبات نادرست دور نگه دارد./۸۴۷/ب۱۰۲/ف

منبع: تسنیم

ارسال نظرات